Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 6:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv lis 03, 2011 11:56 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 402
Eyw píše:
Dobrý den, houbaři \":)\"

Prosím poraďte: chtěla bych si pěstovat vlastní kefír, ale půlku týdne žiju na privátě a půlku týdne doma, takže se o houbu nemůžu starat každý den. Jak jí uskladnit na 3 až 4 dny, aby mohla vesele vyrábět kefír a nezkazila se? Málo houby do hodně mléka a do lednice? Např. 2 až 3 kytičky do litru... klasické dávkování je 1 lžíce na půl litru, že?

Nemáte někdo přebytek houby k dispozici v Brně?

Děkuji

Já taky bývám přes týden na kolejích(shodou okolností taky v Brně \":-)\") a pěstuju si kefír, ale podle mého názoru to houbě moc neprospívá takovéhle každotýdenní "ledničkové" přechovávání, potom dlouho trvá než zase začne vyrábět kefír a když se vzpamatuje, tak zase musím jet dom a dám ji zase do ledničky a tak pořád dokola. Nebo si ji můžeš vozit s sebou, já ji taky jeden čas převážel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát lis 04, 2011 8:35 am 
Offline

Registrován: úte lis 01, 2011 11:17 am
Příspěvky: 3
Můžete někdo nabídnout kefírovou houbu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát lis 04, 2011 9:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Sybilla píše:
Kefírka sa nemá preplachovať vo vode. Ak by sa ti zdalo, že má sliz, tak ju prepláchni, ale iba v čerstvom mlieku, trochu ju v tom mlieku prstami prehňácaj a potom mlieko vylej. Keby niektoré zrná už viac narástli, tak ich jemne roztrhni, aby sa mlieko k nim lepšie dostalo. Nič sa jej nestane ak ju oddelíš, skôr jej to iba prospeje. Slizuje vtedy, ak je kolónia už priveľká a mlieko sa nedostane k stredu kolónie.

Roztrhání na menší kousky je opravdu vhodné a houbě to nijak nevadí, rozhodně to nechce ji mít nějak hodně v jedné várce, vždy je vhodnější ji mít raději méně, aby dobře prospívala a nadbytek rozdat, nebo sníst.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob lis 05, 2011 4:45 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 02, 2011 11:09 am
Příspěvky: 59
Bydliště: Lysá nad Labem
Dobrý den, dnes jsem také začal s pěstováním houbičky. Chtěl jsem se zeptat, jak poznám, že je kefír hotový a můžu ho tedy pít? Je to, když se bílá a průhledná hmota v mléku oddělí?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 12:28 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Majsa píše:
Dobrý den, dnes jsem také začal s pěstováním houbičky. Chtěl jsem se zeptat, jak poznám, že je kefír hotový a můžu ho tedy pít? Je to, když se bílá a průhledná hmota v mléku oddělí?

Má to vyzerať asi takto:
http://foto.dama.cz/foto.php?f=353593
Nič nie je oddelené a na stene pohára vidno peknú "kefírovú kresbu".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 9:07 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Majsa píše:
Dobrý den, dnes jsem také začal s pěstováním houbičky. Chtěl jsem se zeptat, jak poznám, že je kefír hotový a můžu ho tedy pít? Je to, když se bílá a průhledná hmota v mléku oddělí?

Tak členka Sybilla vám poslala dobré foto, nic se oddělovat nemá, nebo jenom minimálně a důležitá je ta kresba na stěně sklenice.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 9:11 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
mne sa to oddeluje a vzdy mi to tak robilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 9:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
mne sa to oddeluje a vzdy mi to tak robilo.

Ono dost záleží na době přípravy, musíte ho stočit včas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 1:41 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
ja som zas tu niekde na fore citala, ze kefir je hotovy vtedy, ked je takto oddeleny, dole voda atd..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 10:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
ja som zas tu niekde na fore citala, ze kefir je hotovy vtedy, ked je takto oddeleny, dole voda atd..

Ne oddělený, ale začíná se oddělovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned lis 06, 2011 10:17 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
ovekyska píše:
mne sa to oddeluje a vzdy mi to tak robilo.

Musíš ho častejšie miešať, potom sa tak rýchlo neoddeľuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dobrý den
PříspěvekNapsal: úte lis 08, 2011 12:57 am 
Offline

Registrován: pon srp 01, 2011 9:10 pm
Příspěvky: 143
Jarda píše:
Pokud kefír vypadal jako kefír a také správně chutnal, tak byl asi v pořádku a pak je vaše tělo opravdu vysazeno proti mléku velice silně, protože i většina lidí s nesnášenlivostí mléka kefír snáší celkem dobře. Osobně bych to po zklidnění vyzkoušel ještě jednou a když bude reakce stejná, tak bych ho již nepoužíval. Při očistě jater se hlavně musí vynechat vše tučné, čili kefír také. Pokud máte zájem se se mnou setkat, tak mě klidně zavolejte v tom není problém.

Dobrý den,
prosím, jak je to s tukem v kefíru - žiju v domění, že kefírová houba se živí laktózou / tukem/ a po zkvašení mléka za přítomnosti houby již v kefíru skoro žádná laktóza /tuk/ není.. Je to jinak ? děkuji za názory.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dobrý den
PříspěvekNapsal: úte lis 08, 2011 11:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
fox píše:
Dobrý den,
prosím, jak je to s tukem v kefíru - žiju v domění, že kefírová houba se živí laktózou / tukem/ a po zkvašení mléka za přítomnosti houby již v kefíru skoro žádná laktóza /tuk/ není.. Je to jinak ? děkuji za názory.

Laktóza není tuk, ale sacharid, jinak to máte správně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dobrý den
PříspěvekNapsal: stř lis 09, 2011 1:02 am 
Offline

Registrován: pon srp 01, 2011 9:10 pm
Příspěvky: 143
Jarda píše:
Laktóza není tuk, ale sacharid, jinak to máte správně.

Děkuji za vysvětlení. Pro mne to znamená, že mléčný tuk v kefíru zůstává a ten litr až dva co denně zkonzumuji musím vyběhat... díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Dobrý den
PříspěvekNapsal: stř lis 09, 2011 10:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
fox píše:
Děkuji za vysvětlení. Pro mne to znamená, že mléčný tuk v kefíru zůstává a ten litr až dva co denně zkonzumuji musím vyběhat... díky

Tak pohyb je vždy prospěšný, na tom nic nezměníte a ten kalorický příjem je tam určitě zachovaný.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz