zdravim vsetkych skusenych, mala by som niekolko dotazov k mojmu prispevku vyssie.
kedze teda problem ekzemu je zaplesnena krv, musim riesit vsetko zvnutra, + samozrejme candida.
jedalnicek mojej dcerky obsahuje tiez mlieko - kojena bola iba 3 mesiace, potom par mesiacov umele mlieko, dalsich par mesiacov mandlove, co mi potom zacala odmietat, teda opat umele. asi od roka a pol je vacsinou na domacom kefire z nepast. kravskeho mlieka, niekedy cerstve mlieko.
1. mlieko je teda problem, rada by som ho vyradila, len neviem, ako na to, vyskusam par receptov orechoveho- ake orechy a semiena mozem pouzivat pri dennom piti? samozrejme zaklad mandle, dalej mi napada mak, sezam + ine orechy, co mozno pit bez rizika? ako ochutit, aby to dcerka pila? je mozne pouzit suseny struhany kokos z obchodu?
2. protikvasinkova dieta - dcerka rano pije 3dl mrkvovo pomarancovo jablkovej stavy, doobeda iba ovocie. obed vareny s troskou surovej zeleniny, snazim sa pridat co sa da. inac varena zelenina (ci na pare), pohanka, zemiaky, obcas ryza.
chlieb ani obilniny donedavna nejedla, velmi zriedkavo,teraz uz obcas ano, lebo to proste nejde oddelit, ked to vidi jest starsiu sestricku
raz tyzdenne maso a vajce.
zo spominaneho jedalnicka by bolo treba teda vyradit vsetky sacharidy (cca tych 50g moze ostat...), zvysok neskrobova zelenina + tuky + zivocisne bielkoviny....?
zaradim kokosovy tuk.
3. dalej med a zinok - kolko mozem dat 2 ronemu dietatu bez rizika?
4. tiez by asi bolo vhodne kapucinku, pri dietati zrejme jedine tinkturu. kolko kvapiek a ako dlho uzivat? 2-3 mesiace?
5. viacere zdroje uvadzaju, ze sa treba pri ekzeme vyhnut chlorovej vode, ako je to potom s mms1?
6. dcerke meriam posledne 2 dni pH, ide to tazko, lebo bud zahlasi cikanie, ked uz je v plienke, alebo do nocnika sa aj vykaka
, no co sa mi podarilo: vcera o 10.00 7,4 vecer 5,5. dnes rano tiez v tom case 7,5 poobede az 7,7 , no vecer o 19.00 este mala 7,2, snad sa mi podari odmerat nasledujuce rano.
7. ocista krvi - ako postupovat pri tak malom dietati? nasla som tu temu a snad jednine mozne mi prijde davat ocistne caje....
8. je vhodne sucastne riesit aj parazity?ak ano, ako pri tak malom dietati?
9. na postihnute miesta davam mms1, urinu a koloidne striebro, mam pocit, ze sa to skludnilo, tu mi ide hlavne o to skludnenie. zatial ju to zjavne nesvrbi, co som velmi rada.
10. ako vsak cistit crevo? dcerka mala v case, ked sme presli na mandlove mlieko tvrdsiu stolicu, kakala niekedy obden, niekedy az po dvoch dnoch. toto sa upravilo, teraz kaka 2-3x denne, v stolici poznat, ze co jedla trebars v ten den rano, ci v rannej poznat obed z predchadzajuceho dna. teda domnievam sa, ze by snad creva nemusela mat zanesene.