Verca píše:
Dobrý den, asi od prosince řeším jak se zbavit dlouhodobé zácpy. Už nevím co bych mohla přidat, ubrat, vyzkoušet. HCl v pořádku, jód, hořčík,draslík,vitamín B... laktobacilus dodávám každý den. Kefír jsem pila po dobu 3měsiců-nyní jsem vysadila. Psyllium jsem před nedávnem vyměníla za lněné semínko, lepicol mám také odzkoušený. Jím pravidelně, třikrát denně, jím spoustu zeleniny, piju cca 4l denně vody + zelenin.šťávy. Nepiju alkoholo,kávu, nyní jsem na raw stravě, přestala sjem kouřit. Byla jsem cca přes měsíc jen na patlanině s kysaným zelím. PH se snažím udržet(občas výkyvy) Pohybu mám dost. Tuky ve stravě nechybí. Mám za sebou 1 očistu jater, za týden plánuju opakovat. Klystýry jsem dělala a dělám(bez toho se nevyprázdním), akorát se bojím abych si nevymyla střevní mikroflóru, za poslední 2týdny cítim po jídle(hlavně zelenině) silné pohyby střev, co to může znamenat? Jak se pozná, že střevní mikroflóra byla poškozena dlouhodobými klystýry?. Kandidu řeším cca 4měsíce. Za měsíc jsem objednaná na kolonoskopii. Prosím o radu jak mám pokračovat abych se mohla vyprázdnit? Mám stále pokračovat v klystýrech?Je to hodně nepříjemné a už vůbec nevím. Děkuju za veškeré odpovědi. Veronika
Tak zde mě již nic rozumného nenapadá, snad jenom zvýšit pohyb, třeba dvě hodiny denně chodit někde lesem, nebo nastudovat jogínské postupy na zlepšení peristaltiky střeva. Pokud děláte klystýry urinou, tak se bát nemusíte, tím se nic pokazit nedá. Také by možná nebylo od věci projet si protiparazitární kůru, pomocí antihelmintik, třeba by to pomohlo.