vlasta-110 píše:
Děkuji za radu, vyzkouším. Já si na první svátek dala červené zelí s masem z kačeny, zakoupené od známých ze dvora......... no bylo mě mě nádherně když jsem se najedla, pak už to bylo horší....... kyseliny jsem po měsíci opět cítila celou noc až v krku, ráno jsem měla oteklou nohu /tu, na které jsem měla infekci od klíštěte a která byla od června neustále oteklá, otok zmizel po změně stravování dle Vašich rad/. Tak jsem si nadávala, jestli mě to stálo za to ........jinak jsem se ani netrápila, nad přežírání se bramborový salátem, řízky a cukrovím jsem tak nějak povznesená, asi se mě to v hlavě začíná srovnávat tím správným směrem.
Také jsem "naordinovala" manželovi kterému už několik měsíců hučí v uších vysoké dávky hořčíku /dočetla jsme se to na Vašem fóru/. Lékařka mu řekla, že to má ve vyšším věku kdekdo a že se s tím musí naučit žít. Také jsem jej přesvědčila, aby nebral léky na tlak. Šel si ke své lékařce předepsat lék na štítnou žlázu, cca před deseti má jednu stranu odstraněnou, protože měl uzliny, které se zvětšovaly. Sestra mu naměřila tlak 135/85, ihned jej nasměrovala k lékařce a ta předepsala lék......... úplně jej zblbla, přišel domů nešťastný, že už má i lék na tlak! Přitom jeho tlak se vždycky pohyboval kolem 130, má jej takový co pamatujeme. Další zářivý příklad lékařské "péče", kterou jsme si celý život platili........ neztrácím trpělivost a vysvětluji mu, že výsledky se pomalu ale jistě dostavují, když se řídím Vašimi radami a místo přiblblých seriálů a filmů v televizi pročítám Vaše fórum............pomalu ale jistě ochutnává moje šťávy, ovocné talíře a jiné "dobroty".
Ještě mám prosím poslední dotaz - mají rády kvasinky tvarůžky? Upečené brambory ve slupce a k tomu tvarůžky, zapít kefírem?
Tak ono nabouchat se řádně jednou v roce nijak nevadí i když jak vidíte kontrolka se stejně rozsvítí, ale zase rychle zhasne, pokud tělo dále nepřetěžujete. Komentovat místní zdravotní péči je zbytečné a pokud se člověk chce opravdu uzdravit, tak tam raději nesmí chodit. Tvarůžky kvasinka moc neumí, ale brambory určitě ano, to je lepší ty tvarůžky nakrájet do zeleninového salátu, což chutná výborně.