Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 1:00 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 8:51 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Mohu se zeptat jake kultůry použiváte při výrobě jogurtu v jogurtovači? Chtěl jsem použít kef. tvaroh nebo jogurt(nebo použil rovnou trošku houbiček)) ale nevím kolik ho mám dát)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 11:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
borisek píše:
chem sa spitat ...mam kefir v chladnicke a uz je tam asi 2 tizne ....bude to este dobre ? ... \":P\" \":D\" ...alebo to racej vylejem ?

To bez ochutnání nezjistíte, ale pokud bude mít normální chuť, tak mu nic není a teoreticky by mu nic být nemělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 11:13 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
[quote="derkel":3ooi09j9]Mohu se zeptat jake kultůry použiváte při výrobě jogurtu v jogurtovači? Chtěl jsem použít kef. tvaroh nebo jogurt(nebo použil rovnou trošku houbiček)) ale nevím kolik ho mám dát)[/quote:3ooi09j9]
Běžně se dají použít laktobacily z lékárny od firmy Swiss

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 7:46 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
[quote="Jarda":2biccx0g]Běžně se dají použít laktobacily z lékárny od firmy Swiss

Naposledy upravil derkel dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 9:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
Bude 1-2 tobolky na 1 litr stačit?

Na zahájení to bude asi málo, ale při běžné produkci možná nebudete muset dodávat laktobacily vůbec. Tam se totiž nechává malá část jogurtu, zalije se novým mlékem a promíchá, což normálně stačí. Já jsem zde postup výroby někde popisoval, tak to projděte, případně se znovu ozvěte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 9:05 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
tak mě napadá, jak je na tom kefír vyrobený díky tibetské houbě se sacharidy ? tuším, že houba mléčný cukr nějak rozloží či přemění na cosi jiného, ale množství sacharidů jako takových asi v nápoji zůstane ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 10:17 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
tak mě napadá, jak je na tom kefír vyrobený díky tibetské houbě se sacharidy ? tuším, že houba mléčný cukr nějak rozloží či přemění na cosi jiného, ale množství sacharidů jako takových asi v nápoji zůstane ?

Bakterie mléčného kvašení cukr rozloží a rozložený cukr již kvasinky nekrmí, tedy pokud je opravdu rozložen, což u některých poničených kefírových kultur nemusí fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte led 10, 2012 10:23 am 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Mate sklenici pri kvaseni uzavrenou? Zkousel jsem s vickem(jen prilozit) i gazou a chutě jsou rozdílné


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte led 10, 2012 10:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
Mate sklenici pri kvaseni uzavrenou? Zkousel jsem s vickem(jen prilozit) i gazou a chutě jsou rozdílné

Již jsem to zde psal, víčko dám na sklenici a vyšroubuji na vrchol závitu, čili je tam malá mezera, aby kefír mohl dýchat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kefír
PříspěvekNapsal: čtv led 19, 2012 3:26 pm 
Offline

Registrován: pát pro 30, 2011 11:46 am
Příspěvky: 11
Pane Jardo, do doma vyrobeného kefíru \":D\" , dle vašeho publikovaného článku, jak se díváte na to, kdybychom v něm rozmixovali třeba jahody! Přijde vám to jako blbý \":evil:\" , nebo dobrý nápad \":twisted:\" ? Nebo už to z vás čtenářů někdo zkoušel? Je lepší kefír pouze čistý bez nějakých pitomostí? \":mrgreen:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefír
PříspěvekNapsal: čtv led 19, 2012 9:59 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Spirulina píše:
Pane Jardo, do doma vyrobeného kefíru \":D\" , dle vašeho publikovaného článku, jak se díváte na to, kdybychom v něm rozmixovali třeba jahody! Přijde vám to jako blbý \":evil:\" , nebo dobrý nápad \":twisted:\" ? Nebo už to z vás čtenářů někdo zkoušel? Je lepší kefír pouze čistý bez nějakých pitomostí? \":mrgreen:\"

V tom bych hledal problém pouze u lidí s přemnoženou kvasinkou, jinak asi bez problémů a klidně to tak můžete dělat, pokud vám to tak chutná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv led 19, 2012 10:13 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
díky za předchozí odpovědi. ještě jak jsem se ptal na to, že se mi kefír asi kvůli přebytku houby odděluje na syrovátku a hutnější hmotu, pokud vypiju tu syrovátku dejme tomu poté, co se kefír dělal tak 10 hodin, může ještě obsahovat nějaký mléčný cukr nebo už by měl být rozložen ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát led 20, 2012 8:23 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
díky za předchozí odpovědi. ještě jak jsem se ptal na to, že se mi kefír asi kvůli přebytku houby odděluje na syrovátku a hutnější hmotu, pokud vypiju tu syrovátku dejme tomu poté, co se kefír dělal tak 10 hodin, může ještě obsahovat nějaký mléčný cukr nebo už by měl být rozložen ?

Většinou to nevadí, cukr je již rozložen, ovšem ta snášenlivost je stejně individuální.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 9:12 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 9:46 am
Příspěvky: 259
Dnes se mi stalo, že mi část houbiček klesla na dno.Do těď plavali nahoře.Nevíte čím to je?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 10:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Dagmara píše:
Dnes se mi stalo, že mi část houbiček klesla na dno.Do těď plavali nahoře.Nevíte čím to je?

Čím to je, to nevím, ale někdy plavou a jindy ne v tom by neměl být problém.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz