Vero1nick píše:
PS: Má odpověď na vaši reakci....Nikdo NEPSAL, že se na to necítím! Měla jsem za to, že tady posytují rady ne hned kritiku příspěvků! Ohledně dalších otázek položených v mém příspěvku - žádná odpověď. Ano, tyhle články na netu jsem četla...ale četla jsem i články, kde je psáno o 5 denním držení kůry, četla jsem i články, kde je psáno o 12 denním držení kůry...proto jsem se obrátila tady na vás a doptala se...ale místo toho kritika, že si něco upravuji. Držím kůru dnes třetí den a veřte, že jsem si NIC neupravila! Takže "díky" za odpověď, na kterou jsem se těšila, ale bihužel. A můj názor je, že je lepší tato kůra, kde dostává tělo aspoň nějaké živiny než držet půst jen o vodě - tohle podle mě většina lidi-laiků nezvládne.
Já jiný návody nenašel. Ty sis jich zřejmě pročetla víc než já. V příspěvku píšeš o tom, jestli je možný proceduru zkrátit a jestli během ní můžeš jíst. Před tím druhým návody důrazně varují a co se různých délek kůry týká, tak by mě zajímalo, z jak důvěryhodných zdrojů ty informace jsou. Nevím jak byl příspěvek myšlen, ale na mne s dostupnými informacemi prostě působil jako pokus o vylepšení (zpříjemnění) procedury, která se ti zdála dost tvrdá (a mně se zdá hodně náročná). Je mi jasný, že sis nic neupravila, ale dotaz zněl, jestli můžeš, a tak jsem na něj reagoval. Vylepšování návodů je běžná věc, ale většinou to skončí u osvědčenýho návodu, protože s úpravami to většinou nefunguje nebo se vyskytnou problémy.
Zřejmě došlo k dezinterpretaci. Já svůj příspěvek nechápu jako kritiku toho tvýho. Snažil jsem se jen poněkud zeširoka vysvětlit můj názor na problematiku. Delší doba kůry pravděpodobně bude vhodnější. U kratší by se ale nemusel dostavit požadovanej efekt, tak jsem na to upozornil.
[Půst] Naopak, z mých zkušeností vůbec není problém nejíst. Po pár dnech člověk přestane mít hlad i chutě, když se zastaví trávení. Problémem jsou akorát bezchybný návratovky, který se člověk musí naučit na kratších půstech, pokud nemá opravdu silnou vůli. Já patnáctidenní půst držel a neměl jsem s tím vůbec žádný problém, takže vím o čem mluvím. Ani jsem neměl fyzickou/psychickou potřebu ho ukončovat. Když ale budeš udržovat žaludek v chodu, tak budeš mít hlad a choutky po celou dobu javorový očistný kůry a žaludek bude spotřebovávat dost energie, která se nepřesměruje na posílení čištění organizmu. Tím nechci srovnávat účinky půstu a týhle kůry, ale jen obhajuju svý tvrzení, že je snazší držet půst než tuhle očistnou kůru, kterou jde nahradit kůrami jinými. Jestli ji vydržíš praktikovat 10 dnů, tak si to rozhodně zaslouží respekt. Já bych do toho nešel a zvolil bych alternativy.
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!