Ataner píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 21 let, a vážím 76kg, což je při mé výšce(165cm) poněkud dost. Přibrala jsem rychle a hodně při přechodu na vysokou školu. Na podzim jsem se rozhodla to razantně změnit. Začala jsem snídat, jíst co 3 hodiny, přidala jsem do jídla ovoce a zeleninu. Povedlo se mi zhubnout 5kg.. bohužel před Vánocemi jsem onemocněla. Vyležela jsem to a na silvestra se to vrátilo. Během nemoci jsem ty kila nabrala zpět. Před týdnem mi doktorka řekla, že mám mononukleózu. Mám prý její slabší variantu, takže nemusím držet extra přísnou dietu,ale mám omezit tuky v jídle. Chtěla bych zhubnout,ale nejde mi zkombinovat jídla tak,abych omezil tuky a zároveň dala tělu dostatek živin a hubla... Mohl byste mi, prosím pomoct ?
Vynechání tuku ze stravy dovede docela rozhodit trávení a zásadním způsobem to zhorší defekaci, čili já to zrovna nedoporučuji. Ono také dost půjde o to jaké tuky tělu dáte, čili podívejte se do vlákna sirná patlanice a používejte ji jako jediný zdroj tuku, přičemž si z nutričního hlediska počítejte potravu na kalkulačce stránek flora.cz a to vám poví, kde děláte chybu, většinou stačí na pochopení spočítat pár dní. Pochopitelně je nutné udržet správné pH, což v konečném důsledku také vyladí váhu do normálu.