falkon píše:
Dobry den p. Jarda.
Vase stranky som objavil len teraz, hoc o zdravu vyzivu, sa zaujimam uz dlhsie.
Musim zlozit klobuk dole pred vasimi vedomostami a skusenostami v obore. Podla toho co tu citam ste v nom zrejme naozaj fundovany odbornik. A za vasu pomoc, mnohym ludom ktorym ste bezpochyby pomohli, mozno aj zachranili prip. predlzili zivot vam patri velke uznanie a vdaka.
Obraciam sa na vas s prosbou o pomoc pri problemoch s oblickami.
Popisem symptomy:
* Cca pol roka pretrvavajuca bolest v krizoch (bedra, oblast obliciek).
* Podla vasich stranok usudzujem, ze som bol dlhodobo dehydratovany.. Prijmal som denne minimum vody, vatsinou len caje, ktore su mojou oblubenou zalezitostou.
* Dlhodobejsie - par rokov. prud pri moceni byval dost slaby.
* V minuslosti navsetvy u urologa: Na svoj vek vraj mam mierne zvatsenu prostatu. Stav trva dodnes.
* Casto sa stava, ze pijem dost , ale malo mocim. Ako by telo zadrziavalo vodu..
* Nedavno - cca 2 mesiace dozadu som si dal post (nic + destilka) 3 dni a zistil som, ze sa vyplavuje cosi mocovymi cestami, co desne stipalo a palilo pri moceni.
* nedavny odber mocu u obvodnej lekarky, uprostred dna: moc pokial si spravne spominam PH7 bielkoviny 2.0 co znaci mierny zapal, ale mohlo ist o zapal zo zuba, ktory mi par dni predtym trhali. - Cize test bude treba zopakovat.. Nejake hodnoty na ktore sa mam specialne pytat? Pomoze aj odber krvi prip, ine testy?
* cca 2 mesiace som pravidelne pil rozne "ladvinove" caje, ale bez vyraznejsieho efektu.
* par dni dozadu, som si dal doma horuci kupel prehriatie tela + vela tekutin - vysledok: v noci som sa zobudil a pri moceni opat priserne palenie a stipanie ako keby nieco slo von.
Otazky:
1.)Co by ste mi doporucili vy na tie oblicky?
2.)Teraz som na par dni nasadil, vita/vega stravu a pijem takmer vsetku svoju moc. Je to vhodne? Nezatazi detoxikacia organizmu zmenou stravy (normalne som "varak" oblicky este viac?
3.)Cital som o melonovej ociste zial ta je aktualna len v lete, ibaze by sa melon dal nahradit niecim inym?
4.)Na kolko by som mal asi zvysit prijem tekutin denne? Doteraz som pil tak 1.6 - 2.2l max. tipujem (v zime) (hmotnost 70kg)
4.a) A v akom zlozeni? Pijem teraz: Urina, Voda, Zel. Stavy, urologicke caje.
5.) Nejake vhodne bylinne caje, ktore viete odporucit, skusal som tie mixy, z lekarni, s nazvom urologicky, ci ladvinovy, no bez citelneho efektu..
6.) A co brusnicova stava? Je vhodna na ladviny?
7.)Este by ma zaujimala jedna vec, cital som vas navod na zmrazovanie vody v pet flasi. Co si myslite o tejto trochu inej a jednoduchsej verzii:
"Zamrazit vodu v PET flasi. Po uplnom zmrazeni vodu vybrat a roztopit cca 1/3 obsahu, ten vyliat a zvysok po rozmrazeni (2/3) mozeme pit."
Vysledok bude ten isty?
Dakujem za vasu pomoc.
1)Já bych ani tak neřešil ledviny, jako střevo, protože ten problém v naprosté většině případů je od zaneseného střeva, zvláště pak pokud má člověk zácpy.
2)Ten postup dle mého názoru vyhovuje a neměl by situaci komplikovat.
3)Nahradit se plně nedá, čistě teoreticky by podobné účinky měla okurka.
4)Denně je třeba vypít minimálně 2,5 litru vody a to pokud možno zásadité, jako tekutina se dá počítat pouze voda, prostě k pití je voda. Nějaký podíl mohou dělat urina i čerstvé šťávy, ideálně ta okurka a urologický čaj pouze z léčebných důvodů, samoúčelně bych ho nepil.
5)Čaje velice opatrně, to je mnohdy kontraproduktivní.
6)Brusinky jsou dobré v jakékoliv formě, to jsem zde již popisoval.
7)Nedovedu posoudit, to bude spíše postup na odstranění těžké vody.