sakul píše:
Tedy zatím jen krátké shrnutí opatření, které se u mne prozatím ukázala být úspěšná.
Co se stravy týče, jím téměř výhradně potraviny skupiny 0 a 1 - tedy silně fungicidní a zcela bezrizikové. Občasně zabrousím do rizikovějších skupin a to jen v oblasti ořechů - mírně si dopřeji pekanové nebo kešu na zpestření. Jinak jsem vynechal i někdy tolerované grepy a další ovoce, pseudoobiloviny, brambory a obejdu se zatím bez mé oblíbené patlanice.
Naprostý základ tedy tvoří zelenina (vyjma mrkve a řepy). Důraz kladu na saláty (rukola, polníček, babyšpenát ...) a tu zeleninu aspoň mírně fungicidní - ředkev bílá a černá, pórek, brokolice ... ale zeleninu jím všechnu. Ovoce, jak jsem již zmínil, zcela bez vyjímky vynechávám.
Hodně začleňuji sýry, necelou polovinu tvoří kozí a ovčí, zbylé polotvrdé nebo tvrdé a tučné (cokoli kvalitnějšího než eidam).
Týdně sním cca 6 vajec - syrových nebo povařených max 2 minuty.
Občasně si dám maso v podobě kachny nebo krůty nebo kuře v bio kvalitě.
Pravidelně přidávám semínka (především dýni a slunečnici) a snažím se s mírou ořechy - těch však jím více než bych chtěl a je to jeden z velmi mála škraloupů jinak v přísné dietě.
Velký důraz dávám na to, aby každé jídlo mělo aslepoň jeden fungicid v podobě česneku, cibule, oregana, chilli, bertrámu, zázvoru, kokos. oleje apod. Všude dávám čerstvou petržel nebo čerstvé oregáno.
Občasně popíjím fungicidní čaje jako lapacho nebo maté. Často piji zelený nebo bílý čaj či citrnádu s xylitolem nebo stevií.
Téměř denně vypiju velkou sklenici zeleninové šťávy z ředkve, celeru, zelí nebo okurky.
Suplementuji velké množstrví fungicidních doplňků - 1200mg kyseliny kaprylové, grepové kapky, biotin, síru apod a měsíc jsem užíval mms
Některé mé varianty jídel:
- Miska kysaného zelí, černá ředkev, kus sýra
- Miska mandlí, okurek, paprika, kozí sýr
- saláty z polníčku nebo baby špenátu a další zeleniny s dresinkem ze semínek (do mixéru hrst semínek dle libosti, olivový nebo lněný olej, zázvor, petržel a koření dle chuti - dobře rozmixovat buď na pastu do které se dá zelenina namáčet, nebo naředit vodou na dresing kterým se salát polije)
- salát z baby špenátu, černých oliv a se sýrem goudou ochucený chili
- salát z klasického špenátu, s okurkou, nastoruhaným křenem a tuňákem (opatrně) ochucený citronem
- Vejce, kysané zelí, zelenina
- Kachna na chilli s petrželí a česnekem, zelený salát s křenem nebo cibulkou
- nastrouhané zelí s chilli a citronem, sýr nebo vejce
- salát z mořských řasem, ochucený jabl. octem, křenem nebo wasabi a posypaný sluneč. semínky
. jako občasný dezert si připravuji čokoládu z raw kakaa, kokosového oleje nebo kak. másla, skořice a xylitolu a slunečnice nebo drcených ořechů
Snažím se experimentovat s různými kombinacemi zeleniny, většinou čerstvé, občas vařené nebo grilované, kořením a semínky. Kombinuji i se sýry nebo vytvářím různé dresingy z rozmixovaných třeba dýňových seminek anebo pikantní pasty z chilli či kari. Do toho pak zeleninu namáčím.
Přestože tato dieta může vypadat otravně, kupodivu mi neční žádné problémy. Jeden důvod je, že vzhledem k tomu jak mi zatím zdá se prospívá tak mě i motivuje u ní zůstat, ale zároveň mne po čase přešly větší chutě na sladké věci, ovoce, brambory apod. Zdá se, že s redukcí kvasinky se redukovala i touha po cukrech. Přestože si i takto jednoduchá jídla užívám, zmírňuje se mi nutkavost jíst - respektive téměř nemám už takovou tu žravost nebo nutkavost vlětět někam do fasfoodu a naprat se něčím smaženým nebo vybrat automat s cuktrovinkama.
Přestal jsem ztrácet váhu, která se ustálila na 54kg při 172cm.
Zpočátku jsem zcela zrušil alkohol, teď si o víkendu dopřeji dvě piva nebo sklenici vína.
Prozatím tedy takto, v případě dalšího zlepšování mého stavu a pozitivních výsledků dám dohromady komplexní zprávu s popisem jak se co vyvíjelo a jednotlivá protikvasinková opatření popíši podrobněji. Je toho totiž více, chci to však všechno pořádně prozkoumat a ověřit.
To už jste tu stravu vypiloval opravdu bezkonkurenčně a jsem tedy sám zvědav, zda konečně vyřešíte své letité problémy, rozhodně si to zasloužíte a myslím, že i cestu volíte dobrou. Odeznění chutí na sladké a smažené šmejdy je jedním ze základních signálů vymírání kvasinek.