HAKmet píše:
Dobrý den pane Zajíček,
Před několika dny jsem narazil na vaší stránku a vše, co jste napsal jsem si přečetl. Chtěl bych Vám říci, že jsem ohromen vašim příběhem a přístupem a ve spoustě věcech bych s Vámi nemohl souhlasit více. Důvod proč Vám píšu tento email je ten, že bych zoufale od Vás potřeboval pomoc. Jsem student a je mi 21 let. Přes zvyšující se zdravotní problémy (bolest na hrudi, nevolnost po jídle, až podezření na srdeční selhání) jsem prolezl všechny možná vyšetření (která byla v pořádku) až jsem skončil na gastroskopii. Dignóza barretův jícen (prekanceróza), GERd a skluzná hiátová hernie (brániční kýla). Vzhledem k mému věku jsem byl tím všem otřesen, ale věřil jsem, že se to nějak zlepší jenže nezlepšilo. Reflux mám stále a nic mi pořádně nepomáhá. Beru asi troje různé prášky jak blokátory protonové pumpy, tak prokinetika. Už jsem byl na tom tak špatně(i psychicky), že jsem operaci viděl jako jediné východisko. Jenže po těch x měsících co stále trpím jsem začáal na věci pohlížet trochu jinak. Věřím v to, že léky, které beru (a i obecně) řeší jenom určité symptomy a ne příčinu nemoci a myslím si, že operace v tomto případě je invazivní krok, který neřeší už tuplem nic (nehledě na celkem časté přetrvání problémů i po operaci.) Začal jsem se řídit zasadami zdarvé výživy a chci i zařadit do mého jídelníčku práve zeleninové a ovocné š´távy, které jsou, jak jsem si načetl, nejvíce vhodné a bohaté na enzymy a další látky. Začal jsem být velice skeptický, co se týče medikamentózní konzervativní metody léčení. Chtěl bych se Vás zeptat jetli by jste mi nemohl poradit co a jak a s čím začít. Jestli třeba tyto sťávy ješte nezhorší průběh refluxu atd. Vzhedem tomu, jak pomalu procitám k zjištění, jak to s farmacií a s ní spojeným bussinesem vlastně je, tak Vám a tomuto přírodnímu přístupu k tělu velmi věřím. Nechci po zbytek života 3x denně (jak bych prý měl) polykat prášky. Pomozte mi s tím prosím moc si vašich přístupů vážím. Jediné ,co si přeji, je se zbavit problémů. Moc děkuji
P.S: Neznáte náhodou někoho(fyzioterapeut, chiropraktik, léčitel), kdo by se vyznal v problematice brániční kýly a mohl by jí opravit? Vzhledem k tomu, že to je mechanický problém, jsem slyšel, že se určitými masážemi a jinými technikami dá stáhnout žaludek zpět pod bránici do břišní dutiny, kde má být.
Bohužel v této oblasti nikoho neznám, to se budete muset chvilku pídit sám, ale základní opatření vidím stejně ve zbavení těla toxinů, kterých musí být plné, pokud jste se dostal až takto daleko a také bych se podíval po stav kyseliny chlorovodíkové v žaludku, což si můžete vytestovat krkacím testem. Nicméně těch informací i přes obsáhlost příspěvku je dost málo, čili by bylo rozumné mě zavolat a já si vás vyzpovídám. Je to rozhodně mnohem rychlejší než dopisování a snadněji najdeme cestu z problémů.