Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned zář 29, 2024 11:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 8:51 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 08, 2010 9:24 am
Příspěvky: 133
Bydliště: Slovensko Nitriansky kraj
U nas na slovensku som kupil jogurt Madeta v sklenenej flaške a tiež sa mi celkom pozdaval. Ja si ešte z detstva pamatám jogurty v sklenených flaškách, tie boli výborné.ň


Přílohy:
mliečne.jpg
mliečne.jpg [ 39.49 KiB | Zobrazeno 7918 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 01, 2012 11:29 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
DablikLucka píše:
Dobrý den,
začala jsem pěstovat Tibetskou houbu. Zatím si na kefír zvykám, vždy ho nechám přes noc vychladit v lednici a přes den si ho vychutnávám.
Na prvních stránkách jsem se dočetla, že máte v plánu vydat knížku... Je knížka už v prodeji? Ráda bych se dozvěděla co nejvíce.
Je pravda, že Internet je zahlcený spoustou různých informací: zda houbu proplachovat nebo ne.
Musím se přiznat, že jsem první četla stránky, kde se píše "houbu proplachovat a to pořádně". Takže jsem ji denně koupala v tekoucí vodě. Zatím se jí nic nestalo, řekla bych, že velmi rychle roste. Až tady jsem se dočetla, že se nemá proplachovat. Takže od zítřka už ji proplachovat nebudu. Jen výjimečně.
Děkuji za odpověď \":)\"

To víte, člověk míní a nedostatek času mění, sice na knížce pracuji, nicméně těžce nestíhám a jde to tedy dost pomalu. Houbu opravdu koupejte minimálně, moc jí to nesvědčí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 02, 2012 8:23 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Jarda píše:
Určitě se to dá dělat z tvarohu vyrobeného z kefíru a je to tak, jak jsem napsal, pouze prosolit, stlačit a nechat zrát, dobré je přidat také kmín. Jinak použitelné návody jsou zde http://conovehonakopci.cz/?p=4193 a výběr sýrů široký. Na netu je na toto téma materiálů a inspirace celkem dostatek, tak s chutí do toho.

Děkuji za tip. Já jsem právě našla na netu jen s tím sýřidlem. Sice neznám jak se sýřidlo vyrábí, ale předpokládám, že to nebude nic dobrého.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 02, 2012 10:02 am 
Offline

Registrován: stř úno 29, 2012 10:15 pm
Příspěvky: 3
Jarda píše:
To víte, člověk míní a nedostatek času mění, sice na knížce pracuji, nicméně těžce nestíhám a jde to tedy dost pomalu. Houbu opravdu koupejte minimálně, moc jí to nesvědčí.

Děkuji za odpověď. Přeji, ať je času více \":D\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 03, 2012 9:59 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Děkuji za tip. Já jsem právě našla na netu jen s tím sýřidlem. Sice neznám jak se sýřidlo vyrábí, ale předpokládám, že to nebude nic dobrého.

Jak které, ne všechna syřidla jsou automaticky špatná, pro určité sýry jde použít třeba i epsomská sůl a ta zase tak špatná není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 08, 2012 3:50 pm 
Offline

Registrován: úte lis 29, 2011 8:12 pm
Příspěvky: 92
Dobrý den,
stále dokola to tady procházím, ale nemůžu se dopátrat. Můžete mě , prosím, někdo navést na stránku, kde je popsán přesný postup na domácí jogurt. Chtěla bych totiž koupit jogurtovač, tak ať vím jak na to.
Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 08, 2012 9:19 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 9:46 am
Příspěvky: 259
Stalo se mi,že kefírové houbičky přestaly dělat kefír a nevím proč.Kupuji bio mléko plnotučné,protože čerstvé nemohu sehnat.Všechno bylo v pořádku i se množily a nějaké jsem rozdala a pak se začala prodlužovat doba kdy kefír houstl až nezhoustl ani po 24.hodinách a mléko spíš zapáchalo.Kolem houbiček se dělá hustá hmota ale to je vše.Nevíte někdo co se mohlo stát?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 08, 2012 9:37 pm 
Offline

Registrován: úte lis 29, 2011 8:12 pm
Příspěvky: 92
Máte, prosím, někdo zkušenosti s jogurtovačem BENEFITIAL EASY?
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 08, 2012 10:19 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Dagmara píše:
Stalo se mi,že kefírové houbičky přestaly dělat kefír a nevím proč.Kupuji bio mléko plnotučné,protože čerstvé nemohu sehnat.Všechno bylo v pořádku i se množily a nějaké jsem rozdala a pak se začala prodlužovat doba kdy kefír houstl až nezhoustl ani po 24.hodinách a mléko spíš zapáchalo.Kolem houbiček se dělá hustá hmota ale to je vše.Nevíte někdo co se mohlo stát?

Jemne ich roztrhaj na menšie hlavičky a vykúp ich niekoľkokrát v čerstvom mlieku. Už sú asi moc veľké a k tým čo sú v strede kolónie, sa zrejme nedostáva mlieko a tak živoria.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 1:36 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Mám jogurtovač Steba JM 1, ale jogurty si v něm už nedělám. Zjistil sem, že si vystačím s kefírem. Takže kdyby ho někdo chtěl vyměnil za stolní mixér nebo si ho chtěl koupit… http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/sp ... 20036.aspx

• elektronický jogurtovač s elegantním vzhledem || • 8 kelímků na jogurt s víčkem, celkový objem 1, 2 l || • časovač pro různou konzistenci jogurtu
• provozní kontrolka || • navíjení přívodní šňůry || • snadné čištění || • příkon 22 W || • lze dokoupit náhradní kelímky 8 ks/1 bal.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 4:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
MarcelaJ píše:
Dobrý den,
stále dokola to tady procházím, ale nemůžu se dopátrat. Můžete mě , prosím, někdo navést na stránku, kde je popsán přesný postup na domácí jogurt. Chtěla bych totiž koupit jogurtovač, tak ať vím jak na to.
Moc děkuji.

Mně se zdá jogurtovač zbytečný. Svařím mléko, rozmíchám do něj živý jogurt (při 40 st. C), rozliju do skleniček a strčím na 1 den pod deku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2012 12:22 pm 
Offline

Registrován: úte lis 29, 2011 8:12 pm
Příspěvky: 92
Díky, asi to taky zkusím zabalit do deky. Zajímá mě ale, zda musí být skleničky pořádně zašroubované nebo trochu pootevřené jako u kefíru.
1. Kolik laktíků(mám od walmarku v tobolkách) je třeba použít na půl litru mléka?
2. Časem chci použít kurungovity-kolik je potřeba dát těchto tablet taky do půl litru mléka?
Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2012 6:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
[quote="MarcelaJ":b007rwe6]Dobrý den,
stále dokola to tady procházím, ale nemůžu se dopátrat. Můžete mě , prosím, někdo navést na stránku, kde je popsán přesný postup na domácí jogurt. Chtěla bych totiž koupit jogurtovač, tak ať vím jak na to.
Moc děkuji.[/quote:b007rwe6]
Nějaké informace ohledně jogurtovače jsou zde

Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2012 7:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Dagmara píše:
Stalo se mi,že kefírové houbičky přestaly dělat kefír a nevím proč.Kupuji bio mléko plnotučné,protože čerstvé nemohu sehnat.Všechno bylo v pořádku i se množily a nějaké jsem rozdala a pak se začala prodlužovat doba kdy kefír houstl až nezhoustl ani po 24.hodinách a mléko spíš zapáchalo.Kolem houbiček se dělá hustá hmota ale to je vše.Nevíte někdo co se mohlo stát?

Členka Sybilla vám radí dobře, většinou je problém ve velikosti houbiček.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2012 9:23 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 9:46 am
Příspěvky: 259
Jarda píše:
Členka Sybilla vám radí dobře, většinou je problém ve velikosti houbiček.

Ani to nepomohlo.Mléko se srazilo a na povrchu bylo hodně bublinek.Takže to kvasí.Ještě mě napadlo zkusit jiný druh mléka, neboť se mohlo stát že se jim do mléka dostalo něco špatného.Dám vědět jak to dopadlo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz