Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 23, 2024 12:23 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zelňáky
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2012 2:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Ingredience:
kysané zelí, bezlepková mouka (konopná, pohanková...) na zahuštění, 2 vejce, majoránka, himalájská sůl, kysaná smetana, česnek, cibule

Postup:
Zelí scedit, přidat ostatní ingredience a lehce osmažit na kokosovém nebo palmovém oleji. Jako přílohu zkuste rajče...

Obrázek


Naposledy upravil Host dne ned dub 01, 2012 10:55 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zelňáky
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2012 7:04 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
mam vyborku skusenost so susenymi plackami z kyslej kapusty,
tu mi napadlo, ze je to skoda smazit na oleji, ja robim detom psenove placky a opekam ich nasucho, celkom to ide, vajce je tu nutne.
cize co tak opies nasucho a ked uz je tam to vajce, vybornu prichut doda trosku dobreho syra.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zelňáky
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2012 12:46 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 26, 2009 7:59 pm
Příspěvky: 535
Placky, vo všeobecnosti, je dobré dať na pečiaci papier a nechať spojiť v rúre. Aj tieto budú lepšie na papieri ako na oleji \":D\" .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zelňáky
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2012 3:15 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Sybilla píše:
Placky, vo všeobecnosti, je dobré dať na pečiaci papier a nechať spojiť v rúre. Aj tieto budú lepšie na papieri ako na oleji \":D\" .

áno, alebo takto.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zelňáky
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2012 9:48 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Sybilla píše:
Placky, vo všeobecnosti, je dobré dať na pečiaci papier a nechať spojiť v rúre. Aj tieto budú lepšie na papieri ako na oleji \":D\" .

Oba oleje mají relativně vysokou tepelnou odolnost a nepřepalují se, ale rúra bude ozaj šetrnější. Mě se s tím ale nechtělo moc párat takže to šlo na pánev...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zelňáky
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 12:28 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Ingredience:
500g kysaného zelí, bezlepková mouka (konopná, pohanková...) na zahuštění, 2 vejce, majoránka, himalájská sůl, kysaná smetana, česnek

Postup:
Zelí scedit, přidat ostatní ingredience a lehce osmažit na kokosovém nebo palmovém oleji. Jako přílohu zkuste rajče...

Obrázek

Tak vypadají dobře i když zase asi pouze pro lidi bez kvasinek a bacha na štítnou žlázu a játra, zelí je strumigen a v tepelně upraveném stavu dost zatěžuje játra.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz