Xion píše:
Dnes som vyskusal kupel v cca 4%-4,5% soli, o dlzke 1 a 3/4 hodiny. Tentoraz som pridal aj 300g sody bikarbony. Znovu uzasne pocity!
Pocit "vznasania sa na oblaciku" sa dostavil tentoraz trochu neskor, asi niekde na 1 hodine. Ale to asi aj kvoli tomu, ze som zobral prvu davku Entizolu, a vcera aj dnes som sa zacpal uzasnou strudlou s bielym makom, ktoru predavala na farmarskych trhoch expertka na pestovanie maku a ktorej sa proste nedalo odolat.
Preto som teda ostal vo vani dlhsie. Mal som pocit, ze na 1 a pol hodine to zacalo byt este o kusok lepsie. Takze vyzera, ze detoxifikacia cez pokozku prebieha minimalne hodinu a pol. Uz druhy krat sa mi stalo po cca 1 hodine, ze som mal zrazu chut hybat sa, vrtiet sa ... akoby sa svaly chceli hybat. Mozno po hodine prijde detoxifikacny efekt az do hlbky svalov leziacich najblizsie k pokozke, a len co sa zbavia toxinov, maju zacat chut tancovat.
Preto by mozno nebolo zle tento druh kupela zaradit pred fyzickym treningom, najma narocnym na svalovu cinnost.
Pri dumani nad nesmrtelnostou chrusta a tym, ako tento kupel vlastne funguje, ma intuitivne napadlo masirovat si niektore casti tela. Urcite to prospieva vylucovaniu toxinov z pokozky, a priestoru pod nou. Hlboke intuitivne pocity moje ruky zaviedli k masirovaniu chodidiel, a pokozky na hlave, ponorenej vo vode. Ta masaz hlavy koncekmi prstov privodzovala mimoriadne prijemne pocity a asi to pomoze vysat velke mnozstvo toxinov z oblasti hlavy a spanov, ktore suzuju psychiku. Zacinam mat pocit, ze tento druh kupelu spojeny s urcitymi cvikmi a masazou, je mimoriadne ucinny detoxifikacny prostriedok, hlavne ked sa vyladi a vysperkuje do dokonalosti.
Vidíš, aj mne napadlo si masírovať telo, a hlavne hlavu (lebo predsa len, to sa dá počas kúpeľa najjednoduchšie urobiť...). Mňa mrzí len to, že neviem nijak upchať to "sito", ktoré sa stará o to, aby voda nepretiekla, ak by niekto zabudol na to, že ju do zaštuplňovanej vane púšťa... Mohol by som byť viac ponorený počas celého kúpeľa, ale žiaľ...
... A - s pridaním sódy bikarbóny to je myslím dobrý nápad... Ja som si dal 3kg soli bez sódy bikarbóny, a bolo to veľmi slané.... Sóda to vie sú slanosť pekne "zneutralizovať" (aspoň z časti), a som presvedčený o tom, že účinkom soli nijak neškodí, skôr im "sekunduje"...
Spomínané kúpele mi vyhovujú aj preto, lebo nešpinia vaňu...
... No na druhej strane, nie je to pre moje pocity najideálnejšie strávený čas... ale viem, že to funguje...
dieta