Jana píše:
Co vy snídáte, Xione? Nějaký zajímavý recept?
Zdravím Jana
Tak ako som pisal, ja mam casu doobeda furu, takze ja si vypijem liter vody, hodinu pockam a potom podla toho na co mam chut, ale vzdy bud ovocie alebo zeleninove/ovocne stavy. Teraz najcastejsie pokracujem pomarancovou stavou, vypijem 1-2 dcl s praskovym vitaminom C a pockam 20 minut. Potom, ked mam chut umyvat odstavovac, urobim si cca pol litra mrkvovej stavy, niekedy pridam aj cviklu a celer, a niekedy aj zopar listkov nejakeho zeleneho salatu. Potom vacsinou uz obedujem, poslednu dobu ovocny salat so sirnou patlaninou, to ma nasyti na 3-4 hodiny a mam naprosto vela energie. Ked nemam chut odstavovat, tak bud nejem nic, alebo si dam banan, jablko, proste nejake ovocie, na co mam chut. Ja berem doobedie ako ocistujucu fazu, nemam pocit, ze by telo potrebovalo nejaku energiu, ked uz tak, ovocie je idealne. Preto by som kludne vypil liter vody a ranajky aj vynechal, v praci si potom dal jablko alebo banan.
Keby som mal rano malo casu, tak to riesim asi tak, vypijem liter vody, 45 minut pockam, zatial si porobim vsetky veci, mozno aj zacvicim, potom si na manualnom lise vylisujem zo 2 pomarance a vypijem z nich stavu (to trva tak 5 minut), a vyrazim do prace. Keby som nemal ani tych 45 minut, tak si vylisujem pomarancovu stavu, nalejem si ju do pet flase, vypijem liter vody, zoberem si na cestu nejake ovocie, a hned vyrazim (toto stiham do 15 minut po zobudeni) a po ceste, ked sa mi ta voda vstrebe, vypijem tu pomarancovu stavu, a v praci si dam ovocie. Potom uz pokracujem obedom.
Podla mna v casovej tiesni tam vtesnat vypitie pol litra mrkvovej stavy, kedy treba umyvat aj odstavovac, je zbytocne nervovanie sa. Ale je tu aj ta moznost, ktoru spominal Jarda, ze odstavovac nechat neumyty, vtedy to zas tak casovo narocne nieje. Ale inak, myslim si, ze ked vypijes 3 dcl pomarancovej stavy rano a bezis do prace v klude, budes zdravsia, ako ked sa budes stresovat s 1,5 litra mrkvovej stavy.