sýkorka píše:
Jardo,zdravím a přeji hezké odpoledne.Obracím se na Vás s dotazem a prosím,abyste mi poradil.Asi před měsícem jsem koupila v ČB v prodejně Zdravé výživy 3 skleničky lněného oleje Bio -obsah 200 ml- cena 69,-Kč/1 lahvička- trvanlivost uvedena do 8.6.2012.Všechny 3 lahvičky jsem hned po návratu domů uložila do lednice.Dnes jsem si z načaté skleničky odlila do sirné patlaniny 2 lžíce - a když jsem vracela lahvičku zpět do lednice,tak jsem si všimla,že na dně lahvičky je jakýsi zákal.Podívala jsem se tedy i na ty 2 lahvičky,co mám uložené stále v lednici a zjistila,že v obou lahvičkách,ještě neotevřených - je na dně také ten zákal.Myslíte,že už tento lněný olej nebude k použití - pro zmíněný zákal na dně skleniček?Já jsem udělanou patlaninu raději nedojedla,ochutnala jsem snad 1 lžíci a chut sirné patlaniny se mi připadala trochu jiná, než dříve,kdy jsem ji dělala.Možná, že jsem si to již vsugerovala,ale raději jsem v požívání sirné patlaniny už nepokračovala a raději ji vyhodila.Prosila bych o Vaše vyjádření a doporučení,zda mám ty zbývající 2 skleničky /dosud neotevřené/ raději vyhodit a jak bych měla při koupi lněného oleje postupovat.Když jsem ho v prodejně kupovala,měli ho též v lednici.Děkuji Vám předem za Vaši odpověd.Majka
Ochutnej ho a budeš mít jasno hned. Pokud je zkažený tak bude hořký, ale pokud je spíš oříškový nebo neutrální, tak by měl být OK. Ideální je ho koupit ze
Znojma, zamrazit a máš jistotu kvality. Jednu dobu jsem to taky kupoval takto jako ty, ale měli to běžně v regále. Ony tě ty oleje ze zdravé výživy výhledově budou stát podstatně víc pokud je budeš kupovat pravidelně, než si vzít ten 5-ti litrový kanystr...