supka píše:
Přeji pěkný večer.Na základě tohoto fóra jsem si koupila lněný olej ,který začala vyrábět společnost Missiva, Lněný olej, panenský lisovaný za studena má vyvážený poměr omega 3 mastných kyselin s omega 6 a 9 mastných kyselin v tomto složení: 55% Omega 3, 14% Omega 6, 17 % Omega 9,balení 250 ml za 140,-Kč , lisují ho 1x za týden na objednávku.záruční dobu má 2 měsíce při správném skladování, ječirý a bez usazenim. Je velmi jemné chuti.Zajímá mne zda složení omega je správně vyvážený.
Dále bych měla dotaz na lněné semínko, na tomto fóru jsem se dočetla,že se může sirná patlanina dělat i na dny při ukladnění v ledničce, zaráží mne ,ale mleté lněné semínko. 4etla jsem,že se musí rozemlít těsně před použitím, je to pravda?
Vyrábějí i lněný olej zlatý s tímto složením 1,6 % Omega 3 ,68 % Omega 6,
18,5 % Omega 9 . U zlatého oleje mne zajímá k čemu jinému se dá použít než ve studené kuchyni, udájně při dietě na hubnutí, ale žádné informace jsem zatím nikde nenašla.
Nevím, co myslíte tím slovem vyvážený, zda poměr omega kyselin ve lněném oleji, nebo vyváženost z hlediska konzumace. První by celkem vyhovovalo a druhé určitě ne. Také neznám odrůdu lnu z níž by se dalo vylisovat něco, co má 55% omega 3 mastných kyselin. U toho semínka se to má tak, že oxiduje za přístupu vzduchu a ten se k němu v sirné patlanici nedostane. Ten zlatý len nedovedu posoudit, ale domnívám se, že je to jenom takový tahák na peníze, zásadní výhody tam dle mého názoru nejsou.