Ondrej píše:
Zdravím,
takže se opět hlásím a přináším následující poznatky:
- pokračuji v držení bez sacharidové diety, snažím se denně sníst alespoň 1 dávku patlanice
- ostatní strava se skládá většinou z ovoce a zeleniny, občas rybí filé, kuřecí prsa,
- kokosový olej dávam denně 2-3x1 čajovou lžičku, při zvýšeném objemu má tendenci vyvolat průjem
- také 2-3x1 čajovou lžička kaše z ostropestřce
- stolice je pravidelná, ráno, klesá ve vodě, skoro nemaže, barva je poplatná potravinám, které jsem konzumoval, konečník neštípe,
- pH moči je mezi 6-7, zpozoroval jsem zvýšené množství ketonů,
- plivací test vykazuje ještě medúzovitosť, občas šupinky, ale slina na dno neklesá, odhaduji, že oproti stavu na začátku měsíce je to zlepšení vizuálně o cca 50%
- pomalu si zvykám na nedostatek energie,
- hmotnost klesla o cca 1,5 kg, (od začátku diety je pravidelný pokles týdně mezi 0,5 až 1,5 kg)
- zimomřivé stavy zanikly na cca 90%,
- v podstatě se už cítím normálně až na ten energetický deficit, a na tlaky pod pravým žebrem, které se opakují každý den, je to pocit který se zvykne dostavit počas běhu
Chci se zeptat pan Zajíček:
- do jedné dávky patlanice dávám cca 0,7 dcl lněného oleje, denně sním 1 dávku, ale já jsem nikdy takové kvantum oleje nepřijímal, nedráždí to žlučník a nezpůsobuje to ty tlaky pod pravým žebrem?
- je evidentní, že při plivacím testu se slina zlepšuje, ale mám pocit, že to jde pomalu. Přísnější dietu už nezvládnu. Jaké jsou zkušenosti se zničením kvasinky? Jak dlouho to trvá? Je ještě nějaký jiný indikátor?
- Jak dál pane? Držet nadále dietu ?
Diky.
Děláte to celkem dobře, ale nedovedu posoudit, kolik tuku vezmou vaše játra, nicméně to dost záleží na stavu béček v organizmu, tedy bude vhodné je masivně dodat a také můžete pravidelně jíst ostropestřcovou kašičku, ta dělá játrům velice dobře.
Kvasinka se likviduje řadu měsíců, většinou se uvádí půl roku.
Pokud vidíte, že se stav zlepšuje, tak naopak ještě přitvrdit, já bych vyřadil ze stravy i zmíněné ovoce a mimo citrónů, papáye, avokáda a grepů bych ho nejedl.