Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned zář 29, 2024 11:38 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 11:43 am 
Offline

Registrován: ned říj 09, 2011 7:23 pm
Příspěvky: 88
kefír mám jako samostatné jídlo,a přidávám si do něj lněné semínko, když ještě přidám večer ořechové mléko nezačne to do oběda kvasit?
Díky Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 11:57 am 
Offline

Registrován: pát zář 30, 2011 9:02 pm
Příspěvky: 129
Zdravím. Skladoval jsem Tibetskou houbu asi 4 dny v mléce s prošlou trvanlivostí (jiné nebylo). Myslíte že se to mohlo nějak negativně podepsat na té houbě, popřípadě jestli se díky tomu zkaženému mléku nevyvinuli nějaké negativně působící bakterie. Pokud ano, jak bych měl postupovat abych dal houbičku zase do pořádku? Dnes jdu koupit čerstvé mléko a tak mne napadlo ji v tom čerstvém mléku pořádně propláchnout a následně to mléko vylít a zalít houbu dalším ještě nepoužitým mlékem. Bude to stačit? Předem děkuji

_________________
Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 2:22 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát dub 01, 2011 7:27 pm
Příspěvky: 50
Moje houba už dostala taky párkrát pěknej záhul \":)\", naposledy jsem ji křísil za pomoci laktobacilů od Swisu a kefír byl za pár dní zas perfektní. Od té doby do kefíru tak 1x měsíčně kapsli přisypu a kefír je stále výborný. Řekl bych lepší než před tím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2012 10:23 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
pavell píše:
kefír mám jako samostatné jídlo,a přidávám si do něj lněné semínko, když ještě přidám večer ořechové mléko nezačne to do oběda kvasit?
Díky Pavel

To bude dost závislé na teplotě, čili v zimních měsících asi bez problémů, ale v létě to asi fungovat nebude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2012 10:26 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Filip08 píše:
Zdravím. Skladoval jsem Tibetskou houbu asi 4 dny v mléce s prošlou trvanlivostí (jiné nebylo). Myslíte že se to mohlo nějak negativně podepsat na té houbě, popřípadě jestli se díky tomu zkaženému mléku nevyvinuli nějaké negativně působící bakterie. Pokud ano, jak bych měl postupovat abych dal houbičku zase do pořádku? Dnes jdu koupit čerstvé mléko a tak mne napadlo ji v tom čerstvém mléku pořádně propláchnout a následně to mléko vylít a zalít houbu dalším ještě nepoužitým mlékem. Bude to stačit? Předem děkuji

Nijak zásadně by to vadit nemělo, ta vydrží horší věci, ale pokud by se problém přeci jenom vyskytl, tak postupujte jak vám píše člen Marťan.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 21, 2012 1:21 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Jarda píše:
Jak to píše Sybilla, nebo nechat řádně zkysnout, až se oddělí syrovátka scedit, přes plátýnko na tvaroh a nechat podle potřeby vykapat do požadované tvrdosti. Poté použít, buď jako měkký, nebo tvrdý tvaroh, nebo přisolit a zráním si vyrobit domácí sýr.

Dobrý den přeji. Mohl byste zopakovat jednoduchou výrobu na ten domácí sýr? Já to tady nemohu najít. Dělám si domácí tvaroh z kefíru, tak bych chtěla zkusit i něco jiného. Dá se ten sýr udělat i z kefíru nebo jen z toho zkyslého mléka? Radši bych z toho kefíru, kde mléko přešlo přes houbičky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte úno 21, 2012 11:04 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Dobrý den přeji. Mohl byste zopakovat jednoduchou výrobu na ten domácí sýr? Já to tady nemohu najít. Dělám si domácí tvaroh z kefíru, tak bych chtěla zkusit i něco jiného. Dá se ten sýr udělat i z kefíru nebo jen z toho zkyslého mléka? Radši bych z toho kefíru, kde mléko přešlo přes houbičky.

Určitě se to dá dělat z tvarohu vyrobeného z kefíru a je to tak, jak jsem napsal, pouze prosolit, stlačit a nechat zrát, dobré je přidat také kmín. Jinak použitelné návody jsou zde http://conovehonakopci.cz/?p=4193 a výběr sýrů široký. Na netu je na toto téma materiálů a inspirace celkem dostatek, tak s chutí do toho.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 22, 2012 10:36 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Dostal som zaujímavý článok o jogurte, tak to sem vkladám, pre mnohých to bude asi novinka:
nedari sa mi nahrat dokument, tak to sem vložím ako text.

Nezdravé jogurty
internetový magazín Medpulse | Zdravě jíst a žít
Evropské středisko Center for Food Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1,000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama.

Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním:
jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém.
Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv trávení a zažívání. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo neposilují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců, uvedl internetový magazín Medpulse.

Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém.
Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt?
Pokud ano, jste ohlupováni.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje od Danone jako Actimel a další.

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly.

Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.
Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly.

Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv. Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců, nejsou přírodní produkt s pozitivními účinky.





Odborný pohled - Složení Actimelu
Podle východní medicíny běžné mléčné výrobky (průmyslově vyráběné, zahušťované, pasterované a homogenizované) zahleňují organismus, podporují záněty v těle apod.. Vhodnou volbou jsou bio jogurty a nehomogenizované sýry a mléko, konzumovat max. 4xtýdně.

Ve Velké Británii je reklama na prospěšné účinky Actimelu již zakázána.
Podívejte se na složení Actimelu - obsahuje glukózu, cukr, modifikovaný škrob, a obyčejné mléko, které je homogenizované. Běžný bílý cukr je toxin, který oslabuje imunitní systém.

Actimel bílý slazený
Složení: mléko, glukóza, vanilková složka 5%, jogurtová kultura a L casei Defensis, vitamíny B6 a D.

Actimel ovocný
Složení: mléko, cukr, glukóza, jahodová složka 5% (jahodové pyré 42%, cukr, tapiokový modifikovaný škrob, jahodové aroma, barvivo: antotyany), jogurtová kultura a Lactobacillus casei Defensis.

Dbejte na své zdraví a vybírejte potraviny prospěšné organizmu. Dbejte především na zdraví vašich detí, které běžne krmíme jogurty a jinými mléčnymi výrobky v úmyslu dbát na jejich zdraví. Nevědomky jim však zpúsobujeme mnohé, často i vážne onemocnení a zatežujeme jejich křehký organizmus. Deti pak trpí nechutenstvím a odmítají zdravě připravovanou stravu, ovoce a syrovou zeleninu z dúvodu onemocnení trávicích orgánú.
Buďte zodpovědnými rodiči a věnujte veškerou pozornost pokrmu, které dávate dětem. Reklama není to, čím by ste se mněli řídit.
Určite je nejjednoduchší otevřít poutavě vypadajíci kelímek, po kterém deti tak prahnou a nakŕmit je „zdravou potravou“, avšak s každým takýmto kelímkem jim do organizmu vědomě přidávate velké množství nezdravých látek, kterých se velice težko zbavuje, a které zbúsobují oslabení imunity.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 3:42 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Citace:
Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv. Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců, nejsou přírodní produkt s pozitivními účinky.

Nejsem si jistej, jestli tuhle pasáž chápu. Že by u umělejch jakožejogurtů (který nesmí bejt označovaný jako jogurty) už ty bakterie dávno pochcípaly nebo jich bylo tak málo, že jejich působení nemělo žádnej měřitelnej účinek? A byly vůbec někdy v takovejch jakožejogurtech nějaký probiotický kultury? A kolik probiotickejch kultur se dostane přes žaludek?

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv úno 23, 2012 12:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
stevo69 píše:
Dostal som zaujímavý článok o jogurte, tak to sem vkladám, pre mnohých to bude asi novinka:
nedari sa mi nahrat dokument, tak to sem vložím ako text.

Nezdravé jogurty
internetový magazín Medpulse | Zdravě jíst a žít
Evropské středisko Center for Food Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1,000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama.

Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním:
jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém.
Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv trávení a zažívání. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo neposilují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců, uvedl internetový magazín Medpulse.

Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém.
Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt?
Pokud ano, jste ohlupováni.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje od Danone jako Actimel a další.

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly.

Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.
Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly.

Co se týká zázračných probiotických bakterií v komerčně vyráběných jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku přežít pouze několik minut a tak nemohou mít na zažívací trakt pozitivní vliv. Člověk by měl vzít v úvahu, že mléčné produkty s probiotiky, které mají trvanlivost několik měsíců, nejsou přírodní produkt s pozitivními účinky.





Odborný pohled - Složení Actimelu
Podle východní medicíny běžné mléčné výrobky (průmyslově vyráběné, zahušťované, pasterované a homogenizované) zahleňují organismus, podporují záněty v těle apod.. Vhodnou volbou jsou bio jogurty a nehomogenizované sýry a mléko, konzumovat max. 4xtýdně.

Ve Velké Británii je reklama na prospěšné účinky Actimelu již zakázána.
Podívejte se na složení Actimelu - obsahuje glukózu, cukr, modifikovaný škrob, a obyčejné mléko, které je homogenizované. Běžný bílý cukr je toxin, který oslabuje imunitní systém.

Actimel bílý slazený
Složení: mléko, glukóza, vanilková složka 5%, jogurtová kultura a L casei Defensis, vitamíny B6 a D.

Actimel ovocný
Složení: mléko, cukr, glukóza, jahodová složka 5% (jahodové pyré 42%, cukr, tapiokový modifikovaný škrob, jahodové aroma, barvivo: antotyany), jogurtová kultura a Lactobacillus casei Defensis.

Dbejte na své zdraví a vybírejte potraviny prospěšné organizmu. Dbejte především na zdraví vašich detí, které běžne krmíme jogurty a jinými mléčnymi výrobky v úmyslu dbát na jejich zdraví. Nevědomky jim však zpúsobujeme mnohé, často i vážne onemocnení a zatežujeme jejich křehký organizmus. Deti pak trpí nechutenstvím a odmítají zdravě připravovanou stravu, ovoce a syrovou zeleninu z dúvodu onemocnení trávicích orgánú.
Buďte zodpovědnými rodiči a věnujte veškerou pozornost pokrmu, které dávate dětem. Reklama není to, čím by ste se mněli řídit.
Určite je nejjednoduchší otevřít poutavě vypadajíci kelímek, po kterém deti tak prahnou a nakŕmit je „zdravou potravou“, avšak s každým takýmto kelímkem jim do organizmu vědomě přidávate velké množství nezdravých látek, kterých se velice težko zbavuje, a které zbúsobují oslabení imunity.

Tak jogurty ze superhypermarketů pochopitelně spíše škodí a jde o vyhazování peněz, nicméně doma vyráběný živý jogurt, nebo kefír, je excelentní lahůdka a vyloženě prospívá prakticky každému, na tom nikdo nic rozporovat nedokáže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 10:29 pm 
Offline

Registrován: stř úno 29, 2012 10:15 pm
Příspěvky: 3
Dobrý den,
začala jsem pěstovat Tibetskou houbu. Zatím si na kefír zvykám, vždy ho nechám přes noc vychladit v lednici a přes den si ho vychutnávám.
Na prvních stránkách jsem se dočetla, že máte v plánu vydat knížku... Je knížka už v prodeji? Ráda bych se dozvěděla co nejvíce.
Je pravda, že Internet je zahlcený spoustou různých informací: zda houbu proplachovat nebo ne.
Musím se přiznat, že jsem první četla stránky, kde se píše "houbu proplachovat a to pořádně". Takže jsem ji denně koupala v tekoucí vodě. Zatím se jí nic nestalo, řekla bych, že velmi rychle roste. Až tady jsem se dočetla, že se nemá proplachovat. Takže od zítřka už ji proplachovat nebudu. Jen výjimečně.
Děkuji za odpověď \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 9:43 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
DablikLucka píše:
Dobrý den,
začala jsem pěstovat Tibetskou houbu. Zatím si na kefír zvykám, vždy ho nechám přes noc vychladit v lednici a přes den si ho vychutnávám.
Na prvních stránkách jsem se dočetla, že máte v plánu vydat knížku... Je knížka už v prodeji? Ráda bych se dozvěděla co nejvíce.
Je pravda, že Internet je zahlcený spoustou různých informací: zda houbu proplachovat nebo ne.
Musím se přiznat, že jsem první četla stránky, kde se píše "houbu proplachovat a to pořádně". Takže jsem ji denně koupala v tekoucí vodě. Zatím se jí nic nestalo, řekla bych, že velmi rychle roste. Až tady jsem se dočetla, že se nemá proplachovat. Takže od zítřka už ji proplachovat nebudu. Jen výjimečně.
Děkuji za odpověď \":)\"

Ja preplachujem hubu len raz za 2-3 týžne a aj to vychladnutou prevarenou vodou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 1:18 pm 
Offline

Registrován: stř úno 29, 2012 10:15 pm
Příspěvky: 3
Díky za tip. Vyzkouším ji proplachovat méně často. I když doteď jsem ji proplachovala denně v tekoucí vodě a nic se jí nestalo. Rychle roste, kefír vyrábí \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 7:42 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
stevo69 píše:
Dostal som zaujímavý článok o jogurte, tak to sem vkladám, pre mnohých to bude asi novinka:
nedari sa mi nahrat dokument, tak to sem vložím ako text.

Nezdravé jogurty
internetový magazín Medpulse | Zdravě jíst a žít
Evropské středisko Center for Food Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1,000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama.

Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním:
jogurty nemají na lidské tělo pozitivní zdravotní účinek, ani neposilují imunitní systém.
Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv trávení a zažívání. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo neposilují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců, uvedl internetový magazín Medpulse.

Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací a imunitní systém.
Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mléčných produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech a světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci lety na území moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt?
Pokud ano, jste ohlupováni.
V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. U mnohých z těchto pacientů bylo diagnostikováno poškození slinivky. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje od Danone jako Actimel a další.

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly.

Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.
Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Podle současných znalostí lze předpokládat, že takové škroby poškozují slinivku břišní. Lidské tělo očividně neví, jak rozštěpit tak nepřirozeně velké molekuly.

Těmi škroby zahušťují kdeco, je například ve většině zakysaných smetan.

Není ale jogurt jako jogurt. Třeba Holandia je dobrý a i docela podobný těm domácím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 8:37 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Beladona píše:
Těmi škroby zahušťují kdeco, je například ve většině zakysaných smetan.

Není ale jogurt jako jogurt. Třeba Holandia je dobrý a i docela podobný těm domácím.

Holandiu považuji z průmyslových za to nejlepší.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz