Leon píše:
Rád bych Vás pane Zajíčku poprosil o radu. Můj největší problém je chronický stres. Ovšem mám pocit, že se jedná v první řadě o tělesný problém. Na různé situace reaguju naprosto neadekvátně obrovským stresem, například už jen při tom, když v práci nějaký klient ke mně vejde do kanceláře. Rozbuší se mi hrozně srdce, jsem strnulý, napjatý, prožívám obrovský stres. Nejde jen o práci, ale obecně o různé situace v životě. Zcela mě takový stres paralyzuje a celkově v životě nesmírně omezuje, o devastujícím vlivu na organismus ani nemluvě. Vedle změny stravování a nedávno započatém doplňování deficitních prvků podle VA a vitamínů dle Vašich rad, už přes dva měsíce užívám B1, B5 a lékořici, ovšem bez zjevného účinku. Po nasazení chloridu hořečnatého od Vás denně v maximálních dávkách došlo k mírnému zlepšení, ale popisované symptomy přetrvávají a stav je nadále naprosto nedostačující. Co s tím?
Vyčetl jsem, že řídící žlázou endokrinního systému je štítná žláza. Možná je potřeba srovnat nejprve ji (mám deficit jódu 46%) a pak teprve nadledvinky. Možná to je i důvod, proč podporování nadledvinek nefunguje. Uvažuju správně?
Kromě meditací, procházek v lese atd. je ještě něco, co by mi v takhle neadekvátních stresových reakcích mohlo pomoct? Opravdu je velmi těžké takhle žít. Moc děkuji za odpověď.
Tak stres je zabiják číslo jedna, čili by jste se ho měl včas zbavit a vaše úvaha o štítné žláze je správná, nicméně vyzkoušejte i schizandru čínskou, která je v nabídce na konci fóra a čištění jater, to má na uvedené situace také zásadní vliv.