Xion píše:
Dnes som si urobil dalsi kupel, tentoraz odhadom 3% a ... neuveritelne, jednoznacna ulava uz po takych 20tich minutach. Ostal som tam lezat hodinu a 20 minut, a poslednu pol hodinku som mal pocit, ze sa v tej vode vznasam, ako na oblaciku.
Teda, tie kupele som dost podcenoval, ze to bude nejaky slaby cajicek.. ale nakoniec su slabe cajicky skutocne caje... o cajoch sa vsade vela pise, kazdy si ich robi, vychutnava, ale ja som nikdy necitil, ze by mal caj nejaky ucinok. O kupeloch sa zase tolko nepise, a skoro nikto si ich nerobi, ale ucinok je citelny a okamzity... tak kto z koho?
U mna od dnes vyhravaju kupele. Mam pocit, ze pravidelnost je dolezitejsia, nez tam lezat prilis dlho. Je to logicke, ked to vytiahne toxiny spod pokozky, chvilu trva, kym tam telo presunie tie co su viac hlbsie. Takze namieste je robit si kupel aspon 1x do tyzdna.
Minimalna koncentracia soli, ktora ma citelny ucinok, mi pripada 3%. Na tej hodnote prave zacina koncentracia menej slanych mori, takze mozno to ani nebude nahoda.
Nabuduce idem jednoznacne vyssie, dam aspon 5% roztok, a zreferujem, ci tam bol nejaky rozdiel. Co najskor sa chcem dostat na 33%, a to nechavam vo vani napustene, to by uz bola skoda vypustit. A kazdy den sa v tom budem kupat.
Sodu nedavam. V mori je akoze soda? Nech mi niekto vysvetli, naco tam ta soda udajne ma ist. Do tela nic neprenikne, a von z tela uz aj tak ide vsetko.
Ako vidím, bývaš sám, keďže si môžeš dovoliť nechať "morskú vodu" vo vani - tú istú (keď pôjdeš na 33%...) aj niekoľko dní....
...
Mňa len zaujíma... tá voda bude studená...ako ju ohreješ ? ... Je rozdiel studená voda v mori, keď pri tom pláveš, a tak sa zahrievaš... Budeš to nejak ohrievať ? ...
Ďalšia vec... Možno preto sóda, lebo more je myslím zásadité - a aj to mŕtve... A sodíková soľ zásaditá nie je. Ja viem, že v koncentrácii 3 a viac % sa rozhodne nebude do tela nič dostávať (teda si to myslím na 99%...), ale možno predsa len by sa tam mohla pridať aj sóda bikarbóna... Inak Xion, myslíš, že by sóda mohla zhoršiť účinok soli (v tomto prípade, keď sa jedná o vysokú koncentráciu soli, t.j. 2,5% roztok a vyšší...) ?
Inak, to som netušil, že aby sa dosiahla 33%-ná koncentrácia soli v 100 litroch vody, je za potreby dodať 50kg soli.... Myslel som, že na to treba 33kg soli... A ...ci pánečku...50kg soli v 100l vody... Zaujímalo by ma, koľko slovákov či čechov si taký kúpeľ robili... Možno ich spočítame na prstoch dvoch rúk....
.... Ale to nič nemení na tom, že je to prospešné...
A inak - čo s tou soľou ? Ak sa vypustí 50kg sodíka do odpadových vôd... Alebo - ak by si každý občan SR a ČR urobil jeden takýto kúpeľ s 50kg soli... Nespôsobilo by to prírodný kolaps ? Ak áno, tak ešte šťastie, že to robí pár ľudí, a tak žiadne riziko...
dieta