Dobrý den, jsem nyní v 7 měsíci těhotenství a ráda bych se zeptala na nějaké info ohledně stravy miminka a stravy v těhotenství. Zhruba tak dva roky, hodně odštavuji, jim hodně ovoce, zeleniny, ořechy, zelené potraviny, vitaminy. Co se takhle stravuju, tak nemám žádné problémy. Od 4 měsíce těhotenství jsem začala, ale více mlsat, stále si odštavuji, ale mám chut především na ovoce, ale také na sladkosti, snažím se vybirat zdravější verze, ale nějak se nemůžu ubránit. Každopádně stále jim hodně vitaminu, chlorellu, ječmen, rybí tuk, magnesium, vápník. Jediný den mi nebylo špatně, nejsem unavená, všechny testy mi vyšli super, krevní obraz v naprostém pořádku, dostatek železa, při testu na cukrovku mi bylo dokonce řečeno, že můžu jíst více sladkého ( po vypití glukozy mi cukr v krvi ještě klesl na hodnotu 4). Ackoliv se citím super, tak při stěru z pochvy asi ve čtvrtém měsíci mi byly zjišteny kvasinky a stafylokok. Jsem přesvědčna, že je to způsobeno nejen tim, že jsem začala jíst sladké, ale také tím, že jsem ve velkém zeleninu nahradila ovocem, ale chutě mi nejdou ovlivnit. Dostala jsem tabletky na zavádění asi na 4 dny, tak dvě pulky jsem si vzala a pak už ne. Koupila jsem si citricidal, vytažek z grepových seminek, dělám si výplachy a piju ho s vodou, pálení, ani žádné svrbění nemám, ale vytok ted občas mám, ale zase si říkám, že v těhotenství je to normální, tak nevim. Co si myslíte o citricidalu nebo o GSE? V dalších prohlídkách už mi doktor stěr nedělal, nevim proc, ale jsem ráda, že mi aspon nebude cpát prášky. Jen se bojim, před porodem se dělá test na bakterie, streptokoky, bojim se aby to bylo fajn, nerada bych brala antibiotika, když mi nic není. Tak jestli máte nějaký typ, nebo radu budu ráda.
A k té stravě, pevně věřim, že budu moc miminko normálně kojit a že mé mléko bude kvalitní, věřim také, že po porodu již nebudu tak mlsat a bude více myslet jen na syrovou stravu
Ale kdyby náhodou došlo k tomu, že nebudu moc kojit. 4etla jsem, že jste psal, že kojení podporuje česnek, takže jíst pravidelně česnek pro podporu kojení? A jestli chápu dobře, tak mimo mateřského mléka se tedy dá dávat mandlové mléko. Četla jsem také o prospěšnosti nepasterizovaného kozího mléka, co si o tom myslíte? Nechci dávat umělé sunary, každý mi sice říká, že jsem blbá, že mi dítě jist zeleninu nebude, ale já tomu věřim. Je možné již od narození k mateřskému mléku dávat rozmixované syrové ovoce,zeleninu? Plno lidí mi říkalo, že syrové ovoce, zeleninu malému miminku dávat nesmím. Ale nevěřim tomu. A slunečnicová a další seminka, mám také nechat přes noc nabobtnat a pak přecedit a rozmixovat? A co si myslíte o pití čisté vody u miminka, mohu dítěti dát již od narození čistou vodu třeba s troskou odštavené mrkvové štávy? Mohou děti odmalinka odštavené naředěné ovoce a zelninu a jaké případně doporučujete? Děkuji moc za odpovědi.