Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 15, 2024 3:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ostropestrec mariansky
PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 8:32 pm 
Administrátor
Administrátor

Ondrej píše:
Dobrý den,
pokud jsem to správně pochopil, tak čaj z ostropestřce, ze semínek, a ani olej z ostropestřce neobsahuje účinnou látku silymarin. Tato se nachází až v přípravku kašička nebo tinktura?
Děkuji.

No, pochopil jste to pouze částečně, silymarin se ve vodě nerozpouští, rozpouští se v oleji, nebo v lihu a není v celém semínku, ale pouze v té tvrdé slupce, proto není v dostatečném množství v tom oleji, ani v čaji.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 11:45 am 

Tak dnes jsem si udelal poprve ostropes. kasi podomacku ze seminek z prodejbylin.cz a slun. oleje za studena lis. Zatim to vypada ok.

Ma nekdo zkusenosti ohledne http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/ostropestrec-pro-kone/? Jde mi o olej i seminka. Diky

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:30 pm 

whoo píše:
Tak dnes jsem si udelal poprve ostropes. kasi podomacku ze seminek z prodejbylin.cz a slun. oleje za studena lis. Zatim to vypada ok.

Ma nekdo zkusenosti ohledne http://www.centrumkrmiv.cz/krmiva/ostropestrec-pro-kone/? Jde mi o olej i seminka. Diky

Ostropercovy olej z AMINA pouzivan uz asi rok, jedine co bych mu vytkl, je ta plastova lahev, ve ktere ho distribuuji. Po zakoupeni ho hned prelejvam do sklenenych lahvi. Semena jsem koupil take, vypadaji pouzitelne, jsou celkem cista, ale jeste jsem nemel cas je pouzit. \":-(\"

Inzenyr

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 10:08 pm 

Dobry den,

chapem to spravne? olej z ostropestrca uzivam vlastne zbytocne pretoze neobsahuje latku ktoru maju jeho semiacka?

PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 10:28 am 

lukas1337 píše:
Dobry den,

chapem to spravne? olej z ostropestrca uzivam vlastne zbytocne pretoze neobsahuje latku ktoru maju jeho semiacka?

myslím že to chápeš správně,jediný ostropestřecový olej který má nějaké účinné látky je od dědka kořenáře.Dřív jsem taky objednával na kašičku olej z ostropestřece ale teď už to dělám jen ze slunečnicového.

PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 10:56 am 

Dobrý den, nezkoušel někdo vyrobit tinkturu z plodů ostropestřece. Budu ji zkoušet dělat a přemýšlím jestli je vhodné to semínko umlet nebo rozdrtit, někde píšou že je vhodnější vybrat co nejčernější semena a rozdrtit. Janča v herbáři navíc doporučuje semeno vařit a pak teprve zalít alkoholem. Na cesty by mohla být ta tinktura poněkud praktičtější než olej.

PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 10:49 pm 
Administrátor
Administrátor

lukas1337 píše:
Dobry den,

Ano, silymarin se vyskytuje pouze v tom obalu semínka, nikoliv v tom jeho oleji, ale dá se do oleje extrahovat.

PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 10:51 pm 
Administrátor
Administrátor

gonzales01 píše:
Dobrý den, nezkoušel někdo vyrobit tinkturu z plodů ostropestřece. Budu ji zkoušet dělat a přemýšlím jestli je vhodné to semínko umlet nebo rozdrtit, někde píšou že je vhodnější vybrat co nejčernější semena a rozdrtit. Janča v herbáři navíc doporučuje semeno vařit a pak teprve zalít alkoholem. Na cesty by mohla být ta tinktura poněkud praktičtější než olej.

Stačí rozemlít a zalít lihem, nicméně luhovat se to musí docela dlouho.

PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 6:36 pm 

Ostropestřecová kašička je fajn, ale je pro mě celkem nepraktická vzhledem k tomu, že se musí skladovat v mrazáku. Ráno před odchodem do práce piju na lačno celou řadu roztoků (vit. C, sodu, lugol, MSM atd.), v práci ledničku nemáme a domů se vracím až večer. Játra potřebuju rovnat poměrně dost a jedna dávka po návratu z práce po večeři je celkem málo. Je nějaká alternativa co s tím?

PříspěvekNapsal: čtv úno 16, 2012 7:08 pm 

Leon píše:
Ostropestřecová kašička je fajn, ale je pro mě celkem nepraktická vzhledem k tomu, že se musí skladovat v mrazáku. Ráno před odchodem do práce piju na lačno celou řadu roztoků (vit. C, sodu, lugol, MSM atd.), v práci ledničku nemáme a domů se vracím až večer. Játra potřebuju rovnat poměrně dost a jedna dávka po návratu z práce po večeři je celkem málo. Je nějaká alternativa co s tím?

Ja som začala žuť 3x denne kávovú lyžičku ostropestrecových semienok -treba poriadne na kašičku a potom zhltnúť.Možno by Vám táto alternatíva viac vyhovovala.

PříspěvekNapsal: pát úno 17, 2012 12:59 am 

Jardo popisujete,ze se da ostropestrec koupit i bezne v lekarne.Na vyrobu te kasicky.Jedna se o tento? http://bylinne-caje.heureka.cz/leros-os ... g/galerie/ a krome uchovani kasicky v mrazaku,muzu i jen v lednici?Dekuji Tolar

PříspěvekNapsal: pát úno 17, 2012 11:01 am 

Leon píše:

Já si dělávám ostropestřecovou kašičku tak, že mixlé semínka zaleju olivovým olejem a dám do ledničky množství tak na tři dny, nikoliv do mražáku, jen do ledničky. Je doporučováno brát až 3x denně, ale s tím, že večer už ne !!! Játra mají přes noc odpočívat a ne je dráždit. \":idea:\"

PříspěvekNapsal: pát úno 17, 2012 6:50 pm 

Dobrý den. Sleduji toto diskuzní vlákno už pár týdnů a rovněž poctivě konzumuji ostropestřecovou kašičku skladovanou vždy několik dnů v lednici. Přiznám se, že jsem o bylince a jejich účincích přečetl řadu článků a diskuzních fór jak v češtině, tak v angličtině. Nikdo jsem však nenarazil na to, jak, kdy a jestli vůbec může člověk,např. padesátník konzumující léta chemické léky a také alkohol.nápoje jako například já, poznat, že dochází k procesu čištění. Objevují se spolu s probíhajícím procesem pročišťování jater nějaké příznaky, či pocity ? Já mám např. poslední dobou intenzivní pocit svědivosti, ale to s tím samozřejmě nemusí souviset. Je možno zaznamenat pocit větší pohody, nižší únavnosti apod. ? Má někdo nějaké přímé zkušenosti a poznatky, o které by se mohl podělit ? Moc děkuju za případné reakce a zdravím.

PříspěvekNapsal: ned úno 19, 2012 9:41 pm 
Administrátor
Administrátor

Leon píše:

Jak píše členka janin, dají se semínka i žvýkat, ale musíte dost dlouho, aby je bylo možné využít.

PříspěvekNapsal: ned úno 19, 2012 9:43 pm 
Administrátor
Administrátor

Tolar píše:
Jardo popisujete,ze se da ostropestrec koupit i bezne v lekarne.Na vyrobu te kasicky.Jedna se o tento? http://bylinne-caje.heureka.cz/leros-os ... g/galerie/ a krome uchovani kasicky v mrazaku,muzu i jen v lednici?Dekuji Tolar

Ano, to je on a kašička se dá na kratší dobu uchovávat i v lednici, ale na delší čas určitě zmrazit.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 460 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]