MarcelaJ píše:
Dobrý večer,
1.Zkoušela jsem domácí jogurt, ale moc se mi nezadařilo. Mléko kupuji z automatu, svařila jsem necelý půl litr(do 40°C), šupla jsem 2laktobacily(zatím mám jen od walmarku-8druhů probio), pak jsem slila do sklenice-zavřela víčko(stále ale nevím, zda zcela uzavřít nebo nechat tak jak kefír pootevřené-to mohl být ten problém),dala do hrnku s teplou vodou a zabalila do deky, za dvě hodiny promíchala a nechala až do rána. Jogurt byl ale pořád řídký, tak jsem ho šupla do lednice v domění, že tam snad zhoustne. Nakonec jsem ho vylila. Nevím, kde byl problém,zda v těch laktíkách nebo málo tepla? Mám objednanej jogurtovač, tak snad se zadaří lépe. Jsou kurungovity vhodné do jogurtu i pro malé děti?
2.Můj známý má problémy s játrama a doktor mu prý řekl, že nesmí jíst špenát,protože prý obsahuje nějakou látku, která není vhodná při onemocnění jater. Co je na tom pravdy? Ptám se, protože mám nález na játrech, ale o tomto jsem nikdy neslyšela.
3.Mám za sebou 7.očistu jater, stále ze mě vychází dost kamínku-dnes dokonce i větších. Je pro mě frekvence 14dní vhodná-myslím tím kvůli příjmu sacharidů v jablkách(vypiju vždy 1,5l šťávy).Chtěla bych stihnou totiž ještě dvě očisty do 10.dubna, kdy jdu na PET.
4.Chtěla bych se, co nejvíce připravit na dobu po PET vyšetření. Můžete mi doporučit, co nejlépe udělat, abych pak ten sajrajt, co do mě pustí, nejlépe dostala rychle ven? Vím. že hodně pít, ale třeba je ještě něco jiného?
Díky.
1)Ono je to dost o té správné teplotě, čili to si budete muset vychytat, ale u jogurtovače to je jednodušší. Pokud by jste ho dala ještě znovu do teplé vody, patrně by všechno bylo v pořádku. Kurungovity pochopitelně děti od tří let mohou přímo a v jogurtu vůbec není problém.
2)Nechápu, jak by syrový špenát mohl vadit játrům, čistě teoreticky šťavelany, ale i tak se mě to nezdá.
3)Určitě ty kůry takto můžete provádět až do uvedené kontroly v tom nevidím problém.
4)Základ jsou čistá střeva, funkční ledviny a hlavně dokonale vygruntovaná játra.