Magdalenka píše:
Dobrý den, dnes jsem poprvé vyzkoušela sankhapraksalana, z důvodu, že jsem se chtěla vnitřně pročistit a připadá mi to rychlejší a účinnější, než klystýr. Měla jsem pár problémů, ale jsem ráda, že už to mám celkem úspěšně za sebou. Po vypití první dávky mnou slaná voda vůbec "neprotekla". Cítila jsem se strašně plná, zkusila jsem klystýr, také nic, pak jsem zkusila vyvolat zvracení a až to mě konečně "prohnalo",aniž bych zvracela. Potom jsem pila další dávku slané vody a jakoby se ve mě zadržovala,neprocházelo to správně tak, jak by mělo. Měla jsem pocit velkého nafouknutí, bylo mi hodně nevolno a po chvíli se mi chtělo zvracet a také že ano, vyzvracela jsem 2x cca 1/4l vody, z toho ta druhá byla lehce červeně zabarvená, bylo mi i trošku mdlo. Říkala jsem si, že už v tom nebudu nadále pokračovat. Ale během 2 minut se mi udělalo dobře, jakoby se nic nestalo, dokonce jsem si i došla na záchod, tak jsem pokračovala. 1,5l vody jsem najednou vypít nedokázala, vždycky po 1/3l jsem měla pauzu, protože jsem byla moc plná a víc už jsem do sebe "natlačit" nemohla - chtělo by se mi opět zvracet. Většinou se mi v těch pauzách chtělo i na záchod. Ale stejně, po vypití všech dávek slané vody jsem měla pocit, že se toho ve mě dost zadržuje a že jsem ze sebe ještě nedostala všechno to, co jsem vypila. Mám neustálý pocit plnosti, vypila jsem heřmánkový čaj a občas se jdu ještě vyprazdnit. Na to,že to bylo poprvé z toho mám docela radost, jak to proběhlo, ale znepokojuje mě, že se tekutina v těle zadržovala a neprocházela tak, jak by měla. Nejspíš je to dáno mojí postavou (jak jsem četla v nějakém předchozím příspěvku), od mala (je mi 25 let) jsem štíhlá, ale nemám ploché břicho, mám ho ve tvaru balonku. Po ránu je docela ploché ale během dne se zvětšuje tím, jak jím a nebo piju. Je pro mne nepříjemné sníst větší porci, protože mám hned nafouklé břicho. Nevím kde je problém, břicho jsem měla vždycky, i když jsem málo jedla, i když jsem sportovala. Je to docela nepohodlné. Jídlo si hlídám a snažím se jíst převážně zdravě.
Tyto problémy způsobuje v naprosté většině případů kandida a je tedy třeba střevo pravidelně čistit, dodat laktobacily, srovnat si kyselinu chlorovodíkovou v žaludku a upravit stravu na protikvasinkovou, což je zde obsáhle řešeno v jiných vláknech, tak si to nastudujte.