kamelot píše:
takže čítam postupne všetko o bezsacharidovej diéte, bude to fuška, ale iné mi neostáva. chlieb,cukor a mliečné výrobky vyradené mám, teraz ostávajú sacharidy, ako zemiaky a ryza a pod. Aké sú ešte zdroje tuku okrem olejov,semien a orechov? musím ich dodávať,pretože budem chudnúť a to nechcem, pri výške 173 mám 55 kilo, čo nie je kritické, ja viem, ale chcem sa vážne dať na bezsacharidovú diétu a tuky pri nej potrebujem,mám pravdu? začala som aj s grepovými kvapkami,dodávam cesnak,cibuľu.. objednávam oregánový olej. myslíte že mám začať aj so sanogelom, nič tým snáď neskazím..a čo mms? klystýr denne? ešte otázka na sírnu patlanicu, nebude vadiť ten tvaroh? ináč je to pochúťka:) veľmi by mi pomohol odkaz na nejaké recepty, resp. pomoc pri ich hľadaní,potraviny naštudované mám z tabuľky, len trochu sa strácam v jednotlivých kombináciách jedál, ono asi čím jednoduchšie, tým lepšie..však..bože veď ja som nikdy s pleťou problém nemala až teraz, musím sa do toho seriózne pustiť, lebo mi to obťažuje život, uf..ďakujem Vám!
Níže kopíruji co jsem vám zaslal do SZ. K tomu snad jen dodám že se sírnou patlanicí chvíli počkete a poté ji připravujte z bryndzy nebo tvarohu který byl prokvašený tibetskou houbou. Z klasického tvarohu vyjímečně a až ve fázi 3.
Pokud budete hubnout i po konzumaci toho co vám píši dole, prozkoumejte řádně své trávení. Je možné že blbě trávíte a tělo neumí zpracovat přijaté živiny. Takto jsem já byl schopen přijímat trojnásobné množství tuků a kalorií a dostával jsem se na hranici podvýživy i tak. Nedostatečné nebo spíš žádné trávení byl ten problém ... Problémem s tím spojeným může být i propustná střevnáí stěna což je u kandidy častý problém. To už je však na delší vypisování.
Po celou dobu si hlídejte abyste se nedostal do ketozy
...
u candidy není tak důležité jestli je strava syrová nebo vařená, tam bude záviset na vaší individuální konstituci co bude vyhovovat vám. Záleží jak se po jakém jídle cítíte a jak vám reaguje ph.
Já jím syrovou necelou polovinu stravy, zbytek je vařený převážně v páře, či formou zeleninových vývarů. Občas něco ogriluji beu tuku nebo opeču. Vyvarujete se pouze smažení, uzení a fritování.
Ohledně jídel záleží na tom v jaké fázi se pohybujete. Na úplném začátku, tedy v nejlpřísnější části zústanete chvíli pouze na domácích vejcích, bio mase a nízkosacharidové zelenině.
Po pár týdnech přidáváte kefír z houby nebo domácí jogurt, některé ořechy a semena, bezlaktozové sýry a další potraviny z kategforie jedna. Postupně také navyšuejete dávky probiotik a fungicidních látek.
Po výrazném zlepšení stavu můžete zkusit trochu pohanky, některé další druhy zeleniny, rajčata, olivy apod. Vždy po jednom a sledovat jak reagujete.
Z tuku určitě především kokosový, ten je základ. dále olivový, lněný, rybí, konopný. Tuky a kalorie dostanete z avokáda, vajec, masa, kefíru a jogurtu případně sýrů a semen a ořechů
Pokud něco nebude jasné, napište otázku do hlavního fora a dejte mi jen vědět. Je lepší psát tam at z toho mají užitek i další