Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 1:35 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned úno 05, 2012 6:09 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
ronje píše:
Bohužel jsem se zřejmě nerozepsala dostatečně - na protikvasinkové dietě totiž jsem..

V pořádku. Asi sem nedával pozor nebo mě zmátly ty jiný zdroje. Já zatím žádný kromě tohodle fóra nemám nastudovaný. Odkud čerpáš informace?

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 05, 2012 6:54 pm 
Offline

Registrován: stř srp 10, 2011 10:53 am
Příspěvky: 25
Dobrý den pane Jardo, v tabulce potravin je majonéza uváděna jako vhodná až ve třetí fázi diety. Jaký je Váš názor na domácí majonézu, udělanou z celého vejce /domácího/ a jakéhokoliv oleje, ochucenou solí, česnekem, cibulí, lístky rukoly nebo řeřichy vypěstovanými na okně, případně ochucenou jiným kořením dle chuti? Je to potom taková "tatarka", velice chutná a použitelná prakticky ke všemu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 05, 2012 10:11 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Dovolím si odpovědět já. Pokud je taková domácí majoneza vyrobená z čerstvých vajec, patří určitě do kategorie 1, tedy v protikvasinkové dietě jako velmi vhodná. Jednak věci nemají žádné sacharidy, obsahují lecitin, který mimo jiné čistí krev a pokud přidáte i česnek a cibuli stává se z toho fungicidní jídlo. Jen opravdu pozor na to, aby ve vejcích nebyly namnožené mikroorganismy, to by už byl problém. To lze trochu ošetřit tak, že do vajec dáte na pár desítek minut rozdrcený česnek a práškové chilli


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 5:37 pm 
Offline

Registrován: stř srp 10, 2011 10:53 am
Příspěvky: 25
Děkuji za reakci. Tato "tatarka" je výborná i smíchaná se syrovou zeleninou např. zelím, paprikou, strouhanou okurkou apod. A salmonela naštěstí nehrozí, již otestováno. Slepice jsou krmeny jen zbytky z domácnosti, obilím, bramborami, šrotem apod., vše domácí produkce. Tam se asi salmonela nemá jak dostat, nebo ano?
Mažeme ji také na placky, které udělám z pohankové mouky, koření a vajíčka /nebo spojím kefírem z kefírové houby/ a na pečícím papíru dám do trouby. Dělám je také ze strouhané mrkve a brambory, nebo z brambory a dýně hokkaidó, která je letos stejně jak dýně špagetová ještě v tomto měsíci velice chutná.
Tato kombinace nebude už asi patřit do potravin vhodných "k boji" v první fázi, ale tatarka plná česneku nebo cibule je po sirné patlanici moje nejoblíbenější.
A jak mám rozumět tomu, že na pár minut dám do vajec česnek nebo čili ..... to jako volně položit mezi ně?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 8:08 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 5:19 am
Příspěvky: 29
Xeelee píše:
Asi sem nedával pozor nebo mě zmátly ty jiný zdroje. Já zatím žádný kromě tohodle fóra nemám nastudovaný. Odkud čerpáš informace?

Konkrétní odkazy bohužel nemám, ledacos jsem prostě někde vygooglovala a poznamenala si to, ale hlavně jsem si vypsala, kolik která zelenina obsahuje sacharidů a jakmile je to 5 g. na 100, tak to nejím. Snad to nese své ovoce (když už jsme u toho, po jablkách se mi stýská jak po ničem jiném) - slinový test se dost vylepšil, veškeré nadýmání je i přes to, že denně sním dost česneku a většinou aspoň i 1 cibuli, pryč, ale pořád trpím silnou úzkostí a váha, jakož i energie, jdou pořád pozvolna dolů..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 06, 2012 9:23 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
vlasta-110 píše:
Děkuji za reakci. Tato "tatarka" je výborná i smíchaná se syrovou zeleninou např. zelím, paprikou, strouhanou okurkou apod. A salmonela naštěstí nehrozí, již otestováno. Slepice jsou krmeny jen zbytky z domácnosti, obilím, bramborami, šrotem apod., vše domácí produkce. Tam se asi salmonela nemá jak dostat, nebo ano?
Mažeme ji také na placky, které udělám z pohankové mouky, koření a vajíčka /nebo spojím kefírem z kefírové houby/ a na pečícím papíru dám do trouby. Dělám je také ze strouhané mrkve a brambory, nebo z brambory a dýně hokkaidó, která je letos stejně jak dýně špagetová ještě v tomto měsíci velice chutná.
Tato kombinace nebude už asi patřit do potravin vhodných "k boji" v první fázi, ale tatarka plná česneku nebo cibule je po sirné patlanici moje nejoblíbenější.
A jak mám rozumět tomu, že na pár minut dám do vajec česnek nebo čili ..... to jako volně položit mezi ně?

Vejce rozklepnete a rozmichate v nem česněk a chilli, necháte odstát. Případně kapnete kapku či dvě MMS. Stejně tak ale mlžete přidat i do hotové majonezy a konzumovat az po chvilkovem odstati.

Pokud ale pouzivat na mrkev s bramborami nebo pohankove placky tak nemusite resit jestli je to protivkasvinkova potravina nebo ne, protoze tyhle vsechny potraviny budou velmi pravdepodobne kvasinku krmit s majonezou nebo bez.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 07, 2012 9:09 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
vlasta-110 píše:
Děkuji za reakci. Tato "tatarka" je výborná i smíchaná se syrovou zeleninou např. zelím, paprikou, strouhanou okurkou apod. A salmonela naštěstí nehrozí, již otestováno. Slepice jsou krmeny jen zbytky z domácnosti, obilím, bramborami, šrotem apod., vše domácí produkce. Tam se asi salmonela nemá jak dostat, nebo ano?
Mažeme ji také na placky, které udělám z pohankové mouky, koření a vajíčka /nebo spojím kefírem z kefírové houby/ a na pečícím papíru dám do trouby. Dělám je také ze strouhané mrkve a brambory, nebo z brambory a dýně hokkaidó, která je letos stejně jak dýně špagetová ještě v tomto měsíci velice chutná.
Tato kombinace nebude už asi patřit do potravin vhodných "k boji" v první fázi, ale tatarka plná česneku nebo cibule je po sirné patlanici moje nejoblíbenější.
A jak mám rozumět tomu, že na pár minut dám do vajec česnek nebo čili ..... to jako volně položit mezi ně?

Člen sakul vám to píše správně, musíte vyřadit veškeré zdroje sacharidů, jinak nemusíte řešit tu majonézu i když ta dle mého názoru zcela vyhovuje.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 4:59 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Koupil sem pórek a říkal sem si, jestli náhodou není fungicidní. Našel sem tu muflonův příspěvek ve vláknu Candida a chlamidioza.
Citace:
Jezte často bílé a kysané zelí, cibuli a pórek, ředkev a ředkvičky, česnek, křen, podmáslí a přírodní jogurt - to jsou vyhlášení "nepřátelé" kvasinek.

Podle výsledků při vyhledání fráze pórek houby plísně na Googlu to taky vypadá na fungicidní vlastnosti. Jak na tom sou ředkvičky a ředkve? BTW cukrů maj minimum a asi bych je přesunul z 1 do 0.

Máslo je 1 a mléko 4. Kde bude 15% a 33% smetana?

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 9:52 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Xeelee píše:
Máslo je 1 a mléko 4. Kde bude 15% a 33% smetana?

Smotana na šľahanie 33% má cca 3g sacharidov na 100 ml (oproti cca 2g bielkovín), takže tá, čo má 15%, by logicky mala mať cca o polovicu menej. Ale to tak určite nebude a obávam sa, že čím menší podiel tuku, tým bude väčší podiel sacharidov.
Na porovnanie, maslo, viac menej pravé nepančované, má mať cca 0, 80 g sacharidov na 100g. Z toho by vyplývalo, že šlahačka 33%-ná by mala byť zaradená do nižšieho stupňa ako 15%-ná smotana, ale obe vyššie ako maslo. Šľahačka má aj dosť výrazne sladkú chuť, takže ten vyšší podiel sacharidov by sedel aj podľa chuti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 4:12 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
sakul píše:
- přidána ovesná kaše (pro mne překvapivě málo sacharidů)

aka ovsena kasa je to?
ja som pozerala obsah sacharidov v ovse, ci vlockach alebo kasi z viacerych zdrojov a vsade sa to pohybuje okolo 60g.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 6:49 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Nová aktualizace tabulky: http://www.ulozto.cz/xRrDwTD/protikvasi ... -sakul-xls

Hlavní změna: propojena většina potravin s odkazy na zdravi-az. Stačí dvojklik na uvedenou potravinu v tabulce a otevře se okno prohlížeče s diskuzí o dané potravině (díky za nápad Xeeleemu).

Další změny provedeny také na základě vašich připomínek a nápadů:
- přidány rozlišovací pruhy u řádků
- opravena hodnota sacharidů u křenu (20)
- opravená hodnota sacharidů u ovesné kaše (60)
- přidána smetana tučná
- přidána smetana zakysaná light
- přidána ředkev černá
- přidán komentář ke všem ředkvím a ředkvičkám
- přidán koloidní stříbro
- přidán pórek
- přidán komentář k mořské řasy
- všechny ředkve a ředkvičky přesunuty do kat. 0
- Čokoláda slazená stévií/xylitolem přesun do kat. 2, přidán komentář
- kakao raw přesunuto do kat. 2, přidán komentář
- borůvky přesun do kat. 2, změněn komentář
- lněné semínko změněn komentář
- kysané zelí přidán komentář
- tvaroh ala dr. Budwig rozšířen název
- přidána kombucha


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 7:00 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Chci zde zmínit, že tabulku nejen tvořím, ale sám se podle ní i stravuji a od té doby jsem zaznamenal poměrně velké ústupy potíží z nichž některé se se mnou táhnou roky a některé celý život.
Například těžký atopický ekzém, který mám od malička, je nyní už 2 týdny zcela v klidu (v zimním období nikdy nebýval). Přestaly mi vypadávat vlasy, zmizela bolest v kolenou a téměř vymizelo úporné svědění těla a očí.

Pakliže se zlepšování potvrdí i v dalších týdnech a měsících, napíši zde rozsáhlejší zprávu včetně popisu jednotlivých protikvasinkových opatřeních. Doufám, že budu moci sdělit, že boj s ekzémem (a kvasinkou) jsem vyhrál a dám tak dobrou zprávu všem, kteří s touto otravnou nemocí také bojují.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 7:37 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
sakul, vdaka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 7:48 pm 
Offline

Registrován: pát zář 30, 2011 9:02 pm
Příspěvky: 129
sakul píše:
Chci zde zmínit, že tabulku nejen tvořím, ale sám se podle ní i stravuji a od té doby jsem zaznamenal poměrně velké ústupy potíží z nichž některé se se mnou táhnou roky a některé celý život.
Například těžký atopický ekzém, který mám od malička, je nyní už 2 týdny zcela v klidu (v zimním období nikdy nebýval). Přestaly mi vypadávat vlasy, zmizela bolest v kolenou a téměř vymizelo úporné svědění těla a očí.

Pakliže se zlepšování potvrdí i v dalších týdnech a měsících, napíši zde rozsáhlejší zprávu včetně popisu jednotlivých protikvasinkových opatřeních. Doufám, že budu moci sdělit, že boj s ekzémem (a kvasinkou) jsem vyhrál a dám tak dobrou zprávu všem, kteří s touto otravnou nemocí také bojují.

Když píšeš, že se podle tabulky řídíš, co tím máš na mysli? Ta tabulka je dobrá jen pro člověka, který si chce umravnit přemnoženou kvasinku, nebo ne?

_________________
Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned úno 12, 2012 8:18 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Ano, a nemravně rozmnožená kvasinka je můj problém. To už vím dávno, ale až v poslední době se mi odhaluje jak moc jsou kvasinka a mé problémy propojeny.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz