Jindra píše:
Děkuji, najedeme tedy na jednu kapku po hodině. Abych se ujistil, že dělám dobře, raději se zeptám: tak tedy kapku MMS, pět kapek aktivátoru a tři minuty počkat, že. Pak dolít např. 1 dl šťávy a vypít... prosím Vás, jakou šťávu použít? Vylisuji mu např. mrkev s jablky anebo čistě pomerančovou, je to jedno?
Metodu odkyselení už z Vašeho webu znám, ale nevzpomněl jsem si na to teď. Ano, dobrý nápad. Už jste tu někomu dříve radil: "Sodu si vyrobte tak, že 8-10 g prášku rozmícháte do 0,5 litru vlažné vody, cca tělové teploty a vypijete." U zmíněného pětiletého syna mám použít jakou dávku... poloviční, nebo klidně stejnou, jak uvádí předešlá věta? Předesílám, že mu sodu rozpustím nejlépe v jednom až dvou deci vody, víc tak malé dítě těžko vypije, půllitr by pil půl dne. Takže třeba 5 g jedlé sody do jednoho deci vody, to by šlo? Jen teda netuším, jak odhadnu 5 gramů, mám běžnou mechanickou kuchyňskou váhu, ufff. Jaroslave moc děkuji!
Já to míchám do vody a jedna kapka nebude ani cítit, pokud to zředíte cca 0,5 dcl vody bude pouze lehce kyselá a skoro bez chuti. Jinak čerstvé šťávy jsou bez problémů, ale je to asi zbytečné.
U takto malého dítěte tak do 5 g a to odhadnete snadno, sáček běžně dostupný v každé sámošce, za cca 3,-Kč, má 15 g, čili aplikujete zhruba 1/3 obsahu a nejlepší je si na talířku udělat tři zhruba stejné hromádky. Chyba je minimální a naprosto nepodstatná. Ještě mu před a tak 30-45 min po aplikaci změřte pH moče, ať máte jasno, jak se to pohnulo. Nesmíte se dostat nad 8,5 pH, ale to by se toho muselo aplikovat opravdu hodně a naráz.