falkon píše:
Mam otazku ohladne kvapkania uriny do nosa. Moja priatelka je zavisla na kvapkach na nadchu.
Ma to uz par rokov a ak si denne neda kvapky do nosa opuchne jej sliznica a nemoze nosom vobec dychat. Jedine riesenie pre nu je pokracovat v kvapkani, alebo ist na operaciu - vypalenie sliznice.. Kam sa uz objednala...
Ja som jej poradil nech skusi nahradit kvapky urinou, ale o tom ona nechce ani pocut. Hovori, ze je to nezmysel. Chce nejaky dokaz, ze to bude fungovat predtym nez to vobec skusi. Je to ten typ co potrebuje na vsetko nejaky dokaz.. Myslite, ze by to mohlo fungovat a kvapky, by docasne nahradila urina, sliznica by si snad ako alternativu privikla aj na nu? Potom po case uz len vyradit urinu a zavislost by bola prec?
No, co na to říci, snad jen ji zdělit, že je dost naivní, pokud se domnívá, že nějaká operace to vyřeší. Ta ji naopak dorazí a bude mít konečně čas přemýšlet, "kde soudruzi z NDR udělali chybu". Dát si vlastní moč do nosu, na to nepotřebuje důkazy, to prostě nechce vyzkoušet a pak ji nemá cenu přesvědčovat. On tak jako tak neexistuje důkaz, že to ta operace vyřeší, nicméně to je na rozdíl od té uriny nevratné.