Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 28, 2024 6:11 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 1:20 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
mala by som otazku k topinamburom, su vhodne (varene) ako priloha k bielkovinam? podla obsahu skrobu ai nie, ale predsa sa pytam. pripadne surove??
ja jem surove, ale pre dieta musim uvarit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 9:26 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
zaujimave delenie potravin, takuto tabulku som nenasla na ziadnom webe, zaoberajucom sa delenou stravou, myslim, ze sa to do tejto temy hodi, su tam veci, o ktorych som sa dopocula 1.x
(zdroj: http://www.oslikuv.net/skola/cl059.htm )

Potravu zhlediska trávení dělíme na bílkoviny, škroby a cukry

Mezi bílkoviny řadíme: ořechy a semínka, suché luštěniny, dužninu kokosu, maso, vejce, mléčné výrobky.

Mezi škroby řadíme : banány, arašídy, dýně(kulatá), zimní dýně, dužnina kokosu, kukuřice, čerstvý hrách, artyčoky, brambory, všechny obilniny a luštěniny, mrkev, tuřín, červená řepa, rutabaga.

Mezi neškroby řadíme : ovoce, alfa alfa klíčky, chřest, bambusové výhonky, nať červené řepy, brokolice, zelí, nať celeru, růžičková kapusta, pažitka, pampeliškové listí, čekanka, česnek, zelené fazolky, kapusta, pórek, salát, nať hořčice, okra, cibule, petržel, ředkvičky, rebarbora, špenát, šalotka, fazolové lusky, tuřín, řeřicha, nať tuřínu, petržel a jiné listové a naťové zeleniny

Mezi tuky řadíme : avokádo, olivy, durian, kokosový ořech a oleje.

Mezi sladké ovoce řadíme : datle, sladké víno, sladké hrušky, sušené ovoce.

Mezi polosladké ovoce řadíme : meruňky, brusinky, borůvky, jahody, nektarinky, maliny, ostružiny, sladký angrešt, mango, bezinka, oliva, čerstvý fík, sladké jablko, třešně sladké, sladké broskve, sladké ryngle, tomelo.

Mezi kyselé ovoce řadíme : pomeranče, ananas, kyselé jablka, kyselé ryngle a švestky, citróny, grepy, kyselé broskve, limetky, kyselé víno, rajčata, višně, kyselý angrešt, kyselé hrušky.




Hlavní pravidla :

1) Všechno co obsahuje v dužnině semena jsou plody. Mezi plody řadíme proto i rajčata, okurky a dýně a proto by se neměly konzumovat nikdy se zeleninou. Maximálně se zeleninou chudou na bílkoviny a škroby.

2) Ovoce jíst jen jako samotné... a když kombinovat tak jen kyselé s kyselým či polosladkým nebo sladké se sladkým či polosladkým, ale nikdy né kyselé se sladkým... Avokádo je bohaté na tuky a nejlépe je ho kombinovat s neškrobouvou zeleninou, s kyselým ovocem ale nikdy ne se sladkým ovocem.

3) Jez bílkoviny se zeleninou neobsahující škrob. Zelenina chudá na škrob se hodí k zelenině, která je zároveň i ovocem jako rajčata (ne sladká a kyselinu obsahující plodová zelenina).

4) Cukr, sirupy a sladidla včetně medu by se neměly nikdy užívat k dochucování žádné potravy.

5) Když už tuky (oleje apod), tak pouze se zeleninou neobsahující škrob nebo na škrob velmi chudou.

6) Sladké ovoce jez jen s dalším sladkým nebo polosladkým ovocem. Kyselina z kyselého ovoce by zpomalila trávení cukernatých látek, což by vedlo ke kvasu.

7) Polosladké ovoce jez jen buď s kyselým nebo jen ze sladkým nebo zase s polosladkým, ale nikdy ne ze sladkým a kyselým současně.

8 ) Melouny pouze samostatně. Jsou nejrychleji stravitelné a skombinované s čímkoliv vyvolají okamžitě kvas.

9) Zeleninu neobsahující škrob můžeš kombinovat mezi sebou, nebo s proteiny a nebo se škrobem ale nikdy ne s proteiny a škrobem současně.

10) Kyselé by se nikdy nemělo konzumovat se škroby. Kyselina totiž okamžitě přeruší trávení škrobu. Zničí ptyalin ze slin který je ke trávení škrobu nezbytně nutný. Takže kdo si nakypřuje obilné kaše jablky, tomu to leží pak v žaludku jako olovo a ačkoliv si libuje jak je syt... napáchá na sobě mnohem více škody než kdyby si dal maso... a nehledě na to kdyby k tomu ještě přidal med nebo hrozinku. Ale obchod s mysli jenom kvete.



Hlavní zásady kombinování potravy

Kyselé ovoce :

- a bílkoviny: Špatná kombinace. Citrusové ovoce, rajčata, ananas, jahody a další kyselé plody by se neměly kombinovat se sýry, vejci, ořechy. Jestliže jste nemocní, vyhněte se kyselému ovoci obzvlášť, kromě citrónů a limetek pro jejich schopnosti detoxikační.

- a škroby: Špatná kombinace. Kyselina okamžitě neutralizuje trávící enzymy a následkem je, že potrava v žaludku zahnívá.


Sladké ovoce :

a bílkoviny & a škroby & a kyselé ovoce : Špatná kombinace. Cukru obsaženému ve sladkém ovoci by nemělo nic bránit průchodem žaludkem do dvaceti minut. Okamžitě vzniká kvas jestliže dojde narušení jeho trávení jinými potravinami. Cukr a škrob je navíc kombinace ještě dalších potíží. Cukr v ústech na sebe váže sliny, a tím vysává ptyalin tolik nutný ke strávení škrobu. Jestliže je škrob ochuzen o ptyalin cukrem, medem, melasou nebo sladkým a sušeným ovocem... výsledkem je lihový kvas. Kvas je nevyhnutelný jestliže se cukry zdrží v žaludku vlivem škrobu, bílkovin a nebo kyselého ovoce. Cukr navíc ještě snižuje schopnost vylučování žaludečních šťáv.

Bílkoviny :

a škrob: Špatná kombinace. Bílkoviny potřebují kyselé šťávy a škroby zásadité... výsledkem je hniloba bílkovin a kvas škrobů.

a tuky: Špatná kombinace. Jestliže potravina obsahuje bílkovinu obsahuje zároveň už i tuk vhodného složení. Naše tělo si vystačí s minimem tuků. Tuk zpomaluje vyměšování trávících šťáv, snižuje účinnost pepsinu a kyseliny chlorovodíkové nezbytné pro trávení bílkovin. I sebemenší množství tuku je schopno snížit trávící schopnost organismu až o 50%. Uživejte tedy tuky s opatrností a nepoužívejte jiné tuky než tuky Avokáda a ořechů.

a jiné bílkoviny: Špatná kombinace. A je jedno jestli se blíkoviny liší původem složením nebo koncentrací. Kyselost žaludečních šťáv pro jednotlivé druhy bílkovin není stejná vzniká tak těžce stravitelná hmota která zahnívá.

Škrob :

a tuky: Špatná kombinace. Tuk brzdí odchod stráveného škrobu do střeva a to vede ke kvasu. Jestliže jíte tuky s listovou zeleninou a natěmi, pak je jejich brzdná schopnost pozastavena.

a jiné škroby: Špatná kombinace. Následky jsou ještě horší než u jiných kombinací. Zeleninu s mírným obsahem škrobu lze kombinovat se zeleninou s větším obsahem škrobu např. mrkev a brambory, ale nikoliv s obilninami a luštěninami.

Avokádo :

Ačkoliv neobsahuje mnoho bílkovin ve srovnání s ořechy, přesto jich obsahuje víc než mléko a navíc bílkoviny avokáda jsou vysoké biologické hodnoty. Nejlépe je jíst s listovou zeleninou a natěmi, protože to ještě zlepší jejich vstřebávání. Dále pak lze avokádo kombinovat s nakyslým nebo kyselým ovocem. To je dokonce lepší kombinace než když se kombinuje listová zelenina s ovocem. Protože avokádo obsahuje málo bílkovin, lze jej zkombinovat i s brambory nebo jinými škrobovitými jídly za předpokladu, že součástí této kombinace je i listová zelenina. Avokádo by se nemělo nikdy kombinovat s ořechy a semeny.


Kyselé ovoce se může kombinovat s nakyslým ovocem. Tato kombinace je nejlepší když je většina ovoce kyselá. Nikdy nekombibujte kyselé ovoce se sladkým. Rajčata nekombinujte s žádným ovocem, ale maximálně je lze kombinovat s listovou zeleninou bez obsahu škrobu.

Nakyslé ovoce lze kombinovat se sladkým ovocem... zejména když chceme dosladit pro lepší chuť. Pro lidi s oslabeným trávením jsou banány však nejlepší jako samostatné jídlo. Ostatní je mohou zkombinovat s datlemi nebo rozinkami, sladkým hroznovým vínem a jiným sladkým ovocem a listovou a naťovou zeleninou. Sladké a sušené ovoce by se mělo používat zřídka, protože cukr je vněm koncentrovanější a snadno může dojít ke kvasu když se neodhadne kyselost ostatních plodů v kombinaci. Proto je vhodnější toto ovoce vždy kombinovat jen s listovou a naťovou zeleninou.

Kombinovat ovoce jen s čerstvou listovou a naťovou zeleninou. Tyto kombinace ještě dokonce zlepší trávení ovoce.

Listová zelenina se velmi dobře hodí ke všem jídlům a měla by tvořit většinu vašeho jídelníčku. Během týdne jezte rozmanité druhy zeleniny jak je to jen možné. Zelenina především bez obsahu škrobu zanechá žaludek beze změny, pokud ovšem nepoužijete nějakou olejnatou zálivku která celé trávení zkomplikuje.

Melouny nekombinujte s ničím. Mnoho lidí se o této kombinaci a sakutními přiznaky přesvědčilo na vlastní kůži. Meloun je tak ssnadno a rychle stravitelný, že cokoliv se sním zkombinuje znamená zahájení kvasu.

Obiloviny a luštěniny je nejlépe jíst naklíčené. Klíčením přejdou do stavu živé zeleniny a jsou obohaceny kyslíkem. Staly se tedy potravou předtrávenou. Jiné semena lze klíčit také.

Vodu by jste měli pít zásaditou po celý den. Žádné bublinky. Nedovolte aby vznikla žízeň... nepřehánějte to abyste se neodvodnili. Nepijte velké množství najednou. Lepší je mít neustálý příjem vody což zlepšuje detoxikaci. Nepijte však během jídla ani po jídle (v závislosti na složitosti kombinace) abyste neředily trávící enzymy. Voda je potrava v nejlepší jakosti jaká může být.

Již jsem to také viděl, ale to rozdělení vůbec nekalkuluje se sacharidy a kvasinkou, čili u mnoha lidí to fungovat bude a u lidí s kvasinkou patrně stejně bude problém i když to striktně dodrží.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob led 07, 2012 9:29 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
mala by som otazku k topinamburom, su vhodne (varene) ako priloha k bielkovinam? podla obsahu skrobu ai nie, ale predsa sa pytam. pripadne surove??
ja jem surove, ale pre dieta musim uvarit.

Můj názor je, že by to patrně nemělo vadit i když vyzkoušené to nemám, obsahují totiž velice specifické škroby, které většinou problémy nevyvolávají. Syrové jsou naprosto bezproblémové a dají se považovat za chutnou zeleninu s příchutí oříšků.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 10:01 pm 
Offline

Registrován: pát zář 30, 2011 9:02 pm
Příspěvky: 129
Zdravím pane Jardo. Projížděl jsem fórum a narazil jsem např. na to ,že doporučujete si dávat sirnou patlaninu (bílkovina a tuk) do ovocné snídaně (sacharid) a nebo, že se dává med (sacharid) přímo do té patlanice. Ale to je přece proti základnímu pravidlu té dělené stravy. Nebo jsou snad nějaké vyjímky? Předem děkuji za objasnění

_________________
Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 10:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Filip08 píše:
Zdravím pane Jardo. Projížděl jsem fórum a narazil jsem např. na to ,že doporučujete si dávat sirnou patlaninu (bílkovina a tuk) do ovocné snídaně (sacharid) a nebo, že se dává med (sacharid) přímo do té patlanice. Ale to je přece proti základnímu pravidlu té dělené stravy. Nebo jsou snad nějaké vyjímky? Předem děkuji za objasnění

Tak to je otázka, takto uvedenou dietu doporučuje přímo autorka, ovšem nemohu tvrdit, že bych se s ní vždy ztotožňoval. Na některé věci mám jiný názor a nakonec i u každého to stejně reaguje různě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 8:35 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Filip08 píše:
Zdravím pane Jardo. Projížděl jsem fórum a narazil jsem např. na to ,že doporučujete si dávat sirnou patlaninu (bílkovina a tuk) do ovocné snídaně (sacharid) a nebo, že se dává med (sacharid) přímo do té patlanice. Ale to je přece proti základnímu pravidlu té dělené stravy. Nebo jsou snad nějaké vyjímky? Předem děkuji za objasnění

Z hlediska dělené stravy je tvaroh jako mléčný výrobek s ovocem dokonce doporučená kombinace, Kompliace mlže dělat olej, nicméně já sním i třičtvrtě kila této směsi s extra tučným tvarohem a stravitelnost je skvělá.

Samozřejmě lepší je pokud jí člověk jí samotnou, například jen s kořením nebo stévií a kakaem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 11:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Z hlediska dělené stravy je tvaroh jako mléčný výrobek s ovocem dokonce doporučená kombinace, Kompliace mlže dělat olej, nicméně já sním i třičtvrtě kila této směsi s extra tučným tvarohem a stravitelnost je skvělá.

Samozřejmě lepší je pokud jí člověk jí samotnou, například jen s kořením nebo stévií a kakaem.

To je opravdu dost velká dávka a neuvádíte kolik do toho objemu dáváte lněného oleje a lněného semínka. V uvedeném objemu jsem sirnou patlanici nikdy nezkoušel a jde tedy o zajímavou zkušenost, což by mohlo zajímat více lidí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 5:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Co tady toto kombinování potravin z knihy od Morseho? http://www.2i.cz/ac920d27f4


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 9:51 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
To je opravdu dost velká dávka a neuvádíte kolik do toho objemu dáváte lněného oleje a lněného semínka. V uvedeném objemu jsem sirnou patlanici nikdy nezkoušel a jde tedy o zajímavou zkušenost, což by mohlo zajímat více lidí.

Dávám zpravidla půl kila 40 procentního tvarohu a o něco málo více než 100ml oleje a cca 4 lžíce semínek.

Doplňuji kakaem, kokosem, sladíkem nebo mákem, obas k tomu sním papaju.Cekově vznikne zhruba třičtvrtě kila směsi.

Pocitově mi to dělá velmi dobře. Cítím se dobře najezený a a pocit hladu se objevuje poté až kolem 13 hod (snídám kolem sedmé). Pokud posnídám zeleninu mám hlad už kolem desáté.
Nutno říci, že lidé se kterými tohle snídávám sní max. polovinu tohoto množství, někomu z toho bývá šoufl. Ospbně si myslím, že vzhledem k mé váze (54kg na 173 cm) tělo vděčně přijímá toto množství kalorií. Ještě se mi nestalo, že bych byl z patlenice přesycený.

Zajímavé je, že patlanice na sladko se sladíkem sním o třetinu více než na slano s kořením


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 3:23 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
sakul píše:
Dávám zpravidla půl kila 40 procentního tvarohu a o něco málo více než 100ml oleje a cca 4 lžíce semínek.

Doplňuji kakaem, kokosem, sladíkem nebo mákem, obas k tomu sním papaju.Cekově vznikne zhruba třičtvrtě kila směsi.

Pocitově mi to dělá velmi dobře. Cítím se dobře najezený a a pocit hladu se objevuje poté až kolem 13 hod (snídám kolem sedmé). Pokud posnídám zeleninu mám hlad už kolem desáté.
Nutno říci, že lidé se kterými tohle snídávám sní max. polovinu tohoto množství, někomu z toho bývá šoufl. Ospbně si myslím, že vzhledem k mé váze (54kg na 173 cm) tělo vděčně přijímá toto množství kalorií. Ještě se mi nestalo, že bych byl z patlenice přesycený.

Zajímavé je, že patlanice na sladko se sladíkem sním o třetinu více než na slano s kořením

Tak to máte nějakých 7500 kJ na snídani, strávit se to dá v pohodě to vím z vlastních popůstových přežíraček, kdy jsem měl Vaši váhu na svých 177 cm. Jako ideální bych to asi moc neviděl, je tam na jednu dávku hodně bílkovin, hlavně kaseinu. Pořád lepší než co jsem dělal já, kdy jsem stejné množství kalorií jedl v pekárnách, cukrárnách a fastfoodech, a taky jsem s tím neměl žádné trávicí ani jiné problémy...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 3:37 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
ravima píše:
Tak to máte nějakých 7500 kJ na snídani, strávit se to dá v pohodě to vím z vlastních popůstových přežíraček, kdy jsem měl Vaši váhu na svých 177 cm. Jako ideální bych to asi moc neviděl, je tam na jednu dávku hodně bílkovin, hlavně kaseinu. Pořád lepší než co jsem dělal já, kdy jsem stejné množství kalorií jedl v pekárnách, cukrárnách a fastfoodech, a taky jsem s tím neměl žádné trávicí ani jiné problémy...

kj jsou v pohodě, o ty nemám obavy, problém může být s větším množstvím bílkovin živočišného původu najednou, to máte pravdu.

Zatím tuto směs takto užívám na srovnání váhy a v rámci protikvasinkové diety. Jakmile bude kvasinka pryč (snad jednou bude:)), chci se vrátit ke stravě bez mléka a masa. Klasickou verzi patlanice v takovém případě nahrazuji verzí s červenou čočkou, která nahradí tvaroh a tam už tento problém téměř odpadá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 25, 2012 9:06 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Co tady toto kombinování potravin z knihy od Morseho? http://www.2i.cz/ac920d27f4

Tak on to má dobře vymyšlené pro podmínky, kde ten systém používá, ale u každého stejně nemusí fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř led 25, 2012 9:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Dávám zpravidla půl kila 40 procentního tvarohu a o něco málo více než 100ml oleje a cca 4 lžíce semínek.

Doplňuji kakaem, kokosem, sladíkem nebo mákem, obas k tomu sním papaju.Cekově vznikne zhruba třičtvrtě kila směsi.

Pocitově mi to dělá velmi dobře. Cítím se dobře najezený a a pocit hladu se objevuje poté až kolem 13 hod (snídám kolem sedmé). Pokud posnídám zeleninu mám hlad už kolem desáté.
Nutno říci, že lidé se kterými tohle snídávám sní max. polovinu tohoto množství, někomu z toho bývá šoufl. Ospbně si myslím, že vzhledem k mé váze (54kg na 173 cm) tělo vděčně přijímá toto množství kalorií. Ještě se mi nestalo, že bych byl z patlenice přesycený.

Zajímavé je, že patlanice na sladko se sladíkem sním o třetinu více než na slano s kořením

To je opravdu dřevorubecká dávka, nicméně až na dost velký obsah bílkovin, jak správně píše člen ravima, nevidím problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 3:18 pm 
Offline

Registrován: úte pro 06, 2011 4:30 pm
Příspěvky: 102
Narazil jsem na následující nejasnost, kterou by mi někdo znalý mohl vysvětlit. Jde o kombinaci bílkoviny a škroby. Všude se uvádí, že škroby vyžadují zásadité trávící šťávy. Kde se ale berou??? Všude jsem se dočetl, že žaludek vyrábí HCL a trávící enzym pepsin, ale nikde ani zmínka o alkalických šťávách. Pokud je mi někdo schopen vysvětlit, jak funguje trávení škrobů, budu moc rád. S tím souvisí i další problém, pití HCL, pokud ji žaludek dostatečně produkuje. Pokud jím tedy škroby, mám i tam používat HCL? No, a ještě mě napadá, jak žaludek přijde na to, co do něj přijde a jak to má trávit? Pokud máte nějaké informace nebo odkazy, sem s nimi. Docela mne to začalo zajímat \":P\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 11:00 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
OndraN píše:
Narazil jsem na následující nejasnost, kterou by mi někdo znalý mohl vysvětlit. Jde o kombinaci bílkoviny a škroby. Všude se uvádí, že škroby vyžadují zásadité trávící šťávy. Kde se ale berou??? Všude jsem se dočetl, že žaludek vyrábí HCL a trávící enzym pepsin, ale nikde ani zmínka o alkalických šťávách. Pokud je mi někdo schopen vysvětlit, jak funguje trávení škrobů, budu moc rád. S tím souvisí i další problém, pití HCL, pokud ji žaludek dostatečně produkuje. Pokud jím tedy škroby, mám i tam používat HCL? No, a ještě mě napadá, jak žaludek přijde na to, co do něj přijde a jak to má trávit? Pokud máte nějaké informace nebo odkazy, sem s nimi. Docela mne to začalo zajímat \":P\"

To jste asi chyběl v základní škole, protože pokud si vzpomínám, tak tam nás kantor učil, že škroby štěpí ptyalin, který je součástí slin a ty jsou silně zásadité, většinou mají při jídle pH kolem hodnoty 8 pH a je tedy třeba stravu důkladně žvýkat a dobře proslinit, což lidé nedělají. Žaludek za takových okolností kyselinu chlorovodíkovou patrně neprodukuje a tím je to snad vyjasněno, nicméně směs už znamená problém, protože pak žaludek kyselinu vytvoří, ta zneutralizuje ty zásady a škroby kvasí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz