smajliss píše:
Už jsem to tu možná někde psal, ale můžu to sepsat znova. Příznaky candidy: Syndrom dráždivého tračníku, lupy, akné. Začal jsem 14 denním džusovým půstem, kde jsem zjistil, že džusy (hodně ovocných) jsou jenom částečné řešení. Tedy že umí candidu vyplavit, ale neumí ji umravnit kompletně. Po půstu zmizel dráždivý tračník a akné. Ovšem lupy na to vůbec nereagovali a bylo jich fakt hodně. Poté jsem přešel na hodně přísnou bezsacharidovou dietu(0,1), kterou jsem držel asi 13 dní. Udělal jsem mnoho klystýrů. Po čas 13 dnů jsem každý den jedl česnek, cibuly, chilli papričky a lupy se ztrácely každým dnem ! A to vše jsem zakončil klasickým půstem, kdy jsem udělal během 3 dnů 6 klystýrů (urinové a ten poslední byl s MMS). Po půstu jsem zaznamenal nejradikálnější úbytek lupů a měl jsem hlavu hezky čistou, jako v těch reklamách na head and shoulders. Po tomto šíleném měsíci, jsem se dal na vitariánskou vysoce sacharidovou stravu a nezaznenávám zhoršování. Při přechodu jsem akorát prvních pár dní bojoval s plynatostí, ale ta vymizela, když jsem začal jíst více monodietně.
Byl jsem již v zoufalé situaci, tak jsem dělal poměrně zoufalé činy, ale myslím, že se to vyplatilo. Určitě taky záleží na předchozím stavu candidy, někdo jí má rozlezlou více a někdo méně. Někomu by třeba ten jeden měsíc na uzdravení nestačil, to nemůžu posoudit a nebudu tedy říkat, že znám recept na candidu, protože někomu, kdo je na tom hůře by to nemuselo fungovat.
No myslím, že dohadů a hašteření je zde za těch pár dní vzniklo opravdu dost a logika skoro žádná. Také musím přiznat, že pravdu má i člen ravima, když říká, že krotit tento vznikající chaos už nestíhám a pak i občas dělám chyby. Nicméně to tak nějak shrnu a jak to vidím já, tak asi nejlépe situaci vystihl i vyzkoušel člen smajliss, poroto ho cituji. Dle mého názoru není vhodné dlouhodobě ani jedno uvedené řešení a každé bude po nějaké době přinášet zdravotní komplikace. Je třeba si uvědomit, že existuje i mnoho dalších pohledů na uvedený problém, jako je rozdíl klimatických pásem, střídání ročních období, jin a jag, ajurvédské dóši a mnoho dalších aspektů, které do hloubky probírat raději nebudu, abych do toho nevnášel zmatek ještě větší. Dle mého názoru jde tedy dokonce i uvedené stravovací režimy střídat, stejně jako to pravděpodobně dělali naši předkové, prostě nikdo z nich nemohl v našem klimatickém pásmu držet vysokosacharidovou dietu celoročně a v zimních měsících musel určitě lovit a jíst maso a tuk ulovených zvířat. Po zimním období již byla zvěř unavená a vyčerpaná, tedy bez tuku a náš předek také, čili většinou měl hlad a tím vypálil veškeré nadbytečné tuky a mohl začít celkem bez problémů jíst zase sacharidy. Zde vidím ten zlomový bod, který nikdo nezmínil, prostě nějakou dobu nežrat nic, tedy půst a pak přejít na sacharidy, což by teoreticky fungovat mohlo, ale pozvolné přecházení z tuku na sacharidy je zřejmě hovadina, to bych asi také nedoporučoval, tělo totiž nevezme sacharid kvůli tukům a kvasinka pojede jako dráha. Sice nevědomky, ale evidentně správně, je to vlastně uvedené v citaci a jak vidno patrně funkční.