Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 1:30 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon úno 27, 2012 2:18 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Silvia píše:
Došiel mi ľanový olej z čiech - je takej koňakovej farby, chuť no neviem to posúdiť aká je, ale nieje horká, skôr ako keby som tam trošku cítila ryby, ale len tak okrajovo - je to v poriadku? Robila som si patlanicu z nepasterizovanej bryndze a na moje veľké počudovanie mi nechutila, takže som si urobila tvaroh z čerstvého mlieka a teraz je to paráda, už mi aj dcéra chodí mlsať \":)\" Ale nemám veľmi veľkú fantáziu na recepty, takže by som uvítala keby sa otvorilo nové vlákno - na recepty patlaniny (kombinácie). Bola by som fakt vdačná. Ďakujem veeeľmi pekne. Silvia

Robím si tiež patlaninu z nepasterizovanej bryndze.Pridám tan vopred rozlačené cca 4 strúčiky cesnaku a ešte chvíľu pomixujem.Mám ju iba minimálne solenú NaCl,preto pridám ešte trochu himal. soli.Kto má chuť,tak si pridá kajenské korenie,nastrúha uhorku.Nevieme sa jej dojesť,chutí nám veľmi.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 27, 2012 6:36 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
Ja tam davam med a škoricu, na čerstvý domaci chlebík!!!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 27, 2012 11:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Nerazzurro píše:
Dobrý den. Jak vypočítám energetickou hodnotu sirné patlaniny? Tak,že do tý kalkulačky na flora.cz zadám jednotlivý ingredience,který jsem použil a hodnoty pak sečtu,nebo se ty hodnoty bílkovin,tuků a sacharidů tím promísením v patlaninu nějak změní? To samé mě zajímá u kefíru z houby a u čerstvě vylisovaných zeleninových šťáv,u těch se to přecemusí změnit,když se odstraní vláknna,ne?

Člen ravima vám to píše správně a pokud jde o tu kalkulačku, nehledejte na tom vši, jde pouze o to se zorientovat, ne sledovat miligramy. Bohatě stačí zadat podobný produkt, nebo surovinu a u směsí pochopitelně jednotlivé komponenety.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon úno 27, 2012 11:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Silvia píše:
Došiel mi ľanový olej z čiech - je takej koňakovej farby, chuť no neviem to posúdiť aká je, ale nieje horká, skôr ako keby som tam trošku cítila ryby, ale len tak okrajovo - je to v poriadku? Robila som si patlanicu z nepasterizovanej bryndze a na moje veľké počudovanie mi nechutila, takže som si urobila tvaroh z čerstvého mlieka a teraz je to paráda, už mi aj dcéra chodí mlsať \":)\" Ale nemám veľmi veľkú fantáziu na recepty, takže by som uvítala keby sa otvorilo nové vlákno - na recepty patlaniny (kombinácie). Bola by som fakt vdačná. Ďakujem veeeľmi pekne. Silvia

Nyní ho od nich mám také a je opravdu dost tmavý, nicméně chuťově je v pořádku, porovnával jsem chuť s předchozí várkou, čili v tom problém nehledejte, barva se odvíjí od druhu lněného semínka. Výborné je do patlanice přidat práškové kakao, trochu sladíku a máte opravdu chutné jídlo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte úno 28, 2012 7:03 pm 
Offline

Registrován: pon pro 26, 2011 12:15 am
Příspěvky: 124
Bydliště: Košice
Ďakujem za odpoveď p. Jarda. Keďže sa snažím nejesť teraz sladké a už ani ovocie, môžem si dať sladík do patlanice? Kôli kvasinkám. Silvia


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 12:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Silvia píše:
Ďakujem za odpoveď p. Jarda. Keďže sa snažím nejesť teraz sladké a už ani ovocie, môžem si dať sladík do patlanice? Kôli kvasinkám. Silvia

Určitě ano, sladík kvasinky nekrmí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 8:33 pm 
Offline

Registrován: sob led 21, 2012 12:54 pm
Příspěvky: 6
Mozno sa to tu uz preberalo, no nenasiel som. Bez tych semien by to neslo? Ved v podstate tam ide o olej , ktory sa doda samostatne nie?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř úno 29, 2012 8:37 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
pinkerere píše:
Mozno sa to tu uz preberalo, no nenasiel som. Bez tych semien by to neslo? Ved v podstate tam ide o olej , ktory sa doda samostatne nie?

Jde to také, ale přijdete o lignany, které v oleji nejsou a na pomyslném žebříčku toho co lněné semínko má stojí velmi vysoko a je to látka, která se vám bude opravdu hodit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 11:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
pinkerere píše:
Mozno sa to tu uz preberalo, no nenasiel som. Bez tych semien by to neslo? Ved v podstate tam ide o olej , ktory sa doda samostatne nie?

To není tak docela pravda, jde o zdraví, ne o olej a člen sakul vám to píše celkem správně, přičemž nezmínil obsah kyanidů, které mají na mnoho zdravotních potíží velice pozitivní vliv.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 03, 2012 1:21 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Jarda píše:
To není tak docela pravda, jde o zdraví, ne o olej a člen sakul vám to píše celkem správně, přičemž nezmínil obsah kyanidů, které mají na mnoho zdravotních potíží velice pozitivní vliv.

Dobry den, ma seminko vliv na dobu mixování? Mam pocit že jsem zde čet o lepší rozpustnosti oleje ve vodě. Docela s tím zápasím.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2012 12:57 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
Silvia píše:
Došiel mi ľanový olej z čiech - je takej koňakovej farby, chuť no neviem to posúdiť aká je, ale nieje horká, skôr ako keby som tam trošku cítila ryby, ale len tak okrajovo - je to v poriadku? Robila som si patlanicu z nepasterizovanej bryndze a na moje veľké počudovanie mi nechutila, takže som si urobila tvaroh z čerstvého mlieka a teraz je to paráda, už mi aj dcéra chodí mlsať \":)\" Ale nemám veľmi veľkú fantáziu na recepty, takže by som uvítala keby sa otvorilo nové vlákno - na recepty patlaniny (kombinácie). Bola by som fakt vdačná. Ďakujem veeeľmi pekne. Silvia

heelo S,

tak tu mas sladke tipy \":)\"

zaklad: tvaroh tucny 125g, 62,5ml oleja, 2-3 lyzice lano semienok, 1-2dcl vody( zalezi aky mas mixe,r ja davam viac lebo mam velky ..)

zaklad + kakao + sladik ( 1-3 cajove lyzice kakaa, sladik musis vymaknut ,ale malo fakt..)
zaklad + 1 -2 caj. lyzice kavy (nesca) + sladik , k tomu macat banan , viem ze pri kandide nic moc ale aspon raz skus \":P\"
zaklad + kokos. mucka (pomixovana na prach ako lan.sem..tak 3-4 pol. lyzice..)
zaklad + skorica + sladik (Alebo klycekove korenie)



@p. Jarda: robit SP s makom/sezamom atd.. je oK alebo uz je to velmi tucne ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte bře 06, 2012 10:28 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Jarda píše:
To není tak docela pravda, jde o zdraví, ne o olej a člen sakul vám to píše celkem správně, přičemž nezmínil obsah kyanidů, které mají na mnoho zdravotních potíží velice pozitivní vliv.

dobry den, bez namoceni nebudou v seminkach aktivni enzymy?. Nebude se telo trápit trávením?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2012 9:56 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
Dobry den, ma seminko vliv na dobu mixování? Mam pocit že jsem zde čet o lepší rozpustnosti oleje ve vodě. Docela s tím zápasím.

Nechápu dotaz, semínko není třeba mixovat ve směsi, staří ho rozmixovat samostatně a vmíchat do ostatních dobře promixovaných složek.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2012 10:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
dobry den, bez namoceni nebudou v seminkach aktivni enzymy?. Nebude se telo trápit trávením?

To sice nebudou, ale nijak to nevadí, navíc zkoušel jste někdy rozmixovat namočené lněné semínko, to je kupa slizu a je s tím docela zábava.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř bře 07, 2012 3:36 pm 
Offline

Registrován: úte črc 12, 2011 8:49 am
Příspěvky: 6
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by někdo neměl zájem objednat si se mnou napůl to 5ti litrové balení lněného oleje. Nejlépe někdo z jižních Čech nebo na trase České Budějovice-Ostrava kam často jezdím.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz