Včera jsem dokončil svou osmou očistu jater. Tak jsem si říkal, že už by toho nemuselo být tolik co minule. Opak byl pravdou. Opět se navýšilo množství a velikost některých kousků. Jelikož už jsem pro jistotu čistil střeva pár dní dopředu, tak tentokrát s večerním průjmem nebyl problém, akorát jsem kvůli tomu musel o 1/4 hodiny odložit vypití grepu s olejem. Ještě odpoledne jsem zakoupil termofor s flanelovým obalem (s myškami zahradnicemi
),kterým jsem nejdřív celý večer nahříval játra a pak před ulehnutím, jsem ho nalil horkou vodou jen do 3/4 a vytlačil vzduch, aby se mi pěkně ohnul podle boku. Po zalehnutí jsem sice cítil, jako když se mi to tam nějak šprajcuje, ale přesto jsem tentokrát hned usnul. V noci jsem byl poprvé na záchodě asi ve 3 hodiny a to ještě ze mě nevypadlo nic, pak jsem vstával kolem páté, to už jsem si rovnou dal třetí epsomku a po půl hodině jsem se prolil ještě 3/4 litrem vody. Něco málo ze mě vyšlo, ale proti předchozím očistám to nebylo nic. V sedm poslední epsomka a následně asi 1,5 l vody. Zase nic moc, tak jsem v 9 pročistil střeva spodem. Pak to teprve ze mě začalo jít. Kupodivu na to množství, které ze mě během dne vyšlo, jsem se nevyjedoval, jako při očistě před měsícem. Pro jistotu jsem dal klystýr ještě odpoledne a večer. Jaké bylo moje překvapení, když ještě v neděli ráno se stolicí ze mě vypadlo 5 kousků o velikosti 2 - 3 cm. Myslím, že po tomto víkendu mám játra snad o 20 dkg lehčí. Chtěl jsem si dát po této očistě pauzu, ale po tomto průběhu vidím, že musím za 14 dní pokračovat.