Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 12:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 1:29 am 

Mikard píše:
jsem vážně rád, že se najednou takhle shodneme. Já to chtěl experimentovat a ono nad tím přemýšlelo víc lidí...
Navíc já budu u toho cvičit budu se snažit i o svalový růst který jsem díky detoxikování a stravě ztratil takže svalová paměť doufejme zapracuje. Ono navíc aspoň ten cukr tolik nepřeženu neboť ho spotřebuju tréninkem. Takže u mě ten protein je čistě kvůli nabírání plus taky aby mi něco nechybělo plus ty béčka samozřejmě. Hrozně se na to těším a cejtim to dobře. Hlavně když si vezmete i kdyby ve volne přírodě trpěl člověk nebo vůbec tvor kandidou tak přece si ji nepřemnoží stravou co mu poskytne matička příroda ne? Určitě je to tak zařízeno aby tato fresh strava byla tak dokonale strávená aby neživila kandidu. Ale určitě bych ze začátku nejel banány ty mi přijdou až moc sladké. No nic čekám až mi přijde protein a půjdu směle do toho myslim, že hned zjistim jestli to funguje či ne, budu bedlivě poslouchat svoje trávení a to mi napoví \":)\" (navic podle me ovoce je zakazane proti kandide z důvodu ze se neji samotne a vzdycky muze narazit na nejakou jeste nestravenou potravinu a diky tomu kvasi, jinak kdyz sou střeva prazdny a jde tam jenom ovoce tak to problem podle me nebude, no zkusim to držte mi palce)

U protikvasinkový diety se má stejně projít třemi fázemi, ve kterých se přidávaj potraviny s větším obsahem sacharidů. Rychlej přechod na stravu s hodně sacharidy není vhodnej. Nepřijde mi, že by byl zásadní rozdíl mezi tím na co odkazuješ a co se doporučuje v dalších fázích diety, když přihlédnu k vlivu tuků na distribuci energie. 80-10-10 mi přijde elegantnější. Obával sem se kombinace tuků a většího množství sacharidů, sakul už si to koukám stihnul vyzkoušet na vlastní kůži.

Od začátku bych na 80-10-10 najet nemoh. Kvasinka se mnou dost mávala a chtěla žrát, což vedlo k nezřízený touze jíst. Přemoh sem se a nenakrmil sem ji, ale konzumoval sem tuky. Během pár dnů sem přibral dvě kila, než se ta mrcha umravnila. Zas sem je ale rychle shodil. Udělal sem jen pár chyb, který podle všeho neměly žádný podstatnější následky. Na 80-10-10 bych měl asi pocit, že umřu hlady, a bůhví, jestli bych tu krizi ustál. A to nemluvím o tom, jakej by to mělo vliv na psychiku. To by mi v boji proti kvasince taky moc nepomohlo.

V začátcích protikvasinkový diety mi proto přijde dobrý držet ji hodně striktní a ve velký míře konzumovat fungicidní potraviny a nápoje. Nejlépe aspoň jeden fungicid v dostatečném množství v každém jídle. S kvasinkou to dost zamává. Navíc, když se teď živím tuky, tak se mi v ketóze rychle a bezbolestně optimalizovala tělesná hmotnost. BMI se mi ustálilo na hodnotě 19,61, se kterou sem naprosto spokojenej. Dlouhodobý setrvání v ketóze (dejme tomu dýl jak půl roku až rok) mi ale nepřijde vhodný, spíš naopak. Mmj. to je energeticky náročnější a tělo produkuje víc škodlivýho odpadu, kterýho se musí zbavit. A to nemluvím o důsledcích konzumace masa a živočišnejch produktů, který už sem z diety (kromě kefíru) odstranil. Proto mne tak zaujal koncept 80-10-10.

Já bych se banánů nebál. To je spousta snadno stravitelný energie. Doslova přírodní doping. Když nebudeš konzumovat tuky, tak se energie dostane k buňkám dřív, než ji stihnou využít kvasinky. Já si banány určitě dopřeju. Věřím, že pokud vždycky budu jíst jen jeden druh ovoce a budu pít mimo dobu trávení, tak se problémy nedostaví.

Oproti ostatním sem mlád, zdráv a prakticky nemám jak sledovat zlepšení. Už se chci víceméně jen dokonale pročistit. Skoro všechny problémy sem vyřešil (o některých sem dřív ani netušil). Trávení se dávno srovnalo díky stravě a už bych se jen rád zbavil přetrvávající únavy a chci míň spát. Když mě někdo nevzbudí nebo si nenastavím budík, tak sem schopnej prospat půl dne. Hrozný... Takhle budu těžko koketovat s polyfázovým spánkem \":-)\" Snažím se s tím bojovat na několika frontách.

Naposledy upravil Xeelee dne pon bře 19, 2012 1:45 am, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 1:36 am 

smajliss píše:
Jsem 18 dní na stravě 8/1/1. Po předchozí bezsacharidové stravě jsem měl už pouze mírné příznaky candidy. A musím konstantovat, že high carb dieta na mě nemá žádný účinek. A to doslova. Příznaky candidy se totiž ani trochu nezlepšují, ale ani trochu nezhoršují. Nicméně mě tohle stravování baví a budu pokračovat a uvidím, jak to bude vypadat při dlouhodobějším užívání.

Podle toho co píšeš bych to viděl pozitivně. Zdá se, že i přes vysokej příjem sacharidů kvasinku nekrmíš. Dělal sis během přechodu na 80-10-10 plivací testy?

Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:44 am 

Lidičky zlatý co máte opravdu kandidu prosím vás vůbec to nezkoušejte!!!Loni jsem to zkusil a byl z toho opravdový průser.Nejen že mi doslova schnila kůže a měl jsem úplně rozdrásaný střeva a prděl jsem jak bejk ale snížila se mi nedostatkem bílkovin a vhodných tuků imunita a dostal jsem se do skryté podvýživy.Nehledě na totální deprese který zapříčinil právě nízký příjem tuků.
Další věc je že jsem utratil nehorázný peníze za kvalitní ovoce takže výsledek byl zhoršení kandidy,deprese a dočasná chudoba takže začarovaný kruh!!!!
Opakuju nedělejte to.Naopak kdo nemá kandidu tak je tato dieta na 1-2 dny v týdnu vhodná na odlehčení nebo hubnutí ale i tak se nesmí jíst ovoce neomezeně.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:44 am 

Lidičky zlatý co máte opravdu kandidu prosím vás vůbec to nezkoušejte!!!Loni jsem to zkusil a byl z toho opravdový průser.Nejen že mi doslova schnila kůže a měl jsem úplně rozdrásaný střeva a prděl jsem jak bejk ale snížila se mi nedostatkem bílkovin a vhodných tuků imunita a dostal jsem se do skryté podvýživy.Nehledě na totální deprese který zapříčinil právě nízký příjem tuků.
Další věc je že jsem utratil nehorázný peníze za kvalitní ovoce takže výsledek byl zhoršení kandidy,deprese a dočasná chudoba takže začarovaný kruh!!!!
Opakuju nedělejte to.Naopak kdo nemá kandidu tak je tato dieta na 1-2 dny v týdnu vhodná na odlehčení nebo hubnutí ale i tak se nesmí jíst ovoce neomezeně.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:47 am 

Proč se tohle téma nedalo do fóra stavba nových základů?Hned pod téma kandidoza a tabulka potravin?A proč se rovnou nenazvalo podkopání základů?Pokud máte opravdu kandidu tak po této dietě zplesnivíte od hlavy až k patě.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 1:03 pm 

Hezky den \":)\" , od pulky prosince jsem take na nizkosacharidove diete a musim rict, ze jsem sice mozna trochu umravnila kvasinku, ale ke konci jsem mela velke problemy s vyprazdnovanim. V podstate jsem musela pouzivat klystyr abych se vyprazdnila. Premyslim take o zmene, dnes jsem si udelala šanku a zacnu jist jarne, tzn. lehceji. Prijde mi, ze jsem zacala i nekontrolovatelne tloustnout a to se mi nelibi. I kdyz na zacatku nizkosacharidove diety jsem se trapila, ze mam 48 kg, ted mam 55 kg, co neni zadna katastrofa pri 168 cm, ale tak rychly skok neni urcite zadouci. Rada si prectu nazory ostatnich. Dekuji a preji hodne zdaru \":P\"

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 1:13 pm 

Díky za upozornění ale to jestli mi to dělá dobře či ne, poznám snad okamžitě, cítím jak to trávím podívám na stolici atd... nedostatkem bílkovin či béček trpět rozhodně nebudu (protein pro kulturisty plus b-komplex). A to jste jedl jenom ovoce? nic jinyho s čim by se to mohlo tlouct? třeba přemíra ořechů moc avokáda nebo jiné uhlohydráty? Neříkejte mi, že kdyby člověk nemocný kandidou byl vypuštěn na osamocený ostrov kde by bylo jenom ovoce dejme tomu i kdyby jedl same banany by umřel na zaplísnění. To mi hlava nebere přece když beru hotovou věc co mi poskytla příroda nemůže škodit i kdybych měl tu kandidu přemnoženou. A vsadim se, že kdyby lidi trpící kandidou byly na takovy ostrov vypuštěny kde by nemohli nic jist jineho než ovoce tak se vyléčí ein, zwei. A taky člověk je individuální, každému to taky tráví trochu jinak a vyhovuje různě. Prostě jíst jak to cítím a nemůže bejt problém.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 3:42 pm 

Mikard píše:
Díky za upozornění ale to jestli mi to dělá dobře či ne, poznám snad okamžitě, cítím jak to trávím podívám na stolici atd... nedostatkem bílkovin či béček trpět rozhodně nebudu (protein pro kulturisty plus b-komplex). A to jste jedl jenom ovoce? nic jinyho s čim by se to mohlo tlouct? třeba přemíra ořechů moc avokáda nebo jiné uhlohydráty? Neříkejte mi, že kdyby člověk nemocný kandidou byl vypuštěn na osamocený ostrov kde by bylo jenom ovoce dejme tomu i kdyby jedl same banany by umřel na zaplísnění. To mi hlava nebere přece když beru hotovou věc co mi poskytla příroda nemůže škodit i kdybych měl tu kandidu přemnoženou. A vsadim se, že kdyby lidi trpící kandidou byly na takovy ostrov vypuštěny kde by nemohli nic jist jineho než ovoce tak se vyléčí ein, zwei. A taky člověk je individuální, každému to taky tráví trochu jinak a vyhovuje různě. Prostě jíst jak to cítím a nemůže bejt problém.

Argumentuješ jako fruitarián který si přečetl práci od Grahama a je z ní
nadšený,nehledě na to že mu pár dní na ovoci udělá dobře:)
Takže já to měl ve své době promyšlené stejně dobře jako ty-sladké ovoce
bez omezení,listová zelenina,10 kusů oříšků nebo mandlí a proteinový nápoj
2x denně na alespoň nějakou dodávku kvalitních bílkovin.Nevím jestli máš v
plánu při tom sportovat,já při tom sportoval a první co přišlo bylo rapidní
zhoršení výkonosti(zřejmě z nedostatku bílkovin a kvalitního
tuku),následovaného zvýšením příjmem ovoce,abych měl sílu protože to tak
píše Graham.Ještě k tomu jsem měl furt hlad protože ovoce je fakt lehce
stravitelné,tím pádem jsem jedl ovoce čím dál víc.Však se podívej na
vitarián.cz kolik toho ovoce jsou lidé do sebe schopni naházet,jen aby
pokryli kalorický příjem.To už bylo pro mě finančně dost náročné.K mé smůle
začali dozrávat třešně,letní jabka,meruňky,broskve,jahody,melouny-všecko
bylo buď zadarmo nebo za pár korun,tak jsem si říkal proč se toho nenajíst
bez omezení,když je to tak levné a když to doporučuje i Graham.Postupně
jsem začal mít pupik jak gorila a střídavou náladu a zhoršující se
ekzém.Náladu jsem připisoval finanční krizi,pupik a prdění nadměrnému
příjmu vlákniny z ovoce,ekzém jsem si myslel že mám z toho že mi
nedostatkem tuku vyschla kůže.Stolici jsem v tu dobu měl samozřejmě lepší
než na vařené stravě takže jsem se radoval z toho že je kandida na ústupu.K
polovině srpna jsem už byl totálně v depresi,bez myšlenek a bez peněz tak
jsem začal část ovoce nahrazovat sušeným ovocem a tím jsem to zřejmě
dorazil.Tak mě to vysílilo že jsem začal v září prostě jíst normálně,jako
běžný člověk-jen racionálně.Nepomohlo to tak jsem začal od listopadu držet
zmatkovitě protikvasinkovou dietu a ta mi pomohla jenže nevhodné tuky při
dietě mi způsobily jiné problémy.Teď už jsem naštěstí v pořádku.
Jen tak pro zajímavost pár věcí:
Jsi si jistý že bys chtěl tuto Grahamovu dietu držet dlouhodobě?Mě stačilo
pár měsíců,kdy na mě všichni koukali jako na podivína co si na grilovačce s
přáteli nedá ani kousek grilovaného masa a ani pivko-psychika šla uplně do
hajzlu.

Víš že po konzumaci velkého množství sladkého ovoce(čehokoliv sladkého)
vylučuje kvasinka opiáty a následně kvašením alkohol takže je pak člověku i
několik hodin dobře a příjemně?Dokud nedostane zase hlad.

Víš že po konzumaci velkého množství čehokoliv sladkého stoupá v těle
inzulín a ten zvedne hladinu zánětlivých eikosanoidů(tkáňových
hormonů)které způsobují záněty?

Víš že lidské tělo(pokud je mladé) se vyrovná skoro se vším,tedy i s
nevhodnou výživou a vydrží na ní i několik let než se projeví mnohdy
nevratné zdravotní následky?
Já jsem mladý a trvalo mi to 3 měsíce než jsem to touto Grahamovou dietou
takto pohnojil.Možná díky bohu za kvasinku že mne donutila to
stopnout,protože nevím jak bych dopadl kdybych ji neměl a držel tuto dietu
déle.

PS:To s tím pustým ostrovem beru od tebe jako vtip.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:04 pm 

Pavel Veselý píše:

Hodně lidem to nedělá problémy. Nevidím důvod, proč to nezkusit. Tenhle příspěvek zavání hysterií. Stačilo napsat, že tobě se to neosvědčilo. Mohl bys v novém vlákně popsat, jak přesně vypadal tvůj jídelníček?

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:25 pm 

zvanc píše:
Hezky den \":)\" , od pulky prosince jsem take na nizkosacharidove diete a musim rict, ze jsem sice mozna trochu umravnila kvasinku, ale ke konci jsem mela velke problemy s vyprazdnovanim. V podstate jsem musela pouzivat klystyr abych se vyprazdnila. Premyslim take o zmene, dnes jsem si udelala šanku a zacnu jist jarne, tzn. lehceji. Prijde mi, ze jsem zacala i nekontrolovatelne tloustnout a to se mi nelibi. I kdyz na zacatku nizkosacharidove diety jsem se trapila, ze mam 48 kg, ted mam 55 kg, co neni zadna katastrofa pri 168 cm, ale tak rychly skok neni urcite zadouci. Rada si prectu nazory ostatnich. Dekuji a preji hodne zdaru \":P\"

Pokud se živíš tuky, tak bys měla být v ketóze a podle nejen mých zkušeností se váha optimalizuje, když tělo spaluje tuky. BMI 19.49 je nádherný. 17.01 je kvalifikovaný jako podvýživa (méne než 18,5). S rychlým nabráním hmotnosti bych se být tebou netrápil, pokud nejíš nevhodný potraviny a nehnijou v tobě apod. Mohla bys nám popsat tvůj protikvasinkovej jídelníček?

Já mám během diety opačnej problém s vyprazďnováním a nevím proč. Je to zelený a tekutý.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:31 pm 

Pavel Veselý píše:
Proč se tohle téma nedalo do fóra stavba nových základů?Hned pod téma kandidoza a tabulka potravin?A proč se rovnou nenazvalo podkopání základů?Pokud máte opravdu kandidu tak po této dietě zplesnivíte od hlavy až k patě.

Hodně lidem to nedělá problémy. Nevidím důvod, proč to nezkusit. Tenhle příspěvek zavání hysterií. Stačilo napsat, že tobě se to neosvědčilo. Mohl bys popsat, jak přesně vypadal tvůj jídelníček? Tam se podle mě muselo něco strašně mlátit.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 10:38 pm 

Pavle díky za tvé příspěvky, je fajn že ihned dostáváme osobní zkušenosti navíc od lidí, kteří ví co říkají.

Máme tu tedy prozatím jednu vyloženě negativní zkušenost a jednu spíš pozitivní. Stejně jako Pavel popisuje tento typ diety jako totální propadák a pro kandidu smrtící kombinaci, na zahraničních forech je řada lidí, která tvrdí že tímto jídelníčkem nejen prospívá, ale eliminoval jim značně rozsáhlé stavy kandidozy a to poměrně v krátkém čase.

Nevím kde je pravda, budu se těšit na vaše další postřehy, komentáře a hlavně osobní zkušenosti. Možná nakonec dojdeme k závěru že není jako obvykle univerzální řešení ale co jednomu prospívá druhému škodí.

...

Můj test pokračuje v negativním duchu. Po týdením pozvolném uvolnění dlouhé nízkosacahridové diety se rapidně rychle vrátily příznaky kandidy. Trávení je rozhozené stále více, plynnatost kterou jsem neznal měsíce je značná a zhoršil se stav kůže. Tohle tedy odpovídá zcela tomu co píše Pavel a co zde také zastával Vševěd.

Je ale nyní otázkou, zdali je toto chyba jídelníčku nebo ukázka mého možná ještě nevyřešeného imunitního systému. Zajímá mne co se stane po delší fázi na živé a přirozené stravě která by mohla IS restartovat a která není jak teď u mne kombinovaná js protikvasinkovou stravou. Prozatím mohu jen tvrdit že přechodová strava mi nesvědčí a do doby než bude levné a kvalitní ovoce a spousta slunce abych podpořil IS se vracím zpět na nízkosacharidovou a fungicidní stravu.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 11:18 pm 

Xeelee píše:
Hodně lidem to nedělá problémy. Nevidím důvod, proč to nezkusit. Tenhle příspěvek zavání hysterií. Stačilo napsat, že tobě se to neosvědčilo. Mohl bys v novém vlákně popsat, jak přesně vypadal tvůj jídelníček?
Ano a to neplatí pouze pro tento příspěvek. Pavle, děláte opravdu neoprávněně velmi všeobecné závěry ze svých zkušeností.
Dáváte tady rady kolik přesně jakého oleje atd. člověk může/musí v gramech atp., ale sám se evidentně neumíte moc řídit rozumnými a ověřenými věcmi, např.:
Pavel Veselý píše:
Stejně
tak to platí o lněném semínku-musí být kvalitní(co do obsahu ALA),obsahuje
protiplísňové a protivirotické lignany,ale ty zároveň fungují v těle jako
estrogeny takže pro chlapy asi jen malé množství.Mohu potvrdit že když jsem
teď nějaký čas konzumoval 60g denně...
...lněného semínka se má konzumovat max. 2 lžíce denně dlouhodobě a někteří dokonce doporučují maximální jednorázovou dávku 50g. Pak se nedivte, že vám s takovým přístupem skoro nic nevychází.
Pavel Veselý píše:
Další věcí jsou bílkoviny:musíte si všichni dobře promyslet zda chcete
držet protikvasinkovou dietu nebo být vegetariány-oboje dohromady
nejde!!!Minimálně se neobejdete bez konzumace mléčných výrobků.Všichni si
dobře hlídejte ten příjem minimálně 1 g čisté kvalitní bílkoviny na
kilogram hmotnosti(pokud těžce nepracujete nebo nesportujete,pak je potřeba
malinko víc) protože z bílkovin se v těle,kromě obnovy buněk,také tvoří
enzymy a celý imunitní systém.Při dlouhodobém nedostatečném příjmu bílkovin
dochází k podvýživě ,poruchám imunity a může vést i ke smrti!
Naopak, 1g bílkovin je absolutní maximum, zvlášť při protikvasinkové dietě. Dokonce WHO (!) doporučuje denně cca 0,6 až 0,8g bílkovin/ kg váhy pro běžnou populaci. A navíc dokonce žádná nemoc z nedostatku čistě bílkovin není popsána, vždy se jedná o celkovou podvýživu např. u hladovějících lidí v Africe.
Pavel Veselý píše:
Dodatek k ořechům a semínkům:obsahují sice kvalitní proteiny ale také
značné množství tuků které svým složením nejsou vhodná k dlouhodobé masivní
konzumaci o kterou se zde někteří z vás pokoušejí.Jako doplněk proč ne,ale
jako hlavní zdroj bílkovin ani náhodou!
Tuky jsou v oříšcích a semínkách minimálně stejně kvalitní jako bílkoviny. Třeba takové mandle nebo lískáče a spousta dalších obsahují skoro jenom kyselinu olejovou, což je to samé jako ten váš olivový olej. Další mají alfa-linolenovou kyselinu, což taky není k zahození (chia, konopí, vlašáky...). Neměly by se přehánět pouze ty s vysokým obsahem kyseliny linoleové, ale i to je diskutabilní, její údajná "zánětlivost" se stejně ve výzkumech týká vždy rafinovaných olejů, margarínů atp., to prakticky nic nevypovídá o komplexu látek v semínkách a oříšcích.
Pavel Veselý píše:
...já si kupuju olomoucké tvarůžky,brinzu,cotage,mozarellu
a když se chci rozšoupnout tak kvalitní parmezán.Pak používám proteinový
doplněk pro sportovce,2x týdně krůtí prsa nebo libové vepřové,libové kuřecí
nebo slepičí jen když je domácí,vejce průměrně 1 kus denně.K tomu 100g
jáhel nebo pohanky denně...
Tak to je jenom otázka času, než tohle odsoudíte, stejně tak jako spoustu svých předchozích pokusů - viz. přežírání se ovocem atp.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 11:43 pm 

sakul píše:
Máme tu tedy prozatím jednu vyloženě negativní zkušenost a jednu spíš pozitivní. Stejně jako Pavel popisuje tento typ diety jako totální propadák a pro kandidu smrtící kombinaci, na zahraničních forech je řada lidí, která tvrdí že tímto jídelníčkem nejen prospívá, ale eliminoval jim značně rozsáhlé stavy kandidozy a to poměrně v krátkém čase.

Na Internetu je spousta pozitivních reakcí a zdá se i nějaký negativní. Z toho ale vyplývá, že Pavlovo absolutní odsouzení diety je velmi emotivní a nezaložený na faktech. Buď dělal něco špatně, nebo to konkrétně jemu prostě nesedlo. Jen nás upozornil, že to může bejt problematická dieta, ale pravdu nemá. Pravda bude jedna nebo druhá možnost z toho co sem tu psal dvě věty zpátky. Zajímalo by mě, jaká je jeho tělesná konstituce a jak konkrétně se stravoval. Popis průběhu diety je dost nejasnej a nedá se z něj vyčíst kolik čeho a kdy konzumoval.

Nedávno se ve vláknu Inspirující filmy, knihy a weby objevilo video http://www.youtube.com/watch?v=75zdlziu3q8.

sakul píše:
Můj test pokračuje v negativním duchu. Po týdením pozvolném uvolnění dlouhé nízkosacahridové diety se rapidně rychle vrátily příznaky kandidy. Trávení je rozhozené stále více, plynnatost kterou jsem neznal měsíce je značná a zhoršil se stav kůže. Tohle tedy odpovídá zcela tomu co píše Pavel a co zde také zastával Vševěd.

Kolik konzumuješ tuků? Jsi v druhý fázi nízkosacharidový diety nebos už přešel na 80-10-10? Jestli to druhý, tak po zhoršení na nízkosacharidový dietě je brzo dělat nějaký závěry ohledně 80-10-10. Osobně bych zas kvasinku zkrotil první fází diety a až pak bych opatrně (viz můj plánovanej postup) přešel na 80-10-10.

Chci dát kvasince pořádně zabrat experimentální bezsacharidovou šankou na avokádu místo rýže, kterou ukončím první fázi diety a pak přejdu na 80-10-10. Vzhledme k tomu, že sem zhubnul a dostal se s hmotností pod BMI 20, tak v sobě asi moc tuků nemám. Až po šance přejdu na normální stravu, tak na den nebo dva vynechám veškerý tuky, aby po konzumaci avokáda nebránily přísunu energie do buněk, a pak si asi dám pár chutnejch banánů \":)\" Budu jíst třikrát denně, z toho první dvě jídla budou ovocná a mono. K večeři bude zeleninovej salát s fungicidy a s troškou něčeho tučnýho. Asi bych začal přepuštěným máslem kvůli jeho výborný a rychlý vstřebatelnosti. Uvidím, co to se mnou udělá. Je nějaká z mých úvah špatná nebo potencionálně riziková?

Zmiňuješ se i o možných problémech s imunitou. Tu já měl odmalička výbornou, i když sem asi býval často překyselenej (IMHO ne nijak extrémně) a posledních pár let sem jed opravdu strašný kyselino a hlenotvorný zvěrstva, který vařila máma. Zahnívala mi střeva, byl sem ospalej a měl sem neustálý a nevyřešitelný problémy se zažíváním, ale přesto sem byl zdravej jako rybička.

Jestli se stav po přechodu na 80-10-10 zhorší, tak taky počkám na léto bez sacharidů.

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 12:44 am 

ravima píše:
Ano a to neplatí pouze pro tento příspěvek. Pavle, děláte opravdu neoprávněně velmi všeobecné závěry ze svých zkušeností.
Dáváte tady rady kolik přesně jakého oleje atd. člověk může/musí v gramech atp., ale sám se evidentně neumíte moc řídit rozumnými a ověřenými věcmi, např.:

Díky, žes to sepsal. Po pár dalších příspěvcích by mě k tomu asi donutil. Mám z jeho přístupu úplně stejný pocity.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]