Pavelka. píše:
Určitě.
Před rokem a půl jsem po intenzivnějším cvičení (kliky) cítil tlak v ramenních kloubech, který přešel v bolest. Při mírném zatížení (dřív stačilo i při zvednutí ruky) jsem ji cítil a někdy i v klidu večer v posteli. Po vystřídání několika ortopedů (rentgeny), kteří píchali anestetika a lečili zánět přes rok, napsal až třetí žádost o sonografii.
Tady je nález.
Vpravo v oblasti tub maius lehká fibro až fibristatická reakce měkkých tkání ve smyslu počínající drobné kalcifikace, o něco mírnější až na hranici detekce fibrozměny měkkých tkání výše uvedené oblasti ramenního kloubu vlevo.
Jinak tendo tendomuskul. část supraspinatů, subdelt a subakrom. bursy, humeroakrom. vzdálenost. kontura hlavic humerů, tendo a synov. pouzdro šlach bicepsů, Ac skloubení oboustranně bez detekce patolog léze.
Ortoped k tomu řekl, že tělo vyrábělo protilátky proti infekci zřejmě, i po vyjmutí klíštěte, které jsem měl, které když nenašly svoje umístění, navázali se na popraskané vazivové pojivo svalu na kloub nebo v kloubu (které se trhá při námáze a nasledně se obnovuje), které se pak nemohlo zregenerovat, protože se na něm utvořily díky těm protilátkám vápníkaté bloky. Že by to mohla být genetická porucha, (pokračování tvorby těch vázajících se protilátek bez příčiny) kterou by mělo potvrdit pozdější vyšetření. Napsal mi protizánětlivé a anestetické léky, antirevmatika (na šest měsíců, Melovis, Salazopirin). Po čtyřech měsících, kdy bolest ustoupila minimálně nastoupil denně mletý mák. Bolest ustoupila více, člověk může trochu kondičně cvičit, čistit si zuby 30 vteřin (poté nutná přestávka kvůli bolesti)...
Měl byste nápad co s tím?
Díky.
Možná měl, vápenné úsady musíte rozpustit velkými dávkami hořčíku, což tady již bylo mnohokrát popsáno, tak pohledejte. Dávkování na samé hranici snesitelnosti, myšleno průjem. Musíte vystoupat s dávkami až do stavu průjmu a potom trochu ubrat na dávku, kdy průjem není a tu dále používat. Na regeneraci tkání je vhodný kostival lékařský, který si kupte v lékárně jako sušený kořen, ten namočte do teplé vody a rozemelte, nebo rozmixujte. Vzniklou kašičku dáte mezi dva obvazy a přiložíte jako obklad, který můžete dávat i několikrát denně. Hned na jaře přejděte na rozemleté čerstvé listy, případně čerstvý kořen, což je o mnoho účinnější. Mák klidně užívejte dál, ale na tento problém je výhodnější neloupaný seznam, který také obsahuje mnoho hořčíku a organického vápníku.