Votrubec píše:
Nechci být s Vámi ve sporu. Chci diskuzi obohatit a čtenář ať si vybere. Já jsem toho názoru, že hlavní příčina rakovin, kardiovaskulárních chorob, cukrovky aj. je obecně přemíra živočišných bílkovin v naší potravě. Pořadí "jedovatosti" bych určil: nejhorší mléčná bílkovina a mléčné koncentráty (sýry, jogurty, tvarohy), dále vejce a nakonec maso. Čím je nám zpracovaný tvor, či jeho produkt evolučně blíže, tím hůř. Kráva je savec a náš člověčí imunitní ochranný systém mnohdy upadne do zmatku, protože genetický kód je velmi podobný. Rybu, či mořské plody pozná s větší pravděpodobností. Studie nezávislých vědců dokazují (viz studie, které jsem doporučoval výše), že lidé, kteří žili v oblastech na převážně rostlinné stravě, např. Číňané, Japonci, Thajci, černoši z Afriky ale i třeba Portorikánci a další středo a jihoamerická etnika, když pominem globalizovaná velká města, neznají v podstatě civilizační choroby blahobytu, viz výše. Po odstěhování (imigraci) do USA již druhá generace, po přijetí mekdonaldovské kultury stravovaní, trpí chorobami srdce, rakovinami, cukrovkou, jako rodilí Američané. Chorobami, které jejich otcové a dědové téměř neznali.
ehm, už je to mnoho slov, končím slovy kvantové fyziky: "Co je si nejvíce podobné, nejvíce překvapuje, co se velmi liší, je malá pravděpodobnost, že překvapí..." BV
To je pouze startér, ale příčina je překyselení a to je paradoxně většinou ze špatně kombinovaných potravin a sacharidů, respektive z kvasinek, které ty sacharidy živí. Jinak nevedu zde spor o škodlivosti neúměrné konzumace živočišných bílkovin, to určitě škodlivé je, ale pokud by šlo o kvalitní maso, vejce a kvašené mléčné produkty, tak v tom není zase tak velký problém. Problém tam je hlavně ve způsobu chovu a vysokém obsahu reziduálních látek, které tyto produkty v dnešní době obsahují. Všechna uvedená etnika jedí relativně kvalitní potraviny a zde se prodává sajrajt, který by za komančů nežralo ani prase, tak se není čemu divit, že zde každý druhý má raka. Navíc je otázkou, jak se pozná studie nezávislého vědce, každý musí něco jíst, to jídlo je za peníze a ty zase tvoří závislost, já tedy takto vylučuji nezávislé studie, ty z charitativních důvodů většinou nevznikají.