zuzanka píše:
Dobrý den,
postupně pročítám tohle zajímavé téma o ekzému-protože mě už 4. měsíc trápí. Jako malá jsem ho měla po celém těle, potom se mi "vyléčil" a neměla jsem s ním potíže až do svých 13 let, kdy se mi opět vrátil. Tehdy jsem začala používat různé mastičky a později i hormonální krémy. ekzém se sice ztratil, ale samozřejmě jenom dočasně. Potom jsme razantně změnila jídelníček, začala bojovat proti kandidě a ekzém byl ten tam. Jenže teď jsem od září na přísné bezsacharidové dietě, provádím očisty, jím převážně syrovou zeleninu (jediné co jím z vařeného je mírně napařená brokolice, orestovaný lilek nebo cuketa a občas vejce). Od září jsem taky najela na sirnou patlaninu, kterou mám na denním jídelníčku a taky jsem pila každý den kefír (po něm jsem krásně přibrala- měla jsem opravdu značnou podváhu) a teď už přibírat nechci takže jsem ho omezila a piju ho jenom příležitostně, dalším důvodem bylo, že jsem se tady někde dočetla, že by ten ekzém mohl zhoršovat, tak zkouším být bez kefíru i sním, ale ekzém si žije vlastním životem.... zhoršuje se pořád dál a dál a já už nevím co dělat. Poslední měsíc jsem pila sanogel.... teď je ekzém snad nejhorší jaký jsem kdy měla-mám ho na hřbetu pravé ruky a teď už i na obou loktech a k tomu skoro po celém obličeji (tam naštěstí není moc vidět). Jenom nechápu, že mi všechny potíže (výtoky, bolesti hlavy, alergie) prakticky vymizely, ale podle plivacího testu kvasinky pořád mám (už jsem ho přestala dělat, deprimuje mě to). Jediným problémem tedy zůstává ekzém.
Chtěla bych se tedy zeptat na několik věcí, které jsem se tady zatím dočetla:
1. Jakou značku a kde koupit zinek a měď, vitamíny B6, B9 a B12?? Může mi někdo poradit?
2. Čím to je, že se mi ekzém po šance zhoršil ještě víc?
Příští týden chci najet na mms.... snad mi to pomůže.
1)Vše uvedené se koupí běžně v USA a to na vícero internetových obchodech, což je zde v inzerci i uvedeno.
2)Procedura uvolní obrovská množství toxinů a to se může na pokožce negativně projevit, ovšem mělo by to zase celkem rychle ustoupit.
Jinak kefír bych nevynechával, pouze omezil a jednoznačně si překontrolujte bílkoviny, pokud jich jíte hodně, tak je problém patrně v tom.