Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:57 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 4:51 pm 
Offline

Registrován: sob říj 29, 2011 12:21 am
Příspěvky: 70
Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém.
Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální.
Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani.
Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily.

Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset.
Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 6:19 pm 
Offline

Registrován: sob úno 04, 2012 8:18 pm
Příspěvky: 20
To Jeník -používám různý ingredience(tvaroh,domácí kefír,šlehačkový kefír) a olej mám od Agro-elu,takže tím to nebude. Na mě teda nejdou mdloby,spíš je mi tak nějak těžko na plicích


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 7:05 pm 
Offline

Registrován: sob črc 03, 2010 9:35 am
Příspěvky: 39
Pontiac07 píše:
Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém.
Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální.
Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani.
Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily.

Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset.
Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral.

Zkuste odstavit okurku s cibuli (asi 50 gramu), pri pravidelnem uzivani by se melo objevit zlepseni v nekolika malo dnech.
U nas odzkouseno a funguje.....
Sirna patlanina rozhodne neuskodi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 7:33 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 5:19 am
Příspěvky: 29
Jenik2011 píše:
To Nerazzurro, ronje:
Jakou značku tvarohu + oleje používáte?

Natural (z Jihlavy).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 8:07 pm 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
http://krasolesi.cz/?page_id=101
Od 15.2. bude v Praze na FT k dostání syrové kozí mléko ! \":D\"

- 35,-/L + 5,- za 1L PET lahev = 40,-
- bez BIO certifikace


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 13, 2012 11:05 pm 
Offline

Registrován: ned led 02, 2011 10:19 pm
Příspěvky: 29
Trosku se citim zaskocen informaci, ze by se SP mela konzumovat pouze cerstva.
Vzdy si ji vyrabim tak na 3 dny dopredu a mam ji v lednicce pro kazdodenni snidani.
Je to spatne? Je opravdu nutne ji vyrabet teste pred konzumaci?

Dekuji za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 10:42 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Tolar píše:
Jardo co se lneneho semema tyka,po namoceni vznika sliz.Zkousel jste ten sliz pit jen samotnej?Chtel bych ho nekdy popijet jen tak bez semen,ale v jakem mnozstvi by jste navrhoval?Jeden z clenu popisuje,ze panaka.Souhlasite s timto mnozstvim?A jak casto?Nebo spise za jak dlouhou dobu zmizi sliz ze sten zaludku a strev?Jestli je to rozumne chtel bych sliz stale telu doplnovat..a druhy dotaz,pri konzumaci namleteho seminka,ma se to hned zapijet vodou?Diky Tolar

Tam nejde o nic nového, bavíte se o starém receptu macerace lněného semínka a následném pití macerátu, což je vysoce prospěšné na trávicí trakt a určitě tento postup mohu doporučit. Běžně se zalije rozmixované semínko horkou vodou a nechá cca 30 minut, nebo déle, vypouštět sliz a pak se výsledný produkt pije. Já to někdy vylepším česnekem a máte dobrou celkem hustou polévku. Pil bych to tak maximálně třikrát denně v objemu běžného hrníčku a vždy vyrobené z jedné lžíce semínka. Jinak suché semínko je nutné bohatě zapíjet, ono nasaje neuvěřitelné množství vody.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 10:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Pontiac07 píše:
Mam opět otázku, tentokrát přímo na jeden zdravotní problém.
Známý trpí vysokým tlakem, a to konkretne tim nižším. Mívá běžne 140/110. Ten prvni je jakž takž v normě, ale ten druhý je brutální.
Jelikož SP obsahuje omega3, doporucil jsem mu ji k uzivani.
Po cca 3 tydnech se však situace nelepší, právě naopak, hodnoty TK zas ještě vyskočily.

Do prášků na snižování tlaku se mu nechce, ale takto asi bude brzy muset.
Rád bych poprosil o radu, zda nemáte vyzkoušen jiný druh léčby, který by na srovnání tlaku zabíral.

Funguje i dodávání draslíku, tak vyzkoušejte draslík, nebo okurkovou šťávu s cibulovou, jak správně píše členka Sara, to jsem zde již také popisoval.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 10:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Nick34 píše:
Trosku se citim zaskocen informaci, ze by se SP mela konzumovat pouze cerstva.
Vzdy si ji vyrabim tak na 3 dny dopredu a mam ji v lednicce pro kazdodenni snidani.
Je to spatne? Je opravdu nutne ji vyrabet teste pred konzumaci?

Dekuji za odpoved.

Tak je to vhodnější, ale ne nutné a pokud přímo neřešíte nějaký vážný zdravotní problém, tak je to asi jedno i když účinky budou mnohem horší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 14, 2012 4:41 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
je velky hriech pridat do SP 1-2 caj. lyzicky nesca kavy alebo ako sa vola (granulovana?) ?:> iba kvoli chuti , a fakt je ze je to velmi chutne \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 5:52 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať \":)\". Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 7:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Silvia píše:
Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať \":)\". Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia

Ahoj Silvia
V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou.
Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú.
Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu. \":)\"


Přílohy:
Bryndza cech bryndziarov.zip [7.49 KiB]
1000 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 9:13 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
stevo69 píše:
Ahoj Silvia
V prílohe ti posielam zoznam bryndziarov slovenska, ja kupujem nepasterizovanú čistú ovčiu z farmy Pružina, pošlu aj poštou.
Nakupim 5-10kg navažim na 25dkg balíčky zamrazím,len vyberiem a rozmrazím cez noc a mam patlaninu vždy čerstvú.
Pozor chuť nepasterizovanej bryndze je silne náviková. Moja rodina by to jedla stale, niekedy ani nestihnem spraviť patlaninu. \":)\"

Trochu vám sousedům závidím. Mít takovéto zdroje čerstvých ovčích věcí je skvělé a u nás bohužel zatím většinou nereálná záležitost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 11:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
laco píše:
je velky hriech pridat do SP 1-2 caj. lyzicky nesca kavy alebo ako sa vola (granulovana?) ?:> iba kvoli chuti , a fakt je ze je to velmi chutne \":)\"

Nemělo by to nijak vadit i když mě by to asi neoslovilo, ale kafaře patrně ano.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 11:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Silvia píše:
Dobrý deň, môžem do sírnej patlanice použiť aj ovčí syr? Kozí tvaroh sa mi nedarí zohnať \":)\". Zatiaľ ani nepasterizovanú bryndzu. Ak by niekto mal typ na zdroj - veeeeeľmi pekne ďakujem. Ten ovčí syr by som mala od domáceho chovateľa. Silvia

Záleží jaký, třeba uzenou parenicu asi nebrat, ale u mnoha jiných by to vadit nemělo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz