Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv říj 10, 2024 12:22 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 6:50 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Mikard píše:
Dobrý den,


Už jsem tady psal, že se mi candida rozjela po velkym neustalym stresu (tyden max dva) driv jsem projevy nemel candidy a jedl jsem tak že jsem sacharidy sice držel na uzde ale nijak jsem si výčitky stim nedělal. I po přísné diete se moc stav nezlepšil (podle me proto ze telo je podvedome ve stresu že něco nemůže člověk se hlídá a stresuje aby tu candidu držel na uzde a neudelal nejaky prohresek). Tak jsem si řekl, že když nejhorší je stres (můžu potvrdit i přes dobrou stravu se candida neskutečně rozjela),že se hlavně budu udržovat v pohodičce v dobré náladě vysmátej jak hipík a mít všechno na háku nic neřešit a jen se smát. S dietou extrémně nepolevim ale klidně si nějaké sacharidy dám a bude mi to jedno. Jsem zvědav jestli to náhodou nebude mít lepší efekt než superpřísná dieta a stresování se co všechno si hlídat aby se mi candida náhodou nerozjela... takže pak dám vědět \":)\" peace \":)\"

Chtěla bych se zeptat, co vás vedlo k závěru, že se vám rozjela candida? Jaké jste měl příznaky, nějaké vyšetření? Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 8:50 pm 
Offline

Registrován: pát dub 10, 2009 12:45 pm
Příspěvky: 87
Jednoduše dle stolice (lepkavá), zvýšené plynatosti....... to stačí akorát nechápu, že stále mám ráno růžový jazyk což bych čekal pořádný bílý povlak


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 9:47 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Mikard píše:
Jednoduše dle stolice (lepkavá), zvýšené plynatosti....... to stačí akorát nechápu, že stále mám ráno růžový jazyk což bych čekal pořádný bílý povlak

Trochu jsem bádala a spolu s kámošem jsme dali dohromady tuto věc:

Existují tři druhy bičenek - střevní, dutiny ústní a poševní

...bičenka žije v symbioze s Candií a pomáhá jí přežít. Chlamidie, které jsou další příčinou mnoha závažných nemocí zase parazituje na bičence ale tak, aby si ji nezničila.....

Přikládám úryvek z knihy Malachova:
Pacientům se doporučuje cucání slunečnicového
nebo ještě lépe olivového oleje. Ráno na lačný žalu­
dek naberete do úst vrchovatou polévkovou lžíci ole­
je a cucáte jej tak dlouho, dokud se jeho konzistence
nezmění a nebude z něj vodnatá bělavá hmota; to trvá
zpravidla deset až dvacet minut. Potom si důkladně
vypláchněte ústa převařenou vodou nebo (ještě lépe)
výtažkem z pelyňku a k tomu žvýkejte trochu klikvy,
a pokud máte, zapijte to klikvovým moštem. Procedu­
ru zopakujte i před spaním.
Tajemství efektivity této procedury tkví v tom,
že toxiny bičenek jsou rozpustné v tucích. Olej ob­
sahuje kyselinu Irpoovou, která podporuje jejich růst
a zároveň slouží j a ko vábnička, která parazity přitahu­
je a člověk se snáze zbaví j ak parazitů samotných, tak
i jejich toxinů.
http://anitram.files.wordpress.com/2011 ... cit-v0.pdf

O bičence je tam sáhodlouze také napsáno ...

Tím chci říct, že zde se řeší zpravidla vždy jen candida, ale jsou i jiné druhy škůdců

A něco o lejně od Gewo



Vše, co jste kdy chtěli vědět o lejnu, ale styděli se zeptat...
... i když je to jedna z nejdůležitějších věcí na světě...

Obecně

Normálně by výkaly měly být hnědavé, zpracované do rovného válečku jako z velmi hustého těsta prohnětené konzistence o průměru cca 2,5+ cm a délce 10 - 12 cm (klobása). Nicméně, přes 20 cm a delší svědčí o zdravém jídle, čistém a plně funkčním zažívacim traktu; pak můžete klidně "vyrobit" lejno vysoké kvality o nepřerušené délce třiceti i více centimetrů. V každém případě, jestliže jíte pravidelně 3× denně, měli byste mít stejně pravidelně 3-2 stolice denně. Normálně byste po porci snězeného jídla měli odejít na záchod během 4-6 hodin. Obecně vzato: funguje-li vám vše uvnitř slušně, uběhne od chvíle kdy stravu spolknete 12-16 hodin než vás tato strava opustí. Funguje-li vše výborně, pak se tak může stát v polovičním čase. Pokud máte v období 3-4 dnů menší frekvenci vyprazdňování, znamená to, že vaše zažívání a peristaltika nepracuje správně.

Jestliže máte nutkání k vyprázdnění střev jen jednou za 2-3 dny, trpíte zácpou.
Jako první pomoc užijte nějaké rostlinné projímadlo, ale nedělejte to často! Nadměrné užívání projímadel oslabuje přirozené kontrakce střev, a to vám může přinést víc problémů než užitku. Při trvalém sklonu k zácpě zůstává stolice ve vašich střevech příliš dlouho a mění se v hnijící hmotu, produkující toxické látky otravující celé tělo.
V tomto případě pomůže změna stravovacích návyků, jezte více syrové zeleniny nebo navštivte hydroterapeuta a nechte si provést výplach střev.
Pokud nelze obnovit normální pravidelnost stolice, raději navštivte vašeho lékaře.

Normálně byste měli ve stolici zpozorovat velmi málo nestrávených částeček potravy ve formě jakési čočky nebo mláta. Jestliže jich tam je větší počet, pak buď nežvýkáte jídlo dost důkladně (hltáte), nebo můžete mít nedostatek zažívacích enzymů. Nestravitelné jsou však obaly některých luštěnin a většina semínek. Pozorování stolice v toaletě alespoň jednou denně je velice užitečný zvyk. Dozvíte se, co se děje v jedné z vůbec nejdůležitějších částí vašeho těla.

Pravidelné a správné vyměšování je klíčem k vašemu zdraví!

Barva

Normální barva výkalů je hnědá, asi jako tmavá mléčná čokoláda, protože obsahují mrtvá tělíčka baktérií obývajících tlusté střevo. Kromě zbytků baktérií způsobuje hnědé zbarvení žluč, vyměšovaná játry do tenkého střeva za účelem trávení tuků.
Barva fekálií se den ode dne mění podle toho co jíte a pouze dramatické, trvalé změny barvy jsou důležité. Výměšek například může být jeden den červený nebo černý, protože jste snědli hrst borůvek nebo řádnou porci červené řepy, masa, čokolády, koláčků, lékořice nebo nějaké léky, jako Bismol nebo vitamínové pilulky obsahující železo. Ale pokud vaše stolice důsledně zůstává černá, může se jednat o krvácení do horního gastrointestinálního traktu. Příležitostné jasné krvavé pruhy na povrchu stolice jsou většinou způsobeny hemeroidy nebo dočasným análním zánětem. Jestliže se ovšem krvácení jeví jako trvalé a krev je do stolice vmísena, může jít o krvácení do dolního gastrointestinálního traktu. Každopádně byste měli navštívit vašeho doktora.

Žlutá nebo nazelenalá stolice, pokud jste ovšem nejedli hodně zeleniny nebo kapslí s vysokým obsahem chlorofylu, je obvykle znamením blízkého průjmu. Nejezděte raději nikam... Pokud ovšem berete antibiotika déle než týden, je možné, že sterilizovala vaše střevo, takže musíte obnovit střevní flóru o užitečné baktérie (potřebné přípravky jsou k dostání v lékárnách).

Jestliže musíte na toaletu více než 4× denně a vaše stolice je vodnatá a "rychlá", máte zřejmě diarheu. Zůstaňte radši doma a pijte hodně tekutin, abyste zabránili dehydrataci organizmu. Pokud se to během 2 dnů nesrovná, promluvte si s vaším doktorem (může to být kolitida, infekční choroba vyvolaná baktériemi E-Coli).

Tříslová nebo jílová barva může indikovat, že jste buď snědli příliš mnoho tuků, nebo máte zablokovaný žlučovod nebo nedostatečnou produkci zažívacích enzymů.

Má-li stolice barvu slonové kosti, nebo je téměř bílá, je pachatelem antacid, berete nadbytek doplňků obsahujících vápník nebo jíte příliš moc kokosových ořechů či mandlí.

"Plavební schopnosti"

Jako srnčí bobky vyhlížející suchá tvrdá stolice, k jejímuž vypuzení musíte vyvinout velký tlak a poté ihned klesne na dno toalety, indikuje, že jíte příliš mnoho masa, které ve vašich střevech není dobře zpracováváno. Upravte svou stravu, snižte spotřebu masa, pijte vice tekutin a zvyšte podíl syrové zeleniny.

Plovoucí stolice je obecně znamením čehosi nezdravého v zažívacím traktu. Velmi porézní stolice, která několik sekund pluje a pak klesá, je důsledkem požití jídla s vysokým obsahem vláknin; v tomto případe není třeba se děsit. Velmi houbovitá stolice, která pluje a neklesá, je buď znamením brzkého průjmu, nebo infekční choroby, přítomnosti střevních cizopasníků nebo špatné absorbce tuků. Krátká, úzká, tužkovitá stolice je způsobena syndromem zánětlivých střev (IBS) nebo dílčí blokádou ve vašem vnitřním traktu. Mohou to být ve střevech ubytovaní cizopasníci nebo polypy, ale také tumor nebo rakovina tlustého střeva. Plovoucí stolice, která je přitom objemná, mazlavá, mastná a zanechává olejovité skvrny na vodní hladině, znamená, že ve vaší stravě bylo mnoho ve střevech nevstřebaného tuku z důvodu poklesu produkce trávících enzymů. Tento typ stolice je také znamením lepkové alergie nebo pankreatidy.

Ve stolici by neměl být žádný sliz (sliznatá, žlutá nebo našedlá hmota). Přítomnost slizu může indikovat, že máte IBS - alergii ("přecitlivělost na potraviny"), lepkovou alergii nebo zánět střevních stěn, způsobený přebujelými baktériemi candida albicans.
Hnis ve stolici a ostrůvky, tvořené na hladině vody droboučkými bublinkami, může být varovným znamením ohlašujícím počátek infekční choroby diverticulitus nebo přítomnost cizopasníků.
Stejně tak pokud pozorujete jakoukoli formu hnisu v moči (tvoří se ostrůvky z mikrobublin) máte v těle buď cizopasníky nebo proděláváte bakteriální infekci ledvin či močového měchýře. Máte-li obojí, hlenitý průjem a zahnisanou bublinkovitou moč, může být příčinou potíží infekční choroba trávícího a močového systému vyvolaná cizopasníky. Krvavý hlenitý průjem může znamenat infekci vyvolanou baktériemi E-Coli, kolitidu nebo Crohnovu nemoc.

Zápach

Populárním mýtem mezi zastánci zdravě fungujícího zažívacího ústrojí je, že zdravá stolice nezapáchá. Není to tak docela pravda - každá stolice totiž obsahuje mrtvá tělíčka střevních baktérií, což může být až 20-30% z celkového objemu. Mrtvé věci nikdy nevoní. To je také důvod, proč jedlíci masa (pozůstatků mrtvých zvířat) mají velmi zapáchající prdy (obsahují zbytky dusíku + síru) a ofenzívně zapáchající stolici. Naproti tomu vegetariáni, a ti, kteří se živí pouze ovocem (fruktariáni), mohou mít stolici v barvě a konzistenci strávených zelenin a plodů.
Budete-li tedy jíst pouze plody (celé pomeranče, manga, kivi atd.) může se u vás během několika týdnů vyvinout stolice, která bude mít barvu dužiny snězených plodů. Velký objem snězených plodů pak přebije zápach mrtvých bakterií a někteří fruktariáni s bezvadně čistými střevy mohou skutečně produkovat stolici i plyny parfémované vůní plodů, které jedí.

Takže, pokud se chystáte na vysoce důležitý mítink nebo důležitou milostnou schůzku, jezte alespoň dva týdny předem jen mango a pomeranče a pijte jejich šťávu. Pak můžete pšoukat jak chcete a všem okolo to bude příjemné...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 10:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
Mikard píše:
Dobrý den,


Už jsem tady psal, že se mi candida rozjela po velkym neustalym stresu (tyden max dva) driv jsem projevy nemel candidy a jedl jsem tak že jsem sacharidy sice držel na uzde ale nijak jsem si výčitky stim nedělal. I po přísné diete se moc stav nezlepšil (podle me proto ze telo je podvedome ve stresu že něco nemůže člověk se hlídá a stresuje aby tu candidu držel na uzde a neudelal nejaky prohresek). Tak jsem si řekl, že když nejhorší je stres (můžu potvrdit i přes dobrou stravu se candida neskutečně rozjela),že se hlavně budu udržovat v pohodičce v dobré náladě vysmátej jak hipík a mít všechno na háku nic neřešit a jen se smát. S dietou extrémně nepolevim ale klidně si nějaké sacharidy dám a bude mi to jedno. Jsem zvědav jestli to náhodou nebude mít lepší efekt než superpřísná dieta a stresování se co všechno si hlídat aby se mi candida náhodou nerozjela... takže pak dám vědět \":)\" peace \":)\"

Tak to mě samotného zajímá, zda se vám ji povede srovnat psychickou pohodou, já i když to funguje tomu moc nevěřím, tady na to není dobré prostředí a pohoda se tu ladí opravdu těžko.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 11:21 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
jani píše:
...Přikládám úryvek z knihy Malachova:
Pacientům se doporučuje cucání slunečnicového
nebo ještě lépe olivového oleje. Ráno na lačný žalu­
dek naberete do úst vrchovatou polévkovou lžíci ole­
je a cucáte jej tak dlouho, dokud se jeho konzistence
nezmění a nebude z něj vodnatá bělavá hmota; to trvá
zpravidla deset až dvacet minut. Potom si důkladně
vypláchněte ústa převařenou vodou nebo (ještě lépe)
výtažkem z pelyňku a k tomu žvýkejte trochu klikvy,
a pokud máte, zapijte to klikvovým moštem. Procedu­
ru zopakujte i před spaním.
Tajemství efektivity této procedury tkví v tom,
že toxiny bičenek jsou rozpustné v tucích. Olej ob­
sahuje kyselinu Irpoovou, která podporuje jejich růst
a zároveň slouží j a ko vábnička, která parazity přitahu­
je a člověk se snáze zbaví j ak parazitů samotných, tak
i jejich toxinů.
http://anitram.files.wordpress.com/2011 ... cit-v0.pdf

O bičence je tam sáhodlouze také napsáno ...

Tím chci říct, že zde se řeší zpravidla vždy jen candida, ale jsou i jiné druhy škůdců
...


PS: ten odkaz na Malachova ti nefunguje, tak jej přikládám je tady (je jich tam víc) :
http://anitram.wordpress.com/2011/06/21 ... -malachov/

(předpokládám z neúplného odkazu, končícího na písmena "...cit", že jde konkrétně o odkaz "Jak vylecit...." (strana 62 až 93) :
http://anitram.files.wordpress.com/2011 ... cit-v0.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 11:26 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
http://anitram.files.wordpress.com/2011 ... cit-v0.pdf[/quote]

ano, je to tento odkaz, nevšimla jsem si, že ten můj nejde otevřít - děkuju za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 8:35 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
Ty mikroorganismy ktere podle te teorie Malachova prirozene reguluji strevni mikrofloru jsou zajimavy minimalne z toho duvodu ze tady uz asi 2 roky mluvim nezavisle na Malachovi ze strevni mikroflora ma mnohem slozitejsi vztahy nez si moderni medicina pripousti, ze to je silene kolmplezni symbioza celeho tela, ducha a externich organismu a latek, ktere produkuji nebo ktere se prirozene vyskytuji v ekosystemu. Tyto vztahy tezko rozklicujeme, veda je paradigmaticka. Takze sem skepticky kdyz mi nekdo tvrdi ze ty poruchy ve strukture a konzistenci stolice jsou napr. nedostatkem enzymu, pritomnosti nebo nepritomnosti parazita resp nerovnovahou mikroflory, ten nedostatek nerovnovaha nevznikl nahodou neni to primarni pricina. Takze malachov sice pekne rozepisuje zdanlive priciny spatne stolice ale skutecna primarni muze byt klidne uplne jinde. Jinak bych s temi poruchami stolice souhlasil az na par drobnosti: 2-3 stolice denne, podle mne tydne. Zbytek doplnim az nebudu psat z mobilu.

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: candida
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 2:10 am 
Offline

Registrován: pon úno 06, 2012 1:27 am
Příspěvky: 5
dobry den pane Jardo; chtela bych se zeptat jestli je mozne si s vama domluvit osobni konzultaci nebo poslat email ohledne dotazu na vyzivu! ziji v parizi a mam to trosku z ruky do CR.ale vase stranky sleduji a moc mi pomahaji! jen si nevim rady s dietou na kvasinky kterou mi dala moje naturophatka po vysledcich pozitivnich na kandidu;a take potravinovou intoleranci na lepek;kravske mleho;syry ;( jsem ztracena v jidelnicku a zacinam byt zoufala protoze nemohu najit stravovaci styl ktery by mi delal dobre!!! dekuji za jakoukoliv odpoved s podravem! a dekuji za vase stranky a forum \":)\"))


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: candida
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 7:20 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
myska99 píše:
dobry den pane Jardo; chtela bych se zeptat jestli je mozne si s vama domluvit osobni konzultaci nebo poslat email ohledne dotazu na vyzivu! ziji v parizi a mam to trosku z ruky do CR.ale vase stranky sleduji a moc mi pomahaji! jen si nevim rady s dietou na kvasinky kterou mi dala moje naturophatka po vysledcich pozitivnich na kandidu;a take potravinovou intoleranci na lepek;kravske mleho;syry ;( jsem ztracena v jidelnicku a zacinam byt zoufala protoze nemohu najit stravovaci styl ktery by mi delal dobre!!! dekuji za jakoukoliv odpoved s podravem! a dekuji za vase stranky a forum \":)\"))

Co se týká protikvasinkové diety, tak se podívejte do tabulky potravin v mém podpisu. Je velmi obsáhlá a potraviny jsou tam rozděleny do kategorií podle obsahu sacharidů. Dieta je pak rozdělena do tří fází od diety s naprostým minimem sacharidů.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 3:04 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 02, 2011 11:09 am
Příspěvky: 59
Bydliště: Lysá nad Labem
Ahojte,tak me se ted poved zajimavy poznatek.Uz asi tri mesice bojuju s kvasinkou a vzdycky kdyz jsem se naburtoval,zacinal jsem temer od zacatku.Hlavne teda po vanocich se mi z toho hrabalo blbe.Ale proc to pisu..Vcera jsem byl v aquaparku a nejak jsem se nedokazal ovladnout a sezral tam k obedu 550gramovou porci spaget se syrem a byl jsem smirenej,ze muzu zacit s protikvasinkou od zacatku.Doma jsem si pak dal k veceri fazole,hrnicek lapacha a k druhy veceri kefir s trochou kokos.oleje.Rano si jdu plivnout s tim ze cekam nejhorsi a cumim jak puk...slina temer cista a v takovym stadiu,do jakyho se mi to za celou lecbu nepodarilo dostat.Ma nekdo podobnou zkusenost?
----------------
Tak tekon jsem dorazil domů a mluvil jsem s mamkou a ona to samý. Bojujem proti kvasince oba, ale ona jen tak na oko. Fakt nerozumim. Společný jídlo jsme měli k večeři lososa s těma fazolema a zeleninou jako je paprika, ředkev a okurka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 9:26 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Majsa píše:
Ahojte,tak me se ted poved zajimavy poznatek.Uz asi tri mesice bojuju s kvasinkou a vzdycky kdyz jsem se naburtoval,zacinal jsem temer od zacatku.Hlavne teda po vanocich se mi z toho hrabalo blbe.Ale proc to pisu..Vcera jsem byl v aquaparku a nejak jsem se nedokazal ovladnout a sezral tam k obedu 550gramovou porci spaget se syrem a byl jsem smirenej,ze muzu zacit s protikvasinkou od zacatku.Doma jsem si pak dal k veceri fazole,hrnicek lapacha a k druhy veceri kefir s trochou kokos.oleje.Rano si jdu plivnout s tim ze cekam nejhorsi a cumim jak puk...slina temer cista a v takovym stadiu,do jakyho se mi to za celou lecbu nepodarilo dostat.Ma nekdo podobnou zkusenost?
----------------
Tak tekon jsem dorazil domů a mluvil jsem s mamkou a ona to samý. Bojujem proti kvasince oba, ale ona jen tak na oko. Fakt nerozumim. Společný jídlo jsme měli k večeři lososa s těma fazolema a zeleninou jako je paprika, ředkev a okurka.

Dle meho nazoru jednorazovy test nic nerekne. Nemyslim si, ze je mozne sledovat podle testu jestli to co jsem snedl den predtim mi pomohlo nebo uskodilo. Tam spist pomuze sledovat jak se chova traveni, plynnatost pripadne dalsi projevy jako svedeni apod.

Zopakujte test po cely zbytek tydne a pokud bude i pote negativni tak potom lze vyvozovat nejake zavery


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 10:55 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 02, 2011 11:09 am
Příspěvky: 59
Bydliště: Lysá nad Labem
sakul píše:
Dle meho nazoru jednorazovy test nic nerekne. Nemyslim si, ze je mozne sledovat podle testu jestli to co jsem snedl den predtim mi pomohlo nebo uskodilo. Tam spist pomuze sledovat jak se chova traveni, plynnatost pripadne dalsi projevy jako svedeni apod.

Zopakujte test po cely zbytek tydne a pokud bude i pote negativni tak potom lze vyvozovat nejake zavery

Ok.Díky za odpověď.Každopádně to budem oba sledovat dál.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: candida
PříspěvekNapsal: úte úno 07, 2012 7:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
[quote="myska99":191v7978]dobry den pane Jardo; chtela bych se zeptat jestli je mozne si s vama domluvit osobni konzultaci nebo poslat email ohledne dotazu na vyzivu! ziji v parizi a mam to trosku z ruky do CR.ale vase stranky sleduji a moc mi pomahaji! jen si nevim rady s dietou na kvasinky kterou mi dala moje naturophatka po vysledcich pozitivnich na kandidu;a take potravinovou intoleranci na lepek;kravske mleho;syry ;( jsem ztracena v jidelnicku a zacinam byt zoufala protoze nemohu najit stravovaci styl ktery by mi delal dobre!!! dekuji za jakoukoliv odpoved s podravem! a dekuji za vase stranky a forum \":)\"))[/quote:191v7978]
Člen Xeelee vám to píše dobře, je zde

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte úno 07, 2012 8:11 am 
Offline

Registrován: stř srp 25, 2010 12:45 pm
Příspěvky: 733
sakul píše:
Dle meho nazoru jednorazovy test nic nerekne. Nemyslim si, ze je mozne sledovat podle testu jestli to co jsem snedl den predtim mi pomohlo nebo uskodilo. Tam spist pomuze sledovat jak se chova traveni, plynnatost pripadne dalsi projevy jako svedeni apod.

Zopakujte test po cely zbytek tydne a pokud bude i pote negativni tak potom lze vyvozovat nejake zavery

mam dojem ze ten slinovy test je neprimym pozorovanim, navic lokalnim, dal bych si dost pozor nez bych delal ukvapene zavery z jednoho testu, ktery je neprimym pozorovanim a navic lokalnim. Opakuji to znova protoze tento princip plati obecne na vsechny testy kterymi se moderni medicina ohani. Predpoklady ktere nemusi vzdy platit po vecny cas protoze svet se meni a my s nim! Kazdy sme jiny. A test neni neomylny at je certifikovany, validovany, nebo posviceny bohy. Na to bychom asi nemeli zapominat. \":idea:\"
Estli usilovne hledas primarni pricinu v jidle dost mozna ji tam najdes, estli hledas pricinu v psychice taky ji tam najdes, estli hledas pricinu...komplexni system...komplexni priciny... \":idea:\"

_________________
Doporucuji motorku, zenu +
[b]Video: http://www.youtube.com/watch?v=wQgPLMTVfGc
Knihy na ulozto.cz: Cerna labut, Nenechte sebou manipulovat, Mym marodum, Co_nam_telo_rika, Doba jedova 1, ZákladyMužskéhoŠovinismu
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte úno 07, 2012 4:29 pm 
Offline

Registrován: úte úno 07, 2012 3:34 pm
Příspěvky: 35
Bydliště: Roztoky
Majsa píše:
Ahojte,tak me se ted poved zajimavy poznatek.Uz asi tri mesice bojuju s kvasinkou a vzdycky kdyz jsem se naburtoval,zacinal jsem temer od zacatku.Hlavne teda po vanocich se mi z toho hrabalo blbe.Ale proc to pisu..Vcera jsem byl v aquaparku a nejak jsem se nedokazal ovladnout a sezral tam k obedu 550gramovou porci spaget se syrem a byl jsem smirenej,ze muzu zacit s protikvasinkou od zacatku.Doma jsem si pak dal k veceri fazole,hrnicek lapacha a k druhy veceri kefir s trochou kokos.oleje.Rano si jdu plivnout s tim ze cekam nejhorsi a cumim jak puk...slina temer cista a v takovym stadiu,do jakyho se mi to za celou lecbu nepodarilo dostat.Ma nekdo podobnou zkusenost?
----------------
Tak tekon jsem dorazil domů a mluvil jsem s mamkou a ona to samý. Bojujem proti kvasince oba, ale ona jen tak na oko. Fakt nerozumim. Společný jídlo jsme měli k večeři lososa s těma fazolema a zeleninou jako je paprika, ředkev a okurka.


Zdravíčko všem spolutrpícím,

já hlavně nechápu, jak někdo po tak otřesném zážitku jako je rozbujelá kandida, se může smířit s tím, že bude začínat odznova. Já jsem na dietě teprve měsíc, ale na takzvané normální jídlo a podobné "dobroty" se tedy zatím naštěstí nemohu ani podívat, když si vzpomenu, kam mě to dovedlo... Myslím si, že jednorázová dietní chyba nemůže stav výrazně zhoršit, ale pokud máte neovladatelné chutě, tak je to možná známka toho, že vašemu tělu něco chybí a něco není úplně v pořádku. Důležité je svoje tělo poslouchat a ono vám řekne, co potřebuje. Jen ho nesmíte klamat různými ochucovadly, zaběhlými stereotypy a dodávat mu vše v přijatelné přírodní formě. Pro akutní zvládnutí choutek je nejlepší mít neustále zásobu něčeho neškodného nebo aspoň méně škodlivého, čím se nacpete a odvrátíte tak nejhorší - např. oříšky, jabko, to se dá nosit i s sebou do terénu do práce apod.

Ty slinové testy mi v tomto případě připadají trochu paranoidní a nesmyslné. Pochybuji, že se hned druhý den objeví něco ve slinách. To je trochu přístup jako u klasického doktora: test pozitivní/negativní a čekáte jestli se hodnota zlepší nebo zhorší... Důležitý je přece celkový stav organismu a celkový souhrn příznaků. Sledovat jednotlivé hodnoty bez vnímání celku je špatně.

Přeji pevnou vůli a pevné zdraví.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz