kenotaurus píše:
Pán Jarda, držím túto bezsacharidovu diétu už piaty týždeň. Stav sa mi trošku zlepšil asi o 20 percent mám lepšiu pokožku ale inak biely povlak na jazyku je skoro taký istý ako aj pred tým. Prečítal som tu už skoro všetky diskusie o kandide aj sakul čo písal, a predsa podľa toho ako písal tak tu diétu drží už naozaj že fakt dlho a predsa keď začal zaraďovať tie potraviny stav sa mu zhoršil...ako píše. Predsa keď sa všade píše že kandida 3 týždne bez sacharidou začne hynuť tak pokiaľ niekto drží takúto dietu 2 mesiace tak ta kandida musí už byť riadne fuč...a aj tak nieje. Ja som cez vianoce skúšal dietu kde som jedol hlavne naturálnu ryžu( hnedu) zemiaky a veľa čerstvej zeleniny.... žiadne maso, salamy, ryby ani nič take kysle a jazyk som mal za 3 týždne úplne čisty aj pokožku najmenej o 60% lepšiu ale potom som to prestal dodržiavať a stav som mal zas taký ako predtým. Nemyslíte si teda že keď to telo takto poriadne odkyslím tak aj kandidy sa zbavím? predsa keď veľa ľudí písalo že túto bezsacharidovu diétu držia tak dlho a aj tak sa im to vracia alebo že nemajú nejake väčšie úspechy. Dokonca použivam aj mms1 čo je silne na kandidu(ževraj) ale nejako moc to zatial po trojtýždňovej kúre nezabralo. Vsade sa píše že kvasinky sa rozmnožia v kyslom prostredí tak keď telo odkyslím tak hádam aj kvasinky zas dostanem pod kontrolu. Inak tiež rozmýšľam že v lete pojdem k Mrtvému moru ak sa mi to podarí, myslíte že to by mohlo zabrať?
Jestliže jste na protivkasinkové páty týden, tak to také můžete být stále na samém začátku. Zlikvidovat kandidozu za tri týdny je možné vyjímečně za určitých podmínek. Nepíšete jaké potraviny jíte a jak jste na tom s fungicidy, ph, dýcháním, pohybem, psycickou pohodou apod, ale doba první fáze léčby je dost individuální a může trvat i řadu měsíců.
Mě se podařilo dosáhnout výraznějších úspěchů až po čtvrt roce a to jsem jel poměrně tvrdě včetně bohatých kombinací těch nejsilnějších fungicidů které jsou běžně dostupné. Přičemž první dva měsíce byly kritické a stav se rapidně zhoršoval v mnoha ohledech.
Teprve nyní po půl roce, kdy zmizela většina akutních problémů a mám poprvé co sleduji (cca 2 roky) negativní plivací test a minimum kvasinky v krvi si občas dovoluji věci jako grep, sem tam pivo nebo kávu, bátáty, topinambury, papáju či sirnou patlanici. I tak předpokládám že přechod zabere ještě pár měsíců.
Buďte tedy trpělivý, pokud se stav za měsíc a něco zlepšil o dvacet procent tak, za půl roku bude lepší o sto procent. Nemůžete chtít něco co jste se pěstoval řadu let zvrátit za pár dní.