Eileen píše:
A co oplachování vodou s mořskou solí? Někde píšou, že mořská voda je dobrá i na otevřené rány, co myslíte vy?
už jsi zkusila propláchnout otevřenou ránu vodou s mořskou solí ??? Pozor na sůl mořskou rafinovanou a jsou do ní přidány také protihrudkující látky a kdoví co ještě.
Osobně mám vyzkoušenou na jakékoliv hojení a to i u zvířat mrtvou vodu ... mám výrobník, živou vodu pijeme, mrtvou vodou desinfikuji vše co potkám, mám jí děsné přebytky, ale zároven ji používám na jakékoliv rány, zhojí se prakticky před očima. Jinak jizvy perfektně hojí nasvěcování biolampami - opět osobní zkušenost, mám jak biostimul - červené světlo, tak i i bio V - žluté světlo
Mojí mamce jsem radila zrovna minulý týden, aby si po vyřezaném znaménku jizvu natírala vitamínem E - druhý den mi volala, že to byl blbý nápad, že než se k oleji v želatinové kuličce dostane, má rozpíchané prsty od jehly, než se s ní trefí do kuličky
Ještě je dobré dávat aloe vera, ta čistá dužina podporuje hodně hojení. Možná by nebylo od věci natírat jizvy kalciovou nebo zinkovou mastí, někdo si chválí kalciovku, na mě lépe působí zinková mast ( z lékárny )