Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 9:28 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 167  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: .......................
PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:53 am 
Administrátor
Administrátor

Marcela28 píše:
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, keby som skúsila šanku, čo sa stále na to neviem odhodlať, a ak mám lupienku, kedy sa mi to môže vyliečiť ? Je to individuálne, alebo stačí jedna očista ??

ďakujem a prajem peknú nedeľu \":)\"

Jak správně píše člen Xeelee, bude potřeba i odkyselení a pokud jde o lupenku, je problém v krvi, čili jednoznačně čistit střeva pravidelně a také vyčistit krev, což jedno provedení procedury určitě nespraví.

Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:56 am 
Administrátor
Administrátor

NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, hoci pri Sankhapraksalane vypijem aj 5 litrov slanej vody (a za ten čas to zo mňa ide von cez "výfuk" aj 10-15 krát), nikdy sa nedočkám toho, aby zo mňa šla "skutočne čistá voda"... Ku koncu procedúry až do konca, zo mňa ide vždy trošičku s nádychom slabučko žltej farby (akoby 8 dielov žltej a 2 diely hnedej, čiže slabučko žltá s nepatrním nádychom do slabučkohneda - sorry za tie výrazy...ale nechcem to fotiť... \":D\" )... Znamená to niečo ? Mám za Sebou asi 40 urinových klystýrov, tri Sankhapraksalany... a myslím, že aj pri štvrtej to bude také isté, a ja sa nedočkám toho, aby zo mňa šla voda, ktorá nebude vôbec zafarbená, hoci by som vypil aj 10 litrov slanej vody (jej pitie mi pri šanke nerobí absolútne žiaden problém)... Hmmmm...

Tak ono to tolik nevadí, ta žlutá je z jater, nicméně hnědá by tam být neměla, vyzkoušejte vypít třeba u jednu dávku více té tekutiny a uvidíte.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 9:58 am 
Administrátor
Administrátor

pavell píše:
Kolik se prosím dává epsomské soli místo klasické soli při Sankhapraksalaně? Pavel

Jak správně píše člen laco, jde o velice individuální dávkování, dle toho jaké máte deficity, čili dal bych stejně a pokud to půjde pomalu, tak prostě přidáte.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 10:01 am 
Administrátor
Administrátor

zabza píše:
Chtěla jsem se zeptat. Sama už jsem dvakrát zkoušela šankhaprakšalanu a ani jednou jsem neuspěla. A to jsem dělala i ty cviky, dokonce jsem se i několikrát vyprázdnila, ale nakonec jsem nebyla schopna pokračovat v dalším pití slané vody. Cítila jsem se úplně na omdlení a měla jsem strašnou žízeň. Vypila jsem pouze první 1,5l vody a na toaletě jsem rozhodně sedět nemusela, pouze jsem si párkrát došla. A druhý pokus se mi nezdařil vůbec, ani né po půl litru jsem se pozvracela ani ťuk se mi už nepovedlo vypít. Přitom bych o úspěch moc stála. Můžete mi nějak poradit?Děkuji předem za rady!!!

Určitě se dají použít jiné druhy solí, pak se dá zlepšit chuť třeba přidáním sladíku a ty stavy žízně nejlépe eliminuje dostatečné pití čisté vody před vlastní procedurou, což i ulehčí náběh procedury a v návodu to píšu.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 4:02 pm 

Mno dávala jsem tam normální obyčejnou kuchyňskou sůl. Ale zkusím MgSO4,třeba to půjde \":)\" Cvičila jsem jak divá a pila to opravdu po troškách a nic. Mno tentokrát budu drsnější a pokusím se toho vypít co nejvíc najednou a necrcat se s tím......sobota to jistí

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 1:34 pm 

Jarda píše:
Jak správně píše člen laco, jde o velice individuální dávkování, dle toho jaké máte deficity, čili dal bych stejně a pokud to půjde pomalu, tak prostě přidáte.

Vyloučilo se mi pouze 50% nálevu zbytek se vstřebalo , příště zkusím o 50% zvýšit dávku epsomské soli .Je taková dávka ještě přínosem, nebo raději 1 lžíci kuch. soli? Pavel

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 6:34 pm 

Jarda píše:
Tak ono to tolik nevadí, ta žlutá je z jater, nicméně hnědá by tam být neměla, vyzkoušejte vypít třeba u jednu dávku více té tekutiny a uvidíte.

Ono možno ten "malinký odtieň hnedej" je vlastne len tmavožltá (a zároveň v malej koncentrácii...), čiže áno, bude to z pečene... Ďakujem za odpoveď.

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 11:58 pm 

Konečně úspěch!

[list:1ic50og3][*:1ic50og3]absolvováno dva dny před novem, kdy je vylučování maximální[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]před šankou vypit litr vody, začal sem se proplachovat po hodině a pocit žízně se nedostavil[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]očista trvala od první do poslední skleničky rovný 2 hodiny (skoro 8 litrů vody, čistá žlutá voda dřív)[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]šanka podle http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cislo ... 2005022302, ale pro jistotu s větší koncentrací soli[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]kvůli prvnímu neúspěchu s epsomkou a potřebě provést dnes očistu kvůli správnýmu načasování při přechodu na novou taktiku boje s kvasinkou sem radši zvolil kuchyňskou sůl, která je jedem i v případě deficitu minerálů, kterej už snad nemám[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]Vypil sem skoro dva litry vody a nic se nedělo, tak sem vypil další várku, protože nemám finance na irigátor. I pak se několik minut nic nedělo, tak sem několikrát zopakoval cviky. Za dalších 10 až 15 minut se konečně spustil sifon. Pak už sem do sebe jen klopil cca 200ml skleničky, po každý prováděl cviky a utíkal na záchod. Ten tělocvik mi dal pořádně zabrat \":-)\"[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]nevyšly ze mne žádný sajrajty, jen více či méně strávená zelenina[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]vzhledem k tomu, že sem si ve čtvrtek (poprvé) čistil žaludek, tak sem další očistu nechal až na další čtvrtek a nechal sem sifon otevřenej až do prvního jídla[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]ztráta pocitu tepla kvůli vyplavení rezerv glukózy z jater se nekonala (že by proto, že sem tam v ketóze při bezsacharidový protikvasinkový dietě žádnou neměl?)[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]ani s fyzickou aktivitou sem neměl problém[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]1. i 2. (poslední) jídlo: 2 avokáda (dostatek tuků, bez sacharidů)[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]po 1. jídle litr přemraženého fungicidního čaje z lapacha[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]po 2. jídle víc jak 15 minut louhovaný 3 stroužky česneku cca ve 100 ml vody (zředěno přemraženou vodou na 1 litr)[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]v průběhu celýho dne jsem chodil na velkou vylučovat menší množství kvasinku v podobě čirýho hlenu[/*:m:1ic50og3]
[*:1ic50og3]bylo to fajn \</div

PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 2:09 am 

Proved sem ještě spoustu dalších úprav návodu v podpisu a jdu spát.

Předmět příspěvku: .......................
PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 1:00 pm 

Tak už aj ja mám za sebou šanku, ale neviem neviem...Na začiatok som vypila skoro 1l studenej vody a potom som išla na toaletu (velkú). O 45 min. som začala s pitím slanej vody..Nerobilo mi to problém, len toho bolo strašne vela. Na konci prvého pol litra som neviem prečo tú vody vyzvracala...Potom som chodila na toaletu, ale nešiel zo mňa žiadny bordel, skôr riedke išlo zo mňa, takže si myslím, že som črevá ani veľmi nemala zanesené. No a po druhom litri som to vzdala, lebo som už vôbec nevládala piť, dala som si už iba čaj. Po polhodine som si dala ryžu, ale to bolo niečo nechutné, tak som si dala iba zopár lyžičiek a o tom masle ani nehovorím. A takisto nehovorím, že som celý ten čas mala strašnú zimnicu.
Tak toľko moja skúsenosť, snáď nabudúce to bude trošku lepšie \":)\")

PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 8:57 pm 

Dobry den,
velmi me zaujala SP a chtel bych se tuto ocistu v sobotu pokusit neicmene casto tu zminujete, ze nejlepsi zkusenost, co se stravy po, mate s ryzi s maslem ... ma to maslo nejaky zvlastni vyznam nebo staci proste ryze popr. ryze s olivovym olejem ? mam intoleranci caseinu a maslo by asi prohanelo dale \":)\"
dekuji za odpoved stejne jako za obrovske mnozstvi zde dostupnych informaci a za vasi ocividnou ochotu odpovidat tu velmi aktivne.
Golem

PříspěvekNapsal: čtv bře 22, 2012 11:21 pm 

Urob si Ghí.... \":)\"

PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 1:26 am 

Golem píše:
Dobry den,
velmi me zaujala SP a chtel bych se tuto ocistu v sobotu pokusit neicmene casto tu zminujete, ze nejlepsi zkusenost, co se stravy po, mate s ryzi s maslem ... ma to maslo nejaky zvlastni vyznam nebo staci proste ryze popr. ryze s olivovym olejem ? mam intoleranci caseinu a maslo by asi prohanelo dale \":)\"
dekuji za odpoved stejne jako za obrovske mnozstvi zde dostupnych informaci a za vasi ocividnou ochotu odpovidat tu velmi aktivne.
Golem

Je jedno jakej tuk použiješ. Přepuštěný máslo je velmi vhodný. Jde o prakticky čistej tuk, kterej ti nebude dělat problémy. Můžeš si ale dát třeba rýži s kokosovým olejem. Důležitý je použít tuku přibližně stejný množství jaký je ve 40 g másla. To bude stačit k obalení trávicí soustavy a nebude hrozit její natrávení různými šťávami. Stáhni si můj výtah z Jardova návodu, celý diskuze o šankaprakšaláně a z Internetu, na kterej odkazuju v podpisu.

Ona se mimochodem dá nahradit i ta rýže, pokud máš střeva v dobrém stavu. Bezpečnou náhradou rýže by asi měly být rozvařený jáhly.

PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 12:11 pm 

obema diky moc za rady \":)\"
G.

PříspěvekNapsal: sob bře 24, 2012 9:08 am 
Administrátor
Administrátor

pavell píše:
Vyloučilo se mi pouze 50% nálevu zbytek se vstřebalo , příště zkusím o 50% zvýšit dávku epsomské soli .Je taková dávka ještě přínosem, nebo raději 1 lžíci kuch. soli? Pavel

Nemělo by to ničemu vadit, pokud to z vás vyteče, tak v dávce problém nehledejte.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 167  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]