marcelka píše:
Dobrý den pane Zajíčku, chtěla bych poradit, jak je ještě možné podpořit očištění lymfatického systému... uvažuju o té úvodní kúře, ale nevím, jestli je vhodná, když jsem dosud neudělala žádnou očistu jater (a mám špatné jaterní testy). Očisty jater se nebojím, jen mám pořád pocit, že ještě nemám dostatečně čistá střeva a snažím se dodržovat obvyklé pořadí....
mám už několik let zatvrdlinu v podpaží, přičemž někdy je menší, jindy větší....nejméně problémů mám, když nenosím podprsenku a nepoužívám deodorant, nicméně v posledních měsících jsem si uvědomila, že mám nejen tuto zatvrdlinu, ale také spoustu drobných bulek v prsou, to množství je opravdu obrovské....vlastně se to začalo postupně zhoršovat, co jsem se začala intenzivněji věnovat očistám- konkrétně po letní melounové kúře a šance a postupně se to zhoršovalo (nutno ovšem dodat, že jsem měla v průběhu podzimu a o vánocích návraty k "normální" stravě)...zatvrdlinu i bulky považuju za projevy problémů s lymfou, jsem sedavý typ s velkou nadváhou (zhubla jsem ale v poslední době deset kilo a jde to pořád dolů)
teď jsem již pár týdnů vzorná, pravidelně také skáču na trampolíně, držím krátké půsty, jím nízkotučné vita, ale situace se, zdá se, ještě zhoršila, bulky jsou čím dál větší a často velmi bolestivé, z podpaží mi bolest vystřeluje i do paže....částečně mě to děsí, ale zase jsem si vědoma toho, že v létě mi po šance zmizel výrůstek na patře, který jsem měla skoro tři roky a týdny předtím než zmizel, tak se také zvětšil a intenzivně bolel...a pak byl najednou pryč....
takže jsem teď v takové rozporuplné náladě-na jednu stranu doufám, že zvýšená bolestivost a zvětšení bulek je znamením očist, na druhou stranu mám strach z rakoviny prsou (i když stále doufám, že můj stav je spíš nějaký přestupeň než přímo zhoubné onemocnění)
tento týden jsem četla článek v aj, o dietě pro ženy s rakovinou prsu, nebyl to žádný mainstreamový článek, bylo to na vitariánském serveru...mezi jídly, která nedoporučovali, byly také grapefruity...ostatní citrusy naopak ve velké míře....konkrétně psali toto:
However, stay away from eating grapefruit as it can interfere with an enzyme that metabolizes estrogen, thus causing increased concentrations in the body. It should definitely not be consumed if you have breast cancer.
čili grapefruit nějakým způsobem koliduje s enzymem, který usnadňuje metabolismus estrogenu, což následně vede ke zvýšeným koncetracím estrogenu v těle (mám krevními testy potvrzenou vyšší hladinu estrogenu)
chci se tedy zeptat - je v mém případě vhodná citrusová kúra i s grepy? pokud ne, lze grepy nahradit? může být zvýšená bolestivost znakem zlepšení (čištění lymfy) nebo si jen něco namlouvám? je v dané situaci vhodné saunování (bývá mi po něm hůř a víc to bolí) a skákání na trampolíně (stejné problémy jako u saunování)? čím mohu proces očisty lymfy ještě podpořit? je nějaká bylina či něco podobného?
Toho se zase tak bát nemusíte, ono to střeva vyčistí stejně. Nadváha je určitě problém a tělo potom nestíhá bordel vylučovat, nicméně podívejte se po jódu a selenu, přičemž svoji roli mohou hrát i hormony, tedy nějaké čaje na srovnání, třeba kotvičník, nebo damiána. Nízkotučná dieta je hovadina, základem je bezsacharidová dieta, protože pokud je to plíseň a to je vysoce pravděpodobné, tak sacharidy jí výborně krmí. Momentální stav nemusíte zkoumat, prostě se chovejte ve stravování stejně jako by o rakovinu šlo a výsledky se dostaví poměrně rychle. Nastudujte si sirnou patlanici a hlavně žádné sacharidy, především pečivo a chleba. Toho grepu na tři dny se není třeba obávat, tam půjde o dlouhodobou konzumaci a i zde bych se toho tolik nebál, jednoznačnou souvislost zatím nikdo klinicky neprokázal. Sauna je výborná, ale chtělo by to infrasaunu, kde není tak vysoká teplota a prohřátí je hluboké, což lymfu dobře rozproudí. Jako pohyb bych nevolil skákání, ale minimálně hodinu denně v lese a u vody, to je daleko lepší a rychlá chůze, kdy se tep drží cca na 120, vyčistí tělo skvěle.