Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 1:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 12:37 pm 

No a když jsem pila nějaké minerální roztoky s vitamíny, případně ovoce, to neproteče dál? Třeba když jsem u toho pití stála, to by mohlo rovnou spadnout do střeva ne? \":-)\" Průchod do střeva je beznadějně ucpán tím co v noci vyjde ven?

PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 12:58 pm 

Lenka píše:
No a když jsem pila nějaké minerální roztoky s vitamíny, případně ovoce, to neproteče dál? Třeba když jsem u toho pití stála, to by mohlo rovnou spadnout do střeva ne? \":-)\" Průchod do střeva je beznadějně ucpán tím co v noci vyjde ven?

pokud mate v zaludku spatne jidlo,tak se nic nedostane dal, nevim jestli vite jak to tam vypada,ale mezi zaludkem a strevem je zaklopka,ktera ridi odchod potravy ze zaludku do streva, pokud snite spatne jidlo tak je zaklopka zavrena, ze zaludku do streva nikdy nic primo ihned neprotece

PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 4:46 pm 

Děkuji za odpověď \":-)\", právě nevím moc, jak to vypadá \":-)\". Protože v noci pak šlo jen trochu a cítila jsem chuť hlavně onoho jídla, takže proto mi vrtalo hlavou, kde je ten zbytek \":-)\". Ani litr od té doby vypité tekutiny, tam taky nebyl \":-)\". Možná že tekutina se vstřebá stěnami žaludku? Omlouvám se za svou neznalost \":oops:\" .

PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 7:33 pm 

Lenka píše:
Děkuji za odpověď \":-)\", právě nevím moc, jak to vypadá \":-)\". Protože v noci pak šlo jen trochu a cítila jsem chuť hlavně onoho jídla, takže proto mi vrtalo hlavou, kde je ten zbytek \":-)\". Ani litr od té doby vypité tekutiny, tam taky nebyl \":-)\". Možná že tekutina se vstřebá stěnami žaludku? Omlouvám se za svou neznalost \":oops:\" .

no ono jde take o to jestli jste opravdu vyzvracela vsechno, protoze je to docela prace. Sam jsem asi dvakrat zvracel pomerne cerstve snezene jidlo(vsimnul jsem si ze bylo plesnive,ale pozde) a dostat ven vse-na to je potreba vypit a opet vyzvracet tak 2-4l vlazne vody a jeste si pri tom nejlepe zaskakat ,aby se zaludek dobre vyplachnul.
Jinak mam zkusenost(kdyz je mi blbe) ,ze u me tedy nejde dal ani tekutina, proste je tam vsechno a ceka to az to vylitne ven, nicmene pokud to jidlo nebylo zase az tak nestravitelne,tak staci kdyz odejde kus a zbytek uz telo pusti dal.Zda se mi totiz ,ze to co musi jit ven horem je casto prave nahore, takze to take leti ven prvni-obcas se mi stane ,ze naopak v zaludku kus jidla zustane a je cloveku pak tezko rano - citi kyselost v zaludku.- a to jsem treba vypozoroval ze trva i vic dni po sobe - staci vyplachnout po ranu a uz je pokoj, a taky vidite ,co vas to tam trapilo

PříspěvekNapsal: sob bře 10, 2012 10:47 am 

Dobry den, pomocou testu som zistil, ze v zaludku nemam ani kvapku HCl \":cry:\"
nasiel som tabletky hcl od swanson
http://www.eshop-rychle.cz/promo/eshop/ ... -120-648mg

mozu byt? je tam aj pepsin co je myslim dolezite
este by som chcel vediet kolko mam toho brat a kedy, pisete, ze pred jedlom 650mg a po jedle tiez, ale na krabicke pisu, ze nebrat na prazdny zaludok, a neviem ci bude stacit jedna tabletka pred a po jedle, ak sa mi po viacerych testoch so sodou negrglo vobec

dakujem

PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 9:25 am 
Administrátor
Administrátor

Lenka píše:

Člen 6ma vám to píše správně a pokud vám není dobře, je lepší to ihned vyhodit a netrápit se, přičemž okamžitý následný výplach žaludku problém také okamžitě řeší a máte po problému za 10 minut. Sajrajt si tělo dál nepouští, ono je dost chytré a snaží se toho co nejrychleji zbavit.

PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 9:27 am 
Administrátor
Administrátor

pefo píše:
Dobry den, pomocou testu som zistil, ze v zaludku nemam ani kvapku HCl \":cry:\"
nasiel som tabletky hcl od swanson
http://www.eshop-rychle.cz/promo/eshop/ ... -120-648mg

mozu byt? je tam aj pepsin co je myslim dolezite
este by som chcel vediet kolko mam toho brat a kedy, pisete, ze pred jedlom 650mg a po jedle tiez, ale na krabicke pisu, ze nebrat na prazdny zaludok, a neviem ci bude stacit jedna tabletka pred a po jedle, ak sa mi po viacerych testoch so sodou negrglo vobec

dakujem

Tablety vyhovují, ale proti samotné kyselině jsou docela drahé, nicméně je vyzkoušet klidně můžete i v tom uvedeném dávkování a pokud to bude moc, to poznáte a uberete.

PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 9:57 am 

Este by som chcel vediet, ze potom ked zacnem dodavat kyselinu pomocou tabletky, ktore potraviny mam jest aby sa mi co najskor obnovila vlastna tvorba? a aky dlhy cas to priblizne trva? (mam 20 rokov) ... mohli by ste mi prosim poradit zopar konkretnych potravin, ktore obsahuju potrebne mineraly na HCl
dakujem

PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 11:25 am 

[quote="pefo":1fmsj49n]Este by som chcel vediet, ze potom ked zacnem dodavat kyselinu pomocou tabletky, ktore potraviny mam jest aby sa mi co najskor obnovila vlastna tvorba? a aky dlhy cas to priblizne trva? (mam 20 rokov) ... mohli by ste mi prosim poradit zopar konkretnych potravin, ktore obsahuju potrebne mineraly na HCl
dakujem[/quote:1fmsj49n]
Keby si viac čítal, alebo aspoň použil funkciu hladať, tak odpoveď na všetky svoje otázky nájdeš v tomto vlákne:

Naposledy upravil Anonymous dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1
gA==

PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 10:42 am 
Administrátor
Administrátor

pefo píše:
Este by som chcel vediet, ze potom ked zacnem dodavat kyselinu pomocou tabletky, ktore potraviny mam jest aby sa mi co najskor obnovila vlastna tvorba? a aky dlhy cas to priblizne trva? (mam 20 rokov) ... mohli by ste mi prosim poradit zopar konkretnych potravin, ktore obsahuju potrebne mineraly na HCl
dakujem

Jak vám správně píše členka Sybilla, budete muset více číst, vše se zde již mnohokrát psalo a hlavní je srovnat draslík a hořčík.

PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2012 1:12 pm 

Dobry den,

chtel bych Vas poprosit o radu. Byl jsem vysetreny na gastroenterologii s vysledkem zanet jicnu a mirna gastritida.
Byl mi predepsat lek loseprazol na snizeni HCL v zaludku.
Dle krkaciho testu (krknuti se dostavilo az za 10 minut) mam nedostatek zaludecnich stav.
Chtel bych se Vas zeptat na tyto otazky:

1. Brat Loseprazol je blbost, ze ano? Nema cenu snizovat HCL kdyz uz tam zadna skoro neni

2. Je dobre doplnit HCL nebo se snazit o maximalni podporu zaludku aby zacal opet fungovat spravne?
Nekde jsem cetl, ze pokud se HCL dlouhodobe dodava do zaludku, tak zaludecni bunky atrofuji a clovek je pak uz dozivotne zavisly na
dodavani HCL. Je to pravda?

3. Da se zaludek opravit pomoci horkych bylinek, cisteni zaludecni steny a cervene repy bez brani HCL?

4. Nerozumim jaky je rozdil mezi travicimi enzymy a betain HCL.
Zvazuji nakup bud primo betain HCL:
http://www.swansonvitamins.com/CRL187/ItemDetail
a nebo travici enzymy:
http://www.swanson.cz/zazivaci-enzymy-90pcs
U tech travicich enzymu je mnozstvi HCL pouze 5 mg. Staci travici enzymy s malym obsahem HCL pro dokonale traveni?

5. Traveni je uzce spjato s jatrou. Da se rict, ze pokud by se zacalo s cistenim jatry, tak se traveni muze dat do poradku a dodavani
HCL by nebylo nutne?

Dekuji moc za odpoved.

PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2012 1:03 pm 
Administrátor
Administrátor

Nick34 píše:
Dobry den,

chtel bych Vas poprosit o radu. Byl jsem vysetreny na gastroenterologii s vysledkem zanet jicnu a mirna gastritida.
Byl mi predepsat lek loseprazol na snizeni HCL v zaludku.
Dle krkaciho testu (krknuti se dostavilo az za 10 minut) mam nedostatek zaludecnich stav.
Chtel bych se Vas zeptat na tyto otazky:

1. Brat Loseprazol je blbost, ze ano? Nema cenu snizovat HCL kdyz uz tam zadna skoro neni

2. Je dobre doplnit HCL nebo se snazit o maximalni podporu zaludku aby zacal opet fungovat spravne?
Nekde jsem cetl, ze pokud se HCL dlouhodobe dodava do zaludku, tak zaludecni bunky atrofuji a clovek je pak uz dozivotne zavisly na
dodavani HCL. Je to pravda?

3. Da se zaludek opravit pomoci horkych bylinek, cisteni zaludecni steny a cervene repy bez brani HCL?

4. Nerozumim jaky je rozdil mezi travicimi enzymy a betain HCL.
Zvazuji nakup bud primo betain HCL:
http://www.swansonvitamins.com/CRL187/ItemDetail
a nebo travici enzymy:
http://www.swanson.cz/zazivaci-enzymy-90pcs
U tech travicich enzymu je mnozstvi HCL pouze 5 mg. Staci travici enzymy s malym obsahem HCL pro dokonale traveni?

5. Traveni je uzce spjato s jatrou. Da se rict, ze pokud by se zacalo s cistenim jatry, tak se traveni muze dat do poradku a dodavani
HCL by nebylo nutne?

Dekuji moc za odpoved.

1)Správná úvaha.
2)Také správná úvaha a nebudete ji dodávat dlouhodobě, jak bude ok krkací test, tak ji vysadíte.
3)Je to také možná varianta, ovšem jsou dlouhodobě dost jedovaté a musíte si postup velice důkladně nastudovat.
4)Jde o jiné přípravky a jiné účinky, to druhé jsou pouze enzymy, nikoliv přípravek s HCl, ale mnohdy stačí a fungují.
5)Určitě čištění jater pomůže, ovšem těžko vytvoří HCl, to je spjato spíše s minerály a měl by jste si nechat zjistit hladinu sodíku, draslíku a také chloridy.

PříspěvekNapsal: stř bře 21, 2012 9:41 am 

Dobrý den, po testu se sodou jsem si téměř po hodině lehce 2x krkla, ale jak jsem se dočetla tak to se asi moc nepočítá \":?\" Po vypití sody jsem cítila jakoby pálení žáhy a teplo v žaludku. Nic příjemného.... Je to normální? Jelikož asi nemám žádnou HCl, bude fungovat požívání potravin (chilli, zázvor, citrón...)? Ňák se bojím použít ředěnou kyselinu (když vidím co to dělá po nalití do wc, i když vím že je to nesrovnatelné!) Ale je zajímavé že žádné problémy s trávením nepozoruji.
Katka

PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2012 12:12 pm 
Administrátor
Administrátor

katkaKK píše:
Dobrý den, po testu se sodou jsem si téměř po hodině lehce 2x krkla, ale jak jsem se dočetla tak to se asi moc nepočítá \":?\" Po vypití sody jsem cítila jakoby pálení žáhy a teplo v žaludku. Nic příjemného.... Je to normální? Jelikož asi nemám žádnou HCl, bude fungovat požívání potravin (chilli, zázvor, citrón...)? Ňák se bojím použít ředěnou kyselinu (když vidím co to dělá po nalití do wc, i když vím že je to nesrovnatelné!) Ale je zajímavé že žádné problémy s trávením nepozoruji.
Katka

Tak pozorovat nic nemusíte, to je dlouhodobý proces, než se problém projeví a nedovedu posoudit zda vám ji uvedené potraviny nahodí. Pít kyselinu je zcela bezpečné a pokud se bojíte vyzkoušejte tablety Betain HCl, které se sice blbě shánějí a jsou drahé, ale fungují stejně jako ta kyselina.

PříspěvekNapsal: sob bře 24, 2012 9:43 pm 

Děkuju, tak já se zkusím zeptat u nás v lékárně. Asi na mě budou koukat divně jako když jsem chtěla chlorid hořečnatý v práškové formě. Je např Magne B hůře využitelné pro tělo? Ještě se zeptám, můj šestiletý syn poslední dobou během dne strašně často krká, nic významného se ve stravě nezměnilo, jen více zeleniny. Co může být špatně?
Katka

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]