zadane píše:
Dobrý den, studuji tyto stránky průběžně už dlouhou dobu a zatím jsem neměl potřebu se na nic ptát, vše je tu myslím dobře vysvětleno. Nicméně, poslední dobou si jedno bílé (či aspoň šedé) místo uvědomuju a dnes dozrála chuť se na to zeptat. Volbu tématu, do kterého dotaz umisťuju, jsem udělal dost náhodně, bylo-li to nevhodné prosím opravte.
Pokud si pamatuji ze školy, chemikálie lišíme podle čistoty na produkty
- neklasifikované nebo se zvláště uvedeným obsahem - méně než 99%
- čísté - alespoň 99%
- p.a. (pro analýzu, též laboratorní čistota) - 99,9%
- lékopisná čistota (též potravinářské) - 99,99%
(Možná mě někdo poopraví, je to už dlouho...)
Na toto téma či blízko k němu se zde diskuse několikrát dostala (v různých vláknech) a vždy jsem měl tak trochu dojem, že téma je rychle zapomenuto.
Je zde prosím někdo, kdo je schopen obecně + konkrétně pro různé zde uvedené postupy (od aplikací vnitřních přes celkové vnější až po lokální vnější použití, na porušený/neporušený kožní kryt) doporučit potřebnou čistotu? Dokonce snad podepřít názor nějakým zdrojem? Třeba co se o tom učí na farmacii?
V jaké čistotě jsou chemikálie prodávané ve zdejším eshopu?
Děkuji.
Vhodná je vždy co nejvyšší čistota, nicméně mnohdy nevadí i technické chemikálie, zvláště na vnější aplikace. Pokud by jste text pozorně pročetl, tak u většiny nabízených produktů je i uvedeno, že jde o kvalitu farmaceutickou, nebo potravinářskou a je tam i mezinárodní kód určující kvalitu surovin.
Pro posouzení sem jeden produkt okopíruji, aby vše bylo jasné.
Chlorid hořečnatý
Magnesium chloride hexahydrate
MgCl2• 6H2O
Kvalita Ph.Eur.6th – Farmaceutická