lenka 67 píše:
lenka 67 píše:
Prosím jaké množství soli a jakou sůl můžu přidávat do osmotické vody na výrobu živé vody.
To problematiku nechápete, živá voda se nevyrábí solením, ale tříděním látek obsažených ve vodě elektřinou, přes polopropustnou přepážku a bez diafragmatické elektrolýzy se asi vyrobit nedá, nebo zatím nevím jak.
Elektrolízu jsem si zakoupila, problém je v tom, že pokud použiji vodu z reverzní osmózy tak se dostanu nejvíš na hodnoty PH 8 živá voda a 5 mrtvá voda, pokud použiji vodu z kohoutku tak je to o něco lepší asi PH 9 živá voda a 5 mrtvá voda, problém je v tom, že bereme vodu z vlastní studně a není zrovna nejlepší, proto jsem si pořídila i tu reversní osmózu. Proto mně zaujal příspěvek o něco výše, že by se do osmotické vody před zahájením výroby živé vody dala přidávat sůl a tím se zvýšila účinnost. Jelikož ale chemii vůbec nerozomím, chtěla jsem vědět jaké soli by se daly požít a kolik by jich bylo vhodné dát třeba na 1litr vody. Běžně používám na solení himalájskou sůl, dále mám doma chlorid hořečnatý a draselný na doplňování minerálů.
předem děkuji za odpověď
Nejlepsi by bylo skutecne pouzit vodu ze studne, ktera obsahuje znacne mnozstvi soli, problem je asi v tom, ze obsahuje velke mnozstvi dusicnanu, ktere se osmozou snazite odstarnit a tim odstranite i ty soli.
Elektrolyza neudela nic jineho nez rozlozi neutralni soli obsazene ve vode na kationty a anionty. Osmoticka voda je voda temer techto soli zbavena, takze v ni vznikne jenom minimum kationtu a aniontu, to je duvot proc dosahujete PH blizke 7. Bylo by vhodne do osmoticke vody doplnovat soli prvku, ktere chcete doplnit do organizmu, soli horciku (magnezium), soli drasliku, soli vápníku, soli zeleza, sodíku, zinku, atd.
Elektrolyzou v zive vode mohou vzniknou kationty (vápník, hořčík, mangan, železo, sodík, draslík, zinek, hliník, olovo) a v mrtve vode anionty (chloridy, sírany, fosforečnany, dusičnany, dusitany, hydrogenuhličitany, uhličitany).
http://cs.wikipedia.org/wiki/IonPridat soli do osmoticke vody v podstate znamena z ni udelat mineralni vodu jako je treba Magnezia, Dobra voda, Ondrasovka, Mattoni, Korunni, Hanacka kyselka, Podebradka. Nejednodussi zpusob pridani soli by bylo prilit nekterou z techto mineralek do osmoticke vody.