ixi píše:
Do zeleninového salátu, který běžně jím ( hlávkový salát, mrkev, rajčata, olivový olej) jsem přidala hlívu, dvě lžíce naklíčeného munga a trochu jablečného octa. Chutnalo to celkem dobře, ale téměř ihned po konzumaci mě začala silně pálit trubice z krku až do žaludku. Trvalo to téměř 24 hodin a bylo to velmi nepříjemné jakoby kyselé nemohla jsem vůbec polykat. Může to být alergická reakce na hlívu nebo mungo? Nikdy před tím jsem to nejedla. Vím, že byla chyba přidat najednou dvě nové potraviny, ale nerada bych je šmahem teď zavrhla obě. Nebo je to jen nevhodná kombinace?
Zatím jsem se z ničím podobným u těchto potravin nesetkal a ani bych takovouto reakci nepředpokládal. Nezdá se mi to ani jako nevhodná kombinace a já sám to takto běžně jím. Jediná možnost, jak to opravdu zjistit, je opět vyzkoušet opatrně každou potravinu zvlášť a pokud se ani tak reakce nedostaví, což bych celkem předpokládal, tak to opět vyzkoušet jako celek. Netuším, zda jste si mungo klíčila doma, či zda šlo o kupovaný produkt. V případě kupovaného, bych již byl opatrný, může to být nějakým způsobem zamořené, či spařené a pokud to nejíte poměrně často, nemusíte tu změnu ani poznat. Je tedy klidně možné, že ani po snědení stejné kombinace se potíže znovu nedostaví a pak babo raď.