Jarda píše:
Nebuďte posera, takové riziko rozhodně nehrozí a všechno je jednou poprvé. V době, kdy jsem s tím začínal, jsem byl totálně v hajzlu a dle doktorů jsem měl před sebou ještě celé tři měsíce života. Nějak jim ten odhad nevyšel, ale to bylo tím, že ze mě vyšel ten bordel, který jsem měl v sobě uložený ze stresů a přežírání doplněného chlastáním. Psilium je také dobré, ale problém dlouhodobě neřeší, to uvidíte.
Tady nejde o to, ze bych se samotne procedury bal jako spis nasledku. Sam v postupu pisete ze by ho nemeli delat lide co maj strevni potize. Ja konkretne nemam potrebu jit vickrat za den, ale stolice je ridka. Hlavne rano se casto probouzim s bolesti, píchánim v brise. Doktorka tvrdi ze je to stresem. Pritom ho nejak zvlast nepocituju. Uz je to docela dlouho. Vlastne co jsem skoncil skolu. Od nového roku se vyvyaruju masa, sladkého, alkoholu, kterému jsem nikdy neholdoval... ale zatím bez efektu.
Jinak vam gratuluju, ze jste to zvladnul. Aspon jste mel nejakou hmatatelnou diagnozu. U me je to stres, uzkost kterou defakto nikdo lecit neumi. Jen sam pacient (ti slabsi za pomoci terapeutu) kdyz najde klic. Nepocitam potlacovani onech pocitu temi nejvetsimi svinsvy na farmaceutickem trhu nebo alkoholem, drogami.
Ten stres, ale od neceho musi pramenit. Ted nemyslim z venku, ale ten akumulovanej stres v tele, kterej clovek nevydejcha, predejcha. U me se nahromadil behem studia. Aspon mi to tak vsichni tvrdi. Nejsem zrovna typ na bojare oslavy po zvladnute zkousce (jsem samotar), ale pred zkouskou jsem to prozival jako vsichni. Treba u me je to nahromadeny ve strevech (kdo vi?), ale je pak vhodná radikalni očista kdyz je to vase slabina? V tom je ta obava aby se to nezhorsilo... neumiram ale citim ze neni neco v poradku. Clovek, který nema co ztratit tak se do toho vrhne skoro bez hlavě. Ja zadnou diagnozu nemam. Napr. sono bricha, ledvin, jater v poradku. To same krev, moc... jsem za to rad, ale necitim se dobre.
Ono se rika do 30 si zivot nicime a po 30 ho zaciname spravovat.