Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned zář 29, 2024 9:18 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2012 10:56 pm 
Offline

Registrován: stř led 25, 2012 12:19 am
Příspěvky: 296
Dagmara píše:
Ani to nepomohlo.Mléko se srazilo a na povrchu bylo hodně bublinek.Takže to kvasí.Ještě mě napadlo zkusit jiný druh mléka, neboť se mohlo stát že se jim do mléka dostalo něco špatného.Dám vědět jak to dopadlo.

Ja som mala podobný problém.Okrem toho,že som ich potrhala,opláchla v mlieku ,pridala som do každého pollitrového pohára obsah jednej kapsuly laktobacilov Swiss,tak ako to už jeden člen fóra niekedy radil,no a zabralo to.Kefír je opäť výborný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 9:19 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Dagmara píše:
Ani to nepomohlo.Mléko se srazilo a na povrchu bylo hodně bublinek.Takže to kvasí.Ještě mě napadlo zkusit jiný druh mléka, neboť se mohlo stát že se jim do mléka dostalo něco špatného.Dám vědět jak to dopadlo.

Zde vám dobře radí členka janin a již jsem zde i psal, že přidání laktíků houbičky zregeneruje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 2:32 pm 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
MILCOM a.s. (Laktoflora):
http://www.milcom-as.cz/vum-a-laktoflor ... yrobu.html

Laktoflora Kefírová (sušená v sáčku):
- 30,-/ks (5g prášku)
- lze použít 10x (na 10L kefíru)
- k regeneraci TIBI houbičky
- trvanlivost 6měs. při 4°C od výroby

Laktoflora Kefírová zrna (v lahvičce):
- 192,-/ks (50g zrn)
- lze používat nekonečněkrát dle slov pracovnice
(je dobré si někde bokem držet čistou kultůru v šetrně paster. mléce viz leták)
- nutno dát do 3dnů do čerstvého mléka
- mají grády

Návody:
http://uloz.to/xWGDPJh/laktoflora-pdf

30.3.
TIBI Konvice 2L ..... 129,- (Globus)
- D13x20cm, 350g
- doporučuji v obchodě postavit na dlaždici (rovné dno), nutno doma dotáhnout kříž. šroubovákem


Přílohy:
TIBI Konvice 2L.jpg
TIBI Konvice 2L.jpg [ 34.49 KiB | Zobrazeno 7911 krát ]
Laktoflora KEFÍROVÁ na 1L.jpg
Laktoflora KEFÍROVÁ na 1L.jpg [ 65.53 KiB | Zobrazeno 8176 krát ]
Laktoflora KEFÍROVÁ ZRNA.jpg
Laktoflora KEFÍROVÁ ZRNA.jpg [ 54.31 KiB | Zobrazeno 8176 krát ]


Naposledy upravil Jenik2011 dne pát bře 30, 2012 1:18 pm, celkově upraveno 2
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 7:53 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Jenik2011 píše:
MILCOM a.s. (Laktoflora):

Laktoflora Kefírová (sušená v sáčku):
- 30,-/ks (5g prášku)
- lze použít 10x (na 10L kefíru)
- k regeneraci TIBI houbičky
- trvanlivost 6měs. při 4°C od výroby

Laktoflora Kefírová zrna (v lahvičce):
- 192,-/ks (50g zrn)
- lze používat nekonečněkrát dle slov pracovnice
(je dobré si někde bokem držet čistou kultůru v šetrně paster. mléce viz leták)
- nutno dát do 3dnů do čerstvého mléka
- mají grády

Návody:
http://uloz.to/xWGDPJh/laktoflora-pdf

To jsem ani nevěděl, že se to ještě, nebo již zase dodává.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 9:20 am 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
To Jarda:
Takto dostupné jsou minimálně od roku 2009.
Nebýt mlékomatu na Zličíně tak o tom taky nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 3:31 pm 
Offline

Registrován: ned led 16, 2011 12:30 am
Příspěvky: 165
TIBI Tvaroh:

TIBI kefír (nemusí být plně oddělena syrovátka od tvarohového špuntu stačí když už kefír kreslí mozajku po stěnách sklenice a chutná zrale) prohřejeme za častého míchání ve vodní lázni na 38°C (cca. 2min) -> vypneme a necháme 3min. vysrážet -> oddělíme syrovátku a tvaroh v tvarožníku (cca. 2min.)

Takže výroba tvarohu z kefíru trvá touto cestou 7minut. \":D\"
(A enzymy zůstanou.)
Krasně se to samo oddělí a tvarožník jde snadno umýt.


Přílohy:
TIBI Tvaroh.jpg
TIBI Tvaroh.jpg [ 89.12 KiB | Zobrazeno 8111 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 4:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Já tvaroh dělám tak, že nepromíchanej obsah sklenice naleju do sítka. Většina syrovátky proteče hned a zbytek tak do hodiny. Pak tvaroh propasíruju sítkem a kefírky hodím zpátky do sklenice. Propasírování zdaleka netrvá tak dlouho a předtím se kefíru nemusím nijak věnovat.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 9:45 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
zdravim,
vcera som skusil 1x robit jogurt ( prevarene mlieko z automatu + kozi biely jogurt ) ,,,
rad by som sa vedel ak sa dlzka "jogurtovania" tych 12 hodin pretiahne na 24 napr ,,proste viac,, ta konzistencia jogurtu ak dosiahne svoj ideal potom zostava alebo pokracuje dalej v procese a ak ano co z toho vznikne ?:)

Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 11:46 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
laco píše:
zdravim,
vcera som skusil 1x robit jogurt ( prevarene mlieko z automatu + kozi biely jogurt ) ,,,
rad by som sa vedel ak sa dlzka "jogurtovania" tych 12 hodin pretiahne na 24 napr ,,proste viac,, ta konzistencia jogurtu ak dosiahne svoj ideal potom zostava alebo pokracuje dalej v procese a ak ano co z toho vznikne ?:)

Dakujem

U mýho jogurtovače se dá nastavit doba přípravy v hodinách a minutách. Pokud to jogurtovač neumí, tak ho po vypnutí musíš po vypnutí znovu zapnout. Nic jako ideál neexistuje. Existuje jen konzistence, která ti nejvíc vyhovuje, kterou si budeš muset najít.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 11:53 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
Xeelee píše:
U mýho jogurtovače se dá nastavit doba přípravy v hodinách a minutách. Pokud to jogurtovač neumí, tak ho po vypnutí musíš po vypnutí znovu zapnout. Nic jako ideál neexistuje. Existuje jen konzistence, která ti nejvíc vyhovuje, kterou si budeš muset najít.

jogurtovac nemam \":)\" , mam to v deke pri radiatore \":)\" ,,aha takze to nijak nevadi ekd to bude dlhsie ..ok

vdala


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 24, 2012 11:54 am 
Offline

Registrován: stř bře 21, 2012 9:47 pm
Příspěvky: 15
zdravim,
pan Zajicek, mam otazku, zaobstaral som si kefirove huby ale najlepsie mlieko ake mozem zohnat je z automatu, ktore je urcite plne hormonov a antibiotik a neviem coho este. Ma vyznam robit kefir z takeho mlieka a pit denne aspon 1L ? Robil by som dobru vec pre zdravie? alebo to nema vobec zmysel vzhladom k zlej kvalite mlieka
Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob bře 24, 2012 4:48 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
cayenne píše:
zdravim,
pan Zajicek, mam otazku, zaobstaral som si kefirove huby ale najlepsie mlieko ake mozem zohnat je z automatu, ktore je urcite plne hormonov a antibiotik a neviem coho este. Ma vyznam robit kefir z takeho mlieka a pit denne aspon 1L ? Robil by som dobru vec pre zdravie? alebo to nema vobec zmysel vzhladom k zlej kvalite mlieka
Dakujem

urcite je menej "napichane" ako ta biela tekutina z obchodu a nieje pasterizovane a ani odtucnene , podla mna po domacom koziom,ovciom je to 3 naj moznost ,
urob si test, zrob kefir z obchodu a z automatu a uvidis rozdiel ,takisto kefir poriesi vacsinu bakterii avsak ako pisal Peter Vesely prevarit pre istotu ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 25, 2012 9:50 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
laco píše:
jogurtovac nemam \":)\" , mam to v deke pri radiatore \":)\" ,,aha takze to nijak nevadi ekd to bude dlhsie ..ok

vdala

Ne, to nevadí, prostě jak bude, tak bude, to poznáte na konzistenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 25, 2012 9:52 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
cayenne píše:
zdravim,
pan Zajicek, mam otazku, zaobstaral som si kefirove huby ale najlepsie mlieko ake mozem zohnat je z automatu, ktore je urcite plne hormonov a antibiotik a neviem coho este. Ma vyznam robit kefir z takeho mlieka a pit denne aspon 1L ? Robil by som dobru vec pre zdravie? alebo to nema vobec zmysel vzhladom k zlej kvalite mlieka
Dakujem

Jak vám správně píše člen laco, jde stále o nejvyšší dosažitelnou kvalitu a pokud nemáte lepší, tak je dobré.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: ned bře 25, 2012 1:02 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
cayenne píše:
zdravim,
pan Zajicek, mam otazku, zaobstaral som si kefirove huby ale najlepsie mlieko ake mozem zohnat je z automatu, ktore je urcite plne hormonov a antibiotik a neviem coho este. Ma vyznam robit kefir z takeho mlieka a pit denne aspon 1L ? Robil by som dobru vec pre zdravie? alebo to nema vobec zmysel vzhladom k zlej kvalite mlieka
Dakujem

to cayenne:
A nechces třeba zkusit bio mléko ze supermarketů? Ne že bych "jela" na bio věci \":)\" , ale na tohle jsem narazila čirou náhodou v Albertu a když jsem zjistila, že stojí (aspoň u nás) dokonce méně než selské, začala jsem ho občas kupovat a houbě se po něm evidentně dobře daří \":D\" ! S obsahem škodlivých látek by na tom mohlo být o něco lépe než obyčejné mléko \":)\"...ale jistotu dnes člověk samozřejmě nemá asi nikde \":(\" . Proto osobně takové věci moc neřeším - snažím se z potravin vybrat to nejlepší co je k mání a když není extra kvalita na obzoru, beru co je \":D\" .

_________________
Příroda má vždy pravdu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz