Xion píše:
Napriklad v cistote. Morska sol sa ziskava z mora, v ktorom plavu toxicke latky, ropa. Himalajska sol je z pramora, vtedy bolo este ciste. Takisto si myslim, ze predsalen, ked nieco sedimentuje prirodnou cestou miliony rokov, tak to bude nabite lepsim koktailom mineralov, ako ked nieco sedimentuje v nejakej chemickej tovarni par hodin. Domnievam sa teda, ze himalajska sol bude obsahovat sirsie spektrum mineralov, nez morska sol.
A náš kyslík sa zas skladá z látok, kde "poletujú" exhaláty a rôzne svinstvo ... A ? ... Načo robíme detoxikácie ?. Preto - čo sa čistoty týka - tak mi je to u soli fuk, hlavne, ak ju chcem používať na kúpele... Ale čo sa týka minerálov, tak môžeme len špekulovať, či má himalájska v sebe rôznorodejšie minerály, alebo či sú vo väčšom množstve.... Tak či tak, obe majú sodík okolo 38-39% obsahu... takže si myslím, že zbytok minerálov bude dosť podobný... A keďže kilo himalájskej soli by som získal za nejakých 3,40€ (v porovnaní s kilo tej konkrétnej morskej za 69 centov), tak ako kúpeľová soľ u mňa vyhráva tá morská, pokiaľ mi ešte tú podobnosť v mineráloch teoreticky potvrdí
napríklad Jarda.

dieta