Vševěd píše:
To jsem asi napsal špatně, že mléčné výrobky nebrat, že:-)
jde o to, že sýry obsahují jen velmi málo laktózy, zatímco v jogurtu nebo kefíru je obvykle 3-5 g sacharidů ve 100 g/ml...
v sýru je tak 1... sýry doporučuju protože tady je maso veřejný nepřítel č.1 tak hledám nějakou náhradu:-)
Chápu, taky mne vrtalo hlavou, že kefír má sacharidů poměrně velké množství. Na druhou stranu si dokáži představit že ono množství lactobacilů a jejich pestrost může mít proti kvasince ve finále větší účinek než je jejich lehké vykrmení sacharidy. To ale jenom spekuluji. Případně pokud se jeho konzumace doplní česnekem ...
S těmi sacahridy je to těžké. I okurka obsahuje cca 3g na 100g, tedy pokud si dáš okurkovou šťávu si na tom podobně jako s kefírem. Tady bude bonusem, že ti zvedne Ph, což zase kvasince neudělá dobře.
A třeba grepy. Ty mají 10g na 100g, což je docela pecka. Na půllitru šťávy je to 50g, přesto téměř vždy bývají v kategorii doporučené a dokonce jsou tolerovány většinou i v první přísné fázi protikvasinkové diety. Pravděpodobně kvůli kyselině salicilové, která má potenciál kvasinky poněkud umravňovat.
Tedy prase aby se v tom vyznalo, co vlastně žřát.
A teď otázka přes tebe. Čím si vysvětluješ, že i přes veškerá opatření, máš kvasinku jako přemnoženého nájemníka, a to už tuším pěkných pár let?